Gelisiyorum.com | Blog

Horizon Zero Dawn Remastered PC Versiyonunda Tat Kaçıran Gelişme

08.10.2024
7
Horizon Zero Dawn Remastered PC Versiyonunda Tat Kaçıran Gelişme

Sony Interactive Entertainment, oyuncuların canını sıkmaya devam ediyor. Horizon Zero Dawn Remastered PC versiyonunda tat kaçıran gelişme ile PSN hesabı zorunluluğunu dayatmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde…


İlginizi Çekebilir: Sony’den Oyunculara Horizon Zero Dawn Sürprizi


Helldivers 2 ile başlayan PlayStation Network hesabı zorunluluğu, her ne kadar güvenlik gerekçesi ile verilmiş bir karar olsa da, oyunlarını PC platformunda oynamak isteyen oyuncularının son dönemdeki baş ağrılarından bir tanesi haline geldi. Bunun iki nedeni var. Bir tanesi, Sony şirketine herhangi bir bilginin verilmek istenmemesi. Bir diğer neden ise, PlayStation Network kullanılmayan ülkelerde oyuncuların oyunlara erişim sağlayamamaları.

Hatırlayacağınız üzere, ilk olarak Helldivers 2 ile getirilen bu zorunluluk, PlayStation Network kullanılmayan 177 ülkede oyun satıştan kaldırılmasına yol açmıştı. Haliyle de elde edilen pek çok tarihi başarının ardından, işler bir anda tersine dönmüştü. Elbette bu karar, sosyal medyada fazlaca büyük tepki görmüş ve Sony Interactive Entertainment da geri adım atmak durumunda kalmıştı. Ne var ki bu, Helldivers 2 için bir kırılma noktası olmuştu. Öyle ki, tekrardan eski popülaritesine ulaşamadı.

Sony, Eleştirilen Tutumunu Horizon Zero Dawn Remastered PC Versiyonunda da Devam Ettiriyor

Bildiğiniz gibi daha sonradan çıkan Ghost of Tsushima YÖNETMENİN SÜRÜMÜ, God of War Ragnarök ve Until Dawn oyunlarında da PlayStation Network hesabı zorunluluğu var iken, Horizon Zero Dawn Remastered ile bu gelenek devam edecek. Yani yukarıda bahsi geçen 177 ülkede yaşayan oyuncular, yenilenmiş Horizon Zero Dawn oyununu da bilgisayarlarında oynama şerefine nail olamayacaklar.

Horizon Zero Dawn Remastered Tartışmalarına Geliştiricisinden Cevap Geldi

Reklam

Sony Interactive Entertainment ile ilgili tartışma konularından bir tanesi de Horizon Zero Dawn Complete Edition oyununun Epic Games ve Steam mağazalarından kaldırılmış olması. Her ne kadar oyunun Steam sayfası halen aktif olsa da, oyuncuları içeriğinde 10 USD değerindeki yükseltme seçeneğinin de olduğu yeni bir pakete yönlendiriyor. Bir nevi yenilenmiş sürümü almaya zorluyor diyebiliriz.

Horizon Zero Dawn Remastered, 31 Ekim 2024 Perşembe günü PC (Epic Games Store ve Steam) ve PlayStation 5 için satışa sunulacak.

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!