Gelisiyorum.com | Blog

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alımı Modeli

27.05.2023
290
Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alımı Modeli

Yanlış mikrofonu seçme! Bu altı temel mikrofon alma düzenini öğrenerek belirli mikrofonların ne zaman kullanılacağını öğrenin.

Bir film ancak sesi kadar iyidir. Bir filmin görsel yönüne kapılmak kolay olsa da, ses herhangi bir yönetmen veya yapımcının öncelik listesinde üst sıralarda yer almalıdır. Kötü ses, zaten dikkati dağılmış bir kitleyi hızla kapatabilir, bu nedenle iş için doğru mikrofonu seçmek önemlidir. Her film yapımcısının bilmesi gereken altı temel mikrofon alma modeline bir göz atalım .

Bir film setinde ses kaydederken herkese uyan tek bir çözüm yoktur. Sette farklı çekim senaryolarına uyum sağlamak için muhtemelen çok çeşitli lavlar ve av tüfeği mikrofonları getirmek isteyeceksiniz.

1. Çok yönlü

Mükemmel:  röportajlar, hareketli konular

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alış Modeli: Çok Yönlü

Çok yönlü mikrofonlar anlaşılması en kolay olanlardır. Basitçe söylemek gerekirse, çok yönlü mikrofonlar her yönden gelen sesi kaydeder. Tipik olarak, çok iyi kontrol edemediğiniz bir sesi kaydederken (ambiyans, basın toplantısı veya hareketli bir konuşma kafası gibi) çok yönlü bir mikrofon kullanmak isteyeceksiniz. Çok yönlü mikrofonlar en esnek mikrofonlardır ancak aynı zamanda en gürültülü mikrofonlardır. Sette kesinlikle dengeleyici bir hareket. Bir film yapımı bağlamında, lav mikrofonlarında neredeyse yalnızca çok yönlü alma modellerini göreceksiniz.

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alımı Modeli: Çok Yönlü Lav

Önemli çok yönlü mikrofonlar:


 2. Kardiyoit

Şunlar için idealdir:  belgesel kaydı, düğünler, etkinlikler

Reklam
Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alış Modeli: Kardioid

Bir kardioid alma modeli, çok amaçlı kullanım için harika olan oldukça esnek bir alma modelidir . Kardioid mikrofonlar tüm şekil ve boyutlarda gelir. Bir kardioid mikrofon, biraz yönlü olsa da, bir hiperkardioid veya süper kardioid mikrofonla karıştırılmamalıdır. Kardiyot mikrofonlar, kontrollü bir ortamda değillerse arka plan gürültüsünü almaya devam edecektir.

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alış Modeli: Rode Cardioid

Önemli kardioid mikrofonlar:

  • Polsen SCL-1075 Av Tüfeği Mikrofonu – 55 Dolar
  • Rode VideoMicro – $59
  • Audio-Technica Pro 70 Yaka – 129 Dolar

3. Hiperkardioid (Mini Av Tüfekleri)

Şunlar için idealdir:  kamera üstü mikrofonlar, belgesel kaydı ve enstrüman kaydı

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alış Modeli: Hiperkardioid

Hiperkardioid alma modeli, sesi izole etmek için harika olan yönlü bir alma modelidir . Hiperkardioid alma modellerine sahip bazı lav mikrofonları bulabilirken, genellikle bu alma modelini yalnızca pompalı mikrofonlarda göreceksiniz. Her marka farklı olmakla birlikte, bir hiperkardioid mikrofon ile bir süperkardioid mikrofon arasındaki en büyük fark, arka ve yan gürültünün ne kadarının yakalandığıdır. Hiperkardioid mikrofonlar tipik olarak alet kaydı için kullanılır.

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alış Modeli: Audix Hypercardioid

Önemli hiperkardioid mikrofonlar:


4. Supercardioid (Av Tüfeği)

Şunlar için idealdir:  realite televizyonu, yazılı içerik

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alış Modeli: Supercardioid

Supercardioid mikrofonlar, bağımsız film yapımcıları için en popüler mikrofon türleridir çünkü kullanıcılara sesi izole etme yeteneği verirken yine de küçük bir hata payına izin verirler. Supercardioid alma desenleri tipik olarak yalnızca bom direklerinde kullanılan veya bir kameranın üstüne monte edilen av tüfeği mikrofonlarında bulunur. Bir süperkardioid alma modelinin, mikrofonun arkasından bir miktar ses aldığına dikkat edilmelidir. Bu nedenle, kameranıza bir süperkardioid mikrofon takarsanız, çalışma sesinizi minimumda tutmanız gerekir.

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alış Modeli: Süperkardioid Örneği

Önemli süperkardioid/av tüfeği mikrofonları:


5. Lobar (Tek Yönlü)

Şunlar için idealdir: anlatı filmi, kontrollü setler

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alımı Modeli: Lobar

Teknik olarak gerçek bir tek yönlü mikrofon diye bir şey olmasa da, lober modeli kullanabileceğiniz en yönlü alma modelidir. Bir film yapımcısı için lober alma modeline sahip bir mikrofon almak çekici gelse de, lober mikrofon kullanmanın ne kadar zor olacağını ciddi olarak düşünmelisiniz.

Lobar alma düzenine sahip olabilecek tek mikrofon shotgun mikrofondur, bu nedenle lobar alma düzenine sahip bir mikrofonu çalıştırırken neredeyse her zaman birinin size yardım etmesi gerekir. Boom direğiniz tipik olarak dikkatsiz bir PA tarafından çalıştırılıyorsa, alma modeli daha bağışlayıcı olacağından bunun yerine bir süperkardioid mikrofonu tercih edebilirsiniz.

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alımı Modeli: Sennheiser Lobar

Önemli lob mikrofonları:


6. Çift Yönlü (Şekil 8 Modeli)

Şunun için mükemmel:  podcast’ler, radyo röportajları

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alım Modeli: Çift Yönlü

Çift yönlü mikrofon , sesi mikrofonun önünden ve arkasından eşit şekilde almak için tasarlanmış bir mikrofondur . Tipik olarak, radyo röportajı kaydı veya podcasting için çift yönlü mikrofonlar kullanılır. Muhtemelen bir film setinde çift yönlü mikrofonu pek kullanmazsınız, ancak bazen toplantı sahibinin masasına yerleştirildiğinde talk şovlar için yedek mikrofon olarak kullanılabilirler.

Her Film Yapımcısının Bilmesi Gereken 6 Mikrofon Alımı Modeli: Çift Yönlü Örnek

Önemli çift yönlü mikrofonlar:


Mikrofon Alım Modellerine Genel Bakış

Mikrofon alma modelleri hakkında daha fazla bilgi edinmek (ve çalışırken her mikrofonun sesli örneklerini duymak) istiyorsanız, Videomaker tarafından oluşturulan bu harika videoyu izleyin . Video, bu gönderide yer alan tüm mikrofonlara değiniyor.

Kaynak: premiumbeat.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!