Gelisiyorum.com | Blog
02.12.2023
169
<a href=İdeal Çalışma Ortamı İçin 5 İpucu" width="1024" height="683" />

Kiminin hala evden çalıştığı, kiminin ofise döndüğü, bazılarının ise hibrit çalışma modeline uyum sağladığı günümüzde, çalışılan yer neresi olursa olsun ortamın çalışmaya elverişli olması odaklanabilme ve verimlilik söz konusu olduğunda her zamanki kadar önemli… Peki ideal çalışma ortamı nasıl olmalı? Bu sorunun cevabını, yazının geri kalanında bulabilirsiniz!

İşte ideal çalışma ortamını yaratmanıza yardımcı olacak 4 ipucu:

1- Konfor Önemli

Kişinin çalışırken kendini olabildiğince rahat hissetmesi, yalnızca verimlilik değil sağlık açısından da önemli bir konu! Bu, özellikle de pandemi sonrası çalışanların önemli bir kısmının evden çalışma düzenine geçmesiyle ekstra önem kazandı- evinde ofis koltuğu olmayan bireyler her ne kadar mutfak sandalyelerinde alışmış da olsalar, çalışmak -başka bir deyişle uzun süre oturmak- için tasarlanmamış bu tip koltuklar bel ve sırt ağrılarına sebep olabiliyor, aynı zamanda kişinin verimli çalışma sürecini de baltalayabiliyor.

2- İç Mekân Yeterince Aydınlık Olmalı

İdeal çalışma ortamının yeterince aydınlık olması gerekiyor. Öyle ki loş ortamlar uykuyu getirebildikleri gibi, baş ağrılarına sebep olabiliyor, ayrıca kişinin enerjisini düşürüp ruh halini de olumsuz etkileyebiliyor. Sonuç ise tabii ki odaklanma güçlüğü ve verimsiz bir çalışma süreci oluyor. Eğer çalışma ortamınız gün içinde yeteri kadar güneş ışığı alıyorsa bu harika! Ne var ki herkes bu kadar şanslı olmadığından, iş etkili bir aydınlatmaya kalıyor.

Reklam

3- Düzenli Bir Masa/Temiz Bir Çalışma Alanı

Dağınık bir masa görüntü kirliliği meydana getirecek, dikkatinizi dağıtacağı gibi motivasyonunuzu da önemli ölçüde yitirmenize katkı sağlayacaktır! Masanızı -aslında tüm çalışma alanınızı- olabildiğince düzenli ve temiz tutarsanız, bu sayede daha kolay odaklanabilecek, daha çok motive olacak ve emin olun daha iyi çalışabileceksiniz!

4- Dikkat Dağıtan Etkenlerden Uzak Durun

Modern çağda bireylerin dikkatini dağıtabilecek o kadar etken var ki! Zaten bu yüzden günümüzde git gide daha fazla insanın odaklanma problemleri yaşadığını duyuyoruz. Bu, özellikle de evden çalışanlarda daha büyük bir sorun- çünkü evde dikkat dağıtacak daha fazla şey var! Akıllı telefonlarınızdan -ya da dikkatinizi en çok ne dağıtıyorsa- ondan başlayarak, dikkat dağıtan unsurları mümkün olduğunca kendinizden uzaklaştırarak çalışmayı deneyebilirsiniz.

5- Ortama Ferahlık Katın!

İçinizi açacak aydınlık ve ferah bir çalışma ortamı emin olabilirsiniz ki motivasyonunuzu yükseltecektir! Ortamı iç açıcı hale getirmek için yapabileceğiniz pek çok şey mevcut- camları açıp içeri temiz hava ve doğal ışık alabilir, iç mekânı daha sade bir şekilde dekore edebilir, açık renklere yer verebilir ya da bitkilerden faydalanabilirsiniz. Bu sayede çalışma alanınızda kendinizi daha iyi hissedecek, ve daha iyi çalışacaksınız!

İdeal Çalışma Ortamını Workinton’da Keşfedin!

Daha çok odaklanmak, daha iyi çalışmak istiyorsanız, İyi Çalışanlar Ülkesi’ni keşfetmeye ne dersiniz? Workinton’un verimli çalışabilmeniz için her ayrıntının düşünüldüğü konforlu ve modern çalışma alanlarında profesyonel hizmetlerin keyfini çıkararak işlerinize odaklanabilirsiniz. Hibrit ofis, sanal ofis gibi seçenekleri değerlendirebileceğiniz, coworking alanlarını ve modern toplantı odalarını kullanabileceğiniz Workinton’da, aynı zamanda pek çok farklı sektörden çalışanlar ile bir araya gelerek benzersiz networking imkânları bulabilirsiniz.

Siz de daha iyi çalışmak istiyorsanız, size en yakın Workinton’u aşağıdaki bağlantı üzerinden bulabilirsiniz.

Kaynak: www.workinton.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!