Gelisiyorum.com | Blog

ING Bank Canteen “Istanbul” Ofisi

11.05.2023
433
ING Bank Canteen “Istanbul” Ofisi

Türkiye’nin en genç CEO’larından birini bünyesinde bulunduran ING Bank Türkiye Genel Müdürlük, yaş ortalaması 32 olan “gerçek bir Y kuşağı ekibi” olarak tanımlanabilir. küreselleşme süreci, çalışma ortamı hakkında çok şey vermekte ve özgür, esnek ve teknolojik ofis alanlarını iş verimliliği için kilit bir faktör olarak görmektedir. Mevcut 12 katlı Genel Müdürlük ofisinin yenilenmesi için ING Bank yetkilileri bizimle iletişime geçtiğinde, mevcut çalışanlarla ilk adım olarak bir çalıştay gerçekleştirdik.

Mekanın gerekliliklerini ve yetersizliklerini bilecek başka kim var? Anketler dolduruldu, afişler tasarlandı, fotoğraflar çekildi, uzun tartışmalar yapıldı; yorucu bir günün ardından tüm bu süreçler çarpıcı sonuçlara yol açtı. Farklı yaş, cinsiyet ve pozisyondaki çalışanlardan oluşan katılımcılardan yaklaşık %80’i renk düzeni, masa yerleşimi ve alan düzeni gibi konulardan memnun olmadığını belirtirken, çalışanların yarısından fazlası sayıyı beğenmediğini belirtti. toplantı salonlarının ve yapılarının yetersiz olduğunu ve yarısı sosyal alanlara ulaşmakta zorlandıklarını belirtmişlerdir.

Y kuşağının özgürlüğe olan bağlılığı sonuçlarda açıkça görülüyordu: Katılımcıların dörtte üçü izole olabileceği alanlar ararken, %90’ı farklı alanlarda çalışmaya ihtiyaç duyuyordu. Bir diğer çarpıcı sonuç da hiyerarşi ile ilgiliydi. Yüz yüze yaptığımız görüşmelerde, yöneticilerle birlikte tüm çalışanlar, ayrı odalar, daha büyük masalar gibi otorite belirtilerinin sadece daha az alana neden olduğunu belirtmiş ve birlikte çalışmayı tercih edeceklerini açıklamışlardır.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!