Gelisiyorum.com | Blog

İşinizi ABD’ye Taşımak Artık Hiç Olmadığı Kadar Kolay

02.12.2023
162
İşinizi ABD’ye Taşımak Artık Hiç Olmadığı Kadar Kolay

Her ülkenin bürokrasisinin kendi içerisinde zorlayıcı yanları vardır. Bürokrasiler ülkelerin kendi vatandaşlarını bile zorlarken; yabancılar için ise içinden çıkılmaz maliyetli süreçlere dönüşebiliyor.
Avustralya’da kurduğu şarap değişim girişimi Tradeagrape’i 2013 yılında ABD’ye taşıyan Donna Katz, her uluslararası firmanın karşılaştığı durumla maruz kaldı; ABD şirketleşme belgeleri, uyulması gereken uzun yasal düzenlemeler listesi ve dahası…

Katz, mobil girişimini ABD’de faaliyete sokabilmek için tüm bürokratik adımlarla kendi ilgilenmek ve toplamda 50 bin dolara yakın maliyeti üstlenmek zorunda kaldı.
Avustralyalı girişimcinin sancılı başlayan ABD serüveni türünün ilk örneği değil. Birçok firma işini dünyaya açma aşamasında bürokrasi ile boğuşarak hem zaman hem de para kaybediyor. Neyse ki artık Atlas isimli servisle, tüm bürokratik süreçler ve dahası 500 dolar gibi bir maliyet karşılığında girişimler için hallediliyor.
Atlas, ünlü elektronik ödeme girişimi Stripe’ın bir servisi ve 2016’nın başlarında faaliyete sokuldu. Girişimlerin ABD’de şirketleşmelerine yardımcı olan servis, girişimlere Delaware adresi, ABD merkezli banka hesabı, federal vergi numarası ve Stripe üzerinden küresel ödemeleri kabul etme imkanları sağlıyor.
Atlas ayrıca girişimcilerin yerel vergi ve hukuk profesyonelleriyle de bağlantıya geçmesini sağlıyor. Servis şu an için yalnızca ABD dışından girişimler tarafından kullanılabiliyor.
Stripe Atlas bir girişimin ABD’de faaliyete geçme süresini aylardan günlere indiriyor. Girişimcilere ise bürokrasi ile boğuşmak yerine işlerine odaklanmak kalıyor.

Kaynak: www.workinton.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!