Gelisiyorum.com | Blog

Küçük İşletmeler için Popüler CRM Yazılımları 

10.05.2023
476
Küçük İşletmeler için Popüler CRM Yazılımları 

Küçük işletmeler için pratik çözümler sunan CRM yazılımları, potansiyel müşterileri ve mevcut müşterileri yönetmeyi kolaylaştırır. Birçok işletme daha önce bir…

Küçük işletmeler için pratik çözümler sunan CRM yazılımları, potansiyel müşterileri ve mevcut müşterileri yönetmeyi kolaylaştırır. Birçok işletme daha önce bir CRM yazılımı kullanmadıysa doğru seçeneğe ulaşmakta zorlanabilir. Peki, sektörünüze göre size en uygun CRM yazılımı hangisi? Yeni başlayanlar ve küçük işletmeler hangi CRM yazılımlarını tercih edebilir? 

İşletmeler Neden CRM Yazılımı Kullanmalı?

CRM yazılımları, her türlü işletme türünün kullanabileceği özellik ve donanımlarla karşınıza çıkar. İşletmenize en uygun CRM sistemine geçerek potansiyel müşterilerinize ve mevcut müşterilere daha iyi bir şekilde hizmet sunabilirsiniz. CRM yazılımı tahmine dayalı veriler, satış ve  pazarlama, müşteri desteği ve iş akışını yönetme gibi avantajlar elde etmenizi sağlar. 

CRM Sisteminin Faydaları

İşletmenizin müşterileri ve potansiyel müşterileri hakkındaki tüm bilgileri toplamak ve depolamak için CRM yazılımlarından destek alabilirsiniz. Birçok özelliği beraberinde getiren CRM yazılımlarının asıl amacı iletişim yönetimi olsa da farklı avantajları aynı uygulama üzerinden deneyimleyebilirsiniz. CRM sisteminin sağladığı faydalar ise şöyle sıralanabilir; 

  • Daha iyi müşteri ilişkileri deneyimi 
  • Daha verimli iş süreçleri 
  • Hızlandırılmış müşteri hizmetleri deneyimi 
  • Hedef kitleye yönelik pazarlama avantajı 
  • Geliştirilmiş işbirliği
  • Analitik ve raporlama avantajı  

İşletmeniz İçin Doğru CRM Yazılımını Nasıl Bulursunuz?

Değişen çalışma alışkanlıklarına uyum sağlayan CRM yazılımları geleceği yakalayarak işletmelerin beklentisine uyum sağlayan özellikler sunuyor. Çok sayıda yazılım seçeneği arasından tercih yapmakta zorlanan işletmeler en doğru CRM yazılımını arıyor. Bu noktada ihtiyaçları ve öncelikleri belirleyerek seçim yapabilirsiniz. İşletmenize en uygun CRM yazılımına karar verirken istediğiniz teknolojik yenilikleri ve özellikleri netleştirerek ilerlemeniz oldukça önemlidir. 

E- Ticaret için En Popüler CRM Yazılımları

Birçok sektör için işleri kolaylaştıran ve sistemli hale getiren CRM yazılımları e- Ticaret alanında da geniş bir yer kaplar. Müşteri ilişkileri yönetimi sayesinde e-Ticaret alanında faaliyet gösteren işletmeler envanter, pazarlama, satış, sipariş ve ödeme gibi adımları kolayca yönetebilir. E-Ticaret için en popüler 5 CRM yazılımını şöyle listeleyebiliriz; 

Reklam

1) HubSpot: Kullanım kolaylığı ile öne çıkan Hubspot CRM yazılımı, satış etkinliklerini gerçek zamanlı olarak izlemenizi ve analiz etmenizi sağlar. 

2) Zoho CRM: Potansiyel müşterilere yollamış olduğunuz mailler açıldığında veya herhangi bir kanal aracılığıyla size ulaşılmaya çalışıldığında, Zoho CRM üzerindeki sinyallerden  kolayca takip edebilirsiniz. Çok yönlü özelliği ile öne çıkan Zoho CRM’i şirketinizin tüm ihtiyaçlarına uyarlayarak süreci etkin bir şekilde yönetirsiniz. 

3) Salesforce Commerce Cloud: Bulut tabanlı bir e- Ticaret çözümü olan Salesforce Commerce Cloud, sürekli güncellenen alt yapısı ile öne çıkıyor. Bir Saas çözümü olarak karşınıza çıkan bu yazılım sistemini kullanarak artan talep ve trafiğe kolayca yanıt verebilirsiniz. 

4) Act! CRM: Daha iyi pazarlama ve satış yapma imkanı sunan Act! CRM süreci kolaylaştırmanın yanı sıra ömür boyu müşteri yaratma gücü özelliği ile biliniyor. Act CRM ile pazarlama otomasyonu, satış yönetim hattı, müşteri ve aktivite yönetimi ayrıcalıklarını deneyimleyebilirsiniz. 

5) Capsule: Capsule CRM yazılımının en önemli avantajı birden fazla alanda entegrasyon desteği sunması. Bu yazılımı kullanarak MailChimp, Google G Suite ve Zapier gibi e-Ticaret mağazalarına kolayca entegre olabilirsiniz. 

Kaynak: ekmob.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!