Gelisiyorum.com | Blog

Instagram Telefon Banı Kaldırma Sorunu

08.10.2024
4
Instagram Telefon Banı Kaldırma Sorunu

Instagram telefon banı kaldırma talebi için ne türlü süreç izleyeceğinizi bilmiyor musunuz?

teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Instagram telefonumu banladı şeklinde bir yardım talebi ile karşılaştık. Kullanıcı birden çok hesap açıp kapattığından dolayı şüpheli bir duruma düşmüş. İş böyle olunca, kullanıcı ne yeni hesap açabiliyor ne mevcut hesabını açabiliyor. Burada iki durumla karşılaşılmakta. Birincisi cihaz ve IP banlanması, diğer bir olası durumda ilgili kullanıcı bilgileriyle artık hesap açma ve kullanıma engel oluşması. İçeriğimizde buna yönelik öneri bilgiler yer almakta.

Instagram Telefonum Banlandı Sorunu

Banlı telefon veya IP durumları için denenecek birden çok yöntem bulunuyor. Ancak, aşırıya kaçanlar için bunlar nadir işe yaramakta. Güvenliğin bölgesel olarak işlem gördüğünü de belirtelim.

Instagram banlı hesap veya banlı cihaz durumlarında uygulanan yaptırım belli bir dakika, saat veya güne göre değişken göstermekte. Hatta katı bir kural ihlalinde kalıcı engellerde uygulanır. Yazımızın devamında Instagram’ da telefon neden banlandı ve ban kaldırmak için ne yapılmalı bunları anlatacağız.

Instagram’ da Telefon Neden Banlanır?

Instagram, kullanıcıların hesabını belirli bir cihazdan erişim sağlayamayacak şekilde kısıtlayabiliyor. Bu, genellikle ciddi ihlaller durumunda başvurulan bir yöntemdir. Telefon banı, kullanıcının Instagram uygulamasına belirli bir cihazdan giriş yapmasını engeller. Bu durumda, aynı hesap farklı bir cihazda sorunsuz çalışabilir, ancak banlanmış cihaz üzerinden erişim sağlanamaz.

Cihaz ban sorunu, hesap açarken veya kullanırken şüpheli duruma düşülmesi durumunda daha çok karşınıza çıkar. Buna neden olan bir çok etken vardır. Bunlardan bazıları şöyle:

Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
  • Aynı cihazla ve aynı bilgilerle sürekli yeni hesap açmak.
  • VPN kullanarak işlem yapmak.
  • Tehdit veya dolandırma şüphesine yönelik ibareler.
  • Hesabın şikayet edilmesi ve şikayet nedeninin hesapta bulunması.
  • Hesap bilgilerinin doğrulanması gerektiğinde doğrulanmaması. (Kimlik veya ekli olan doğrulama seçenekleri)
  • Sistem açıklarından yararlanmaya çalışılması.
  • Aşırıya yapılan her şey. Örnek, aşırı takip veya beğeni yapılması.
  • Takipçi veya beğeni satın alınmaya yönelik işlemler.

Instagram Telefon Banı Kaldırmak İçin Ne Yapmalıyız?

Öncelikle durumumuzu anlamak adına ufak tefek bazı denemelerde bulunmalıyız. Örnek, bir süreliğine hesaba girmeden beklemek sağlıklı bir sonuç elde etmeyi sağlayacak. Bir gün kadar bekleyin ve sonra tekrar deneyin. Bunun dışında daha önce hesaplarınıza girerken kullanmadığınız bir internet bağlantısı ve cihazdan deneyin.

Gelelim sonrasında deneyeceklerimize…

Yukarıdakileri denediniz ve hala aynı yerdeyseniz, bilgisayar ve mobil bir cihazdan ayrı ayrı şifre sıfırlamasını uygulayın. Şifrenizi bilmiyormuş gibi unuttum seçeneğini kullanın. Tarayıcı ile giriş yapılmasına izin veriliyorsa, hesap ayarlarınızdan ek oturum açma seçeneklerini kullanın. Daha önce açmadığınız bir seçenek varsa onu açın. Örnek iki faktörlü güvenlikten yararlanın. Bunun dışında Facebook hesabınız varsa bu hesabı ona bağlayın.

instagram telefon bani kaldirma 1
Instagram telefon banı kaldırma Android
instagram telefon bani kaldirma 2
Instagram telefon banı kaldırma iPhone
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Denemek adına birde kimlik bilgilerinizde yanlışlık varsa bunları düzenleyin. Eğer kimlik doğrulamasına yönlendirilirse, kimliğinizin ekran görüntüsünü ilgili alana eklersiniz. Kimlik bilgilerinden gizlenmesi gereken alanları gizlersiniz. Mesela, T.C. kimlik bilgisi ve kimlik seri numarası gibi.

Not: Yardım talebine baktığımızda, Instagram iPhone ban kaldırma şeklinde oluşturulduğunu gördük. Yani burada bir Android cihazla denemek gerekiyor. Büyük ihtimal hesap açılacaktır. Ancak yine şüpheli olarak algılanırsa, bu sefer hem cihaz hem hesap üzerinde yaptırım uygulanır.

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!