Gelisiyorum.com | Blog

İyi Bir Fotoğraf Neden Önemlidir?

İyi Bir Fotoğraf Neden Önemlidir?

Fotoğraflar anılarımızı ölümsüz kılmanın en kolay yolu olmakla beraber yanımızda olmayan kişilere ya da ürünlere ulaşmamızı ve görmemizi sağlayan bir araçtır. Fotoğrafta bulunan bir kişi ya da ürüne bakarken, kişi ya da ürün ile ilgili zihninizde ilk izlenimler oluşur. Bu izlenimlerin olumlu yönde oluşturulması için fotoğrafın kalitesi iyi olmalıdır. Elinizde bulunan profesyonel fotoğraf makinesi iyi bir fotoğraf çekmek için yeterli değildir. İyi bir fotoğrafı iyi bir fotoğraf makinesinden çok, iyi bir fotoğrafçı çeker. Fotoğraf makinesinin arkasından bakan gözün bakış açısı, her şeyden önce gelmektedir. Bununla beraber ışık, mekan, fotoğrafın kompozisyonu ya da kurgusu, çekilen fotoğrafın üzerine yapılan renk ayarları ve düzenlemeler, öne çıkarılmak istenen ürünün ya da kişinin vurgulanması gibi faktörler iyi bir fotoğrafın temellerini oluşturur.

E-ticaret sitelerinin geleneksel ticarete göre en büyük dezavantajı, müşterilerin ürünleri canlı olarak görememesi ve deneyememesidir. Bu dezavantajı ortadan kaldırmak adına E-ticaret sitelerinde sergilenen ürün fotoğraflarının payı oldukça büyüktür. Bu ürün fotoğrafının, müşterilere canlı görmüş hissi vermesi, müşterinin kafasında ürün ile ilgili oluşabilecek tereddütleri kaldırması bu dezavantajı ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.

E-ticaret sitenizde sergilediğiniz ürünlerin fotoğrafları ürün satışınızla doğrudan ilgilidir. E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan müşterilerin, dikkatlerini ilk etapta ürünün fotoğrafları çeker. Ürününüz ne kadar kaliteli ya da güzel olursa olsun doğru fotoğraflanmazsa bütün albenisini kaybeder.

Müşterinin ürünü alım kararını doğrudan etkileyen ürün fiyatları yapacağınız satışları da etkilemektedir. Kötü çekilmiş bir ürün fotoğrafı müşterileri rakiplerinize yönlendirir.

E-ticaret siteleri haricinde sosyal medya platformlarında paylaşacağınız fotoğrafların da iyi çekilmiş ve kaliteli olması, sosyal medya etkileşimlerinizi ve takipçilerinizi artıracaktır.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!