Gelisiyorum.com | Blog

Instagram’da Reklam Vermenin Önemi

28.04.2023
328
Instagram’da Reklam Vermenin Önemi

Son zamanlarda açık ara diğer sosyal medya uygulamalarının önüne geçen Instagram; reklam sektörü açısından cazibesini sürdürüyor. Facebook tarafından satın alınmasıyla beraber “hikayeler” ve “şirket hesabı” gibi ek özelliklerle gelişmeye devam ediyor. Instagram yönetimi ve Instagram reklamları çok daha profesyonel bir hale geliyor.

Dünya genelinde bir milyar kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Günlük olarak beş yüz milyon insan aktif olarak Instagram’ı kullanıyor. Bu kadar ciddi rakamlarda kullanımı olan bir uygulamaya reklam vermek, çok önemli bir pazarlama stratejisi oluyor. Ulaşmak ve hitap etmek istediğiniz hedef kitleniz kim olursa olsun; mutlaka Instagram üzerinden onlara erişebilirsiniz.

Ülkemizde İnstagram kullanımında altıncı sırada bulunuyoruz. Ekonomik farklılıklar olsa bile sosyal medya günümüzde en büyük eğlence ortamını sunuyor. Bunu fırsata çevirip avantajlı bir reklam olanağı sunan İnstagram’da farklı reklam imkanları bulunuyor.

Instagram Reklam Alanları

Instagram reklamları için özel alanlar bulunuyor. Reklam verirken bunlar arasından seçim yapılabilir.

  • Reklamların daha fazla kişi tarafından görülmesi için otomatik reklam alanlarını seçebilirsiniz. Bütçeniz kapsamında otomatik olarak belirlenen alanlarda tanıtımınız yayınlanır.
  • Kendi belirlediğiniz yerlerle reklamınızın görünmesini istiyorsanız manuel reklam alanlarını kullanabilirsiniz. Oldukça geniş bir alan yelpazesi sunan bu sistemde, seçtiğiniz yerler çoğaldıkça maliyet de yükseliyor.
  • Facebook ile işbirliğinde sunulan bir diğer reklam alanı ise akışlardır. Instagram akışında, keşfet kısmında, Facebook haber kaynağı akışında vs. reklamınıza yer verilir.
  • Tam ekran olarak dikey bir görselle reklamların görüneceği kısım ise hikayeler bölümüdür. Instagram reklamları için belki de en iyi sonucun elde edildiği alan burasıdır.
  • Yayın içi yapılan reklamlar da İnstagram veya Facebook yayınlarının içerisinde yer alıyor. Instagram reklamları alanı olarak canlı yayınlarda yer almak firmalara büyük avantaj sağlıyor.
  • Anahtar kelime ve etiket aralarında firmanızın ön sıralarda çıkmasıyla reklamınız yapılır. Buna arama alanı reklamı denilebiliyor. Ön plana çıkmak istediğiniz konularda Instagram reklamları ile görünürlük sağlar.

Instagram reklamları için ücretli alanlar bu kısımlar oluşuyor. Reklamları görmesinin istediğiniz kitlenin demografik ve diğer özelliklerini belirleyebiliyorsunuz. Firmalar için en büyük avantajı sunan bu şekilde hedef kitleyi seçebiliyor olmalarıdır. Böylece iletmek istediğiniz mesajı nokta atışıyla gönderebiliyorsunuz.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!