Gelisiyorum.com | Blog

Instagram Takipçi Sayısı 0 Gözüküyor

08.10.2024
10
Instagram Takipçi Sayısı 0 Gözüküyor

Instagram takipçi sayısı 0 gözüküyor sorunu, zaman zaman sistemsel olsa da genelde ceza alan hesaplarda yaşanmakta. Bu haberde, takipçi sayısının neden 0 göründüğüne yanıt vereceğiz.

teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Instagram takipçi sayısı sıfır gözüküyor şikayetlerinin birçoğunda, şikayet edilen hesaplara uygulanan yaptırımların olduğunu görüyoruz. Bu durum, aşırıya kaçan ya da başkalarını rahatsız edici paylaşım ve yorumlar yapan hesaplara yönelik kısmi bir yaptırım şeklidir.

Instagram platformunda hızla büyüyen, ardından takipçi kaybeden ya da büyümesi durduktan sonra tekrar yükselişe geçen bazı hesaplara denk geldim. Uzun yıllardır Instagram’daki konulara yönelik yazılar hazırlıyor ve okuyuculara sık sık sorunlar hakkında destek veriyoruz. Ancak son dönemde, “Neden artık Instagram’da yeteri kadar takipçi elde edemiyorum?” ya da “Neden Instagram’da takipçilerim azalıyor?” şeklinde soruların sayısında gözle görülür bir artış oldu.

Instagram, bu tür verilere erişimi olan neredeyse tek platform gibi görünüyor ve bu verileri kamuoyuyla paylaşma olasılıkları pek olmasa da, giderek artan takipçi kaybetme durumu yaygın hale geldi. 2018’de, Instagram’ın içerik oluşturucu odaklı platformu, ilgili yılın son çeyreği itibarıyla “influencer” hesaplarının yarısından fazlasının artık eskisi kadar takipçi kazanmadığını, aksine kaybetmeye başladığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, bu soruna yönelik küçük ve orta ölçekli işletmelerin sayısında da son yıllarda bir artış gözlemledik.

Instagram Takipçi Sayısı 0 Gözüküyor Sorunu

Yukarıda belirttiğimiz gibi büyük ihtimal bir yaptırıma uğradınız ya da geçici sistem sorunu. Ancak Instagram’ da takipçi 0 gözüküyor sorununa yönelik olası bazı sebepleri aşağıda anlattık. Bunların olma olasılığı da var.

Instagram takipçi sayısı neden 0 gözüküyor sorusunun cevabı şu şekilde:

Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
  • Kullandığınız cihazın sistem sorunu veya uygulama sorunu yaşatması. Bunun dışında, boş alanın yetersiz kalmasından dolayı uygulamaların sorunlu çalışması. Artı, cihazın tarihi yanlışsa sorun yaşatır.
  • Cihaz çok eskiyse, kullandığınız Instagram sürümü uyumsuz ya da eski bir sürüm olduğundan dolayı sorun yaşatıyor olabilir.
  • Instagram tarafından cihazınız kısıtlanmış olabilir. Buna, yakın zamanda bir kullanıcının yardım talebinde denk geldik. Kişi, kullandığı cihazından oturum açamıyor, ama başka cihazlarla oturum açabiliyor.
  • Hesabınızın ceza almış olma olasılığı yüksek. Son günlerde birilerini rahatsız edecek hareketlerde bulundunuz mu?
  • Aşırı yaptığınız şeyler, şüpheli görünmenize neden olmuş ve bu durumda bir süreliğine önlem amaçlı engel almış olabilirsiniz.
  • Instagram’ın yaptığı bir güncelleme sorun çıkarmış olabilir. Bu, bazı hesapları etkilediğinden gündeme gelmemiş ya da fazla kişi tarafından yazılmamıştır.
  • Takipçi satın alma ya da takipçi artırma yöntemlerine başvurduysanız, bir süreliğine ya da uzun bir süreliğine ceza almış olabilirsiniz.
instagram takipci sayisi 0 gozukuyor 1
Instagram takipçi sayısı 0 gözüküyor sorunu

Instagram Takipçi Sayısı 0 Gözüküyor Ne Yapmalıyım?

Öncelikle Instagram takipçi sayısı 0 gözüküyor durumu, bir sistem hatası mı yoksa sizle alakalı bir durum mu diye bazı denemeler yapmanız gerekiyor. İlk önce cihaz ve internet değişimi yaparak deneyin. İsterseniz birde tarayıcı üzerinden kontrol edersiniz. Sonrasında yukarıya eklediğimiz nedenler üzerinden gidersiniz.

Şunları deneyelim:

  • Öncelikle, bu bir sistem hatası mı yoksa sizinle alakalı bir durum mu diye bazı denemeler yapmanız gerekiyor. İlk önce cihaz ve internet değişimi yaparak deneyin. İsterseniz bir de tarayıcı üzerinden kontrol edin. Sonrasında yukarıda eklediğimiz nedenler üzerinden ilerlersiniz.
  • Şunları deneyelim:
  • Cihaz ve internet testinden sonra, başka bir hesapla cihazınızda deneme yapalım.
  • Tarayıcı kullanalım ve duruma göre bir de VPN hizmetini kullanarak oturum açalım. Uygulama kullanamayan ya da kullanmak istemeyenler için mobil Opera tarayıcısında ücretsiz VPN hizmeti bulunmaktadır.
  • Başka hesapları takip etmeye çalışalım. Herhangi bir uyarı veriyor mu veya takip edebiliyor mu deneyelim. Aynı zamanda profilimizde değişiklik yapma izni verilebiliyor mu, ona bakalım. Genelde yaptırıma uğrayan bazı hesaplarda profil değişikliğine izin verilmez.
  • Şifrenizi bir tarayıcıdan sıfırlayın. Bu işlemle yapmak istediğimiz, bir tetikleme işlemidir. Önce Chrome’dan iki sekme açın ve birinde Instagram’a kayıtlı olan e-posta hesabının oturumu açık olsun. İkinci sekmeden instagram.com üzerinden “şifremi unuttum” seçeneğiyle işleme başlayın. Yandaki sekme algılanıp yeni şifreyi oluşturmanız istenecektir.
  • Şüpheli algısına düştüyseniz bir süreliğine hiçbir şekilde deneme yapmadan bekleyin. İlerleyen saatlerde yeniden denersiniz. Son denemeden sonra 1 gün kadar hiç deneme yapmadan bekleyin.
  • Hesabınıza yaptırım uygulandıysa, kayıtlı e-posta hesabınızı kontrol edin ve herhangi bir bilgilendirme maili gelmiş mi bakın. Genelde gün içerisinde böyle bir uyarı maili gelir. Tabii bazen yaptırım olur ve bir bakmışsınız, bir iki gün sonra bilgi gelmiş. Hatta daha uzun süren durumlar da vardır. Örneğin, bizde 1-2 hafta sonra uyarı gelmişti. O zamana kadar hesabı kullanırken sorun yaşıyorduk. Bu gibi durumlarda beklemekten başka bir şey yapamıyorsunuz. Bizde kendiliğinden düzeldi. (Teknoloji haberleri)
instagram takipci sayisi 0 gozukuyor 2
Instagram takipçi sayısı 0 gözüküyor çözümü

İnternet, Cihaz ve Hesaplar Yönelik Kısıtlamalar

Kullandığınız kablosuz internetle alakalı bir durum varsa, modeminizi kapatıp açın. Tabii başka bir bağlantıyla denemeyi ihmal etmeyin.

Cihazınızda sorun varsa ve bu sorun uzun süredir devam ediyorsa, cihazınızdan tarayıcı kullanarak hesabınıza girip takipçileri kontrol edin. Sorun yoksa, uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyin ya da eski bir Instagram sürümünü kurup deneyin. Baktınız olmuyor, cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekebilir.

teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Hesabınızda sorun varsa, profilinizdeki kişisel bilgiler alanına bir şey yazıp kaydetmeyi deneyin. İzin verirse tahminen sorun yoktur, ama vermezse sistemde veya hesapta bir sorun var demektir. Sorun bildiriminde bulunmayı deneyin. Ya da hesabınızı işletme profiline dönüştürün. Bu adım, eskiden beri işe yarar bir yöntemdir.

Instagram takipçi sayısının 0 gözükmesi hatasına yönelik işe yarar önerilerimiz şimdilik bu kadar.

Sonraki: Instagram Videolar Açılmıyor

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!