Gelisiyorum.com | Blog

Instagram Mesaj Silinmiyor, Çözümü Nedir?

09.05.2023
235
Instagram Mesaj Silinmiyor, Çözümü Nedir?

Instagram mesaj silinmiyor, nedeni nedir ve nasıl düzeltilir? Bu sorulara cevap verdiğimiz rehberi takip edin, sorunu giderin.

Instagram mesaj silinmiyor mu? Bu, söz konusu sosyal medya uygulamasında zaman zaman görülen sorunlardan biridir.

Kullanıcıların mesajları hem karşı taraftan hem kendisinden silmek için kullandığı “Gönderimi Geri Al” seçeneği çoğunlukla sorunsuz bir şekilde çalışsa da çok sık bir şekilde kullanılması hâlinde bu tür problemlerle karşılaşılabilir.

Biraz beklemenize rağmen sorun devam ederse aşağıda yer alan çözüm yollarına başvurabilirsiniz.

Instagram Mesaj Silinmiyor, Çözüm Yolları Neler?

  • Uygulamayı kapatıp yeniden açın.
  • Instagram’ı güncelleyin.
  • İnternet bağlantısını ve Instagram’ın sunucu durumunu kontrol edin.
  • Instagram önbelleğini temizleyin.
  • Telefonu yeniden başlatın.
  • Uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyin.

Instagram DM’de mesaj gitmemesi sorununu düzeltmek için başvurulabilecek yöntemler bu şekildedir. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

Uygulamayı Kapatıp Yeniden Açma

Sorunla karşılaşan kullanıcıların attığı ilk adımlardan biri, uygulamayı kapatıp açmaktır. Bu basit bir yöntem gibi görünse de sorunu genellikle çözüme kavuşturuyor. Bu nedenle daha uğraştırıcı yöntemlere geçmeden önce uygulamayı kapatıp açmayı mutlaka deneyin.

Reklam

Instagram’ı Güncelleme

Uygulama eğer güncel değilse de bu tür sorunlar yaşayabilirsiniz. Son sürümü yüklediğinizden emin olmak için Google Play Store’u açın ve arama kısmından uygulama adını aratın. Instagram’ın sayfasında eğer “Güncelle” butonunu görüyorsanız yeni bir sürüm vardır. Bu butonun üzerine basarak uygulamayı son sürüme güncelleyebilirsiniz.

İnternet Bağlantısını ve Sunucu Durumunu Kontrol Etme

İnternet bağlantısında sorun olduğunda mesaj gönderimini iptal etmek mümkün olmayabilir. Mesajı geri alma seçeneğine bastığınızda mesaj eğer iki taraftan da silinmiyorsa internete bağlı olmayabilirsiniz.

Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için herhangi bir web tarayıcısından herhangi bir web sitesine girmeye çalışın. Web sitelerine erişmekte sorun yaşamıyorsanız sorun Instagram sunucularında olabilir.

Sunuculara erişimde bir sorun olmadığından emin olmak için Instagram’ın Downdetector sayfasını inceleyin. Çok sayıda kullanıcı sorun bildirmişse bu genel bir sorundur. Mesajları geri almak için sorunun giderilmesini beklemelisiniz.

Instagram Önbelleğini Temizleme

Sorunu düzeltmek için sıkça başvurulan bir diğer yöntem de önbelleği temizlemedir. Bu yöntemi uygulamak için “Ayarlar > Uygulamalar > Instagram > Depolama” yolunu takip edin. Bu bölümde “Önbelleği Sil” butonuna basın.

Telefonu Yeniden Başlatma

Sorun hâlâ devam ediyorsa ve genel bir sorun olmadığından eminseniz telefonu yeniden başlatabilirsiniz. Bu işlemi çok sık olmayacak aralıklarla gerçekleştirirseniz pek çok sorunun da önüne geçebilirsiniz.

Telefonu yeniden başlatmak için güç düğmesine basılı tutun ve “Yeniden Başlat” seçeneğine dokunun.

Uygulamayı Kaldırıp Yeniden Yükleme

Cihazı kapatıp açmak eğer sorunu düzeltmezse son olarak uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Bu işlem, sorunu ortadan kaldıracaktır.

Kaynak: technotoday.com.tr

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!