
Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 10. döneminden mezun olan 8 girişim
Kuveyt Türk’ün yenilikçi projeleri destekleyerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla 2017 yılında hayata geçirdiği Lonca Girişimcilik Merkezi, girişimcilere destek olmaya devam ediyor.
Girişimlerin büyüme potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve ticari başarılarını daha da ileriye taşımaları için gerekli kaynaklara ve mentörlüğe erişim sağlayan Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 10. dönemi, 16 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen Demoday’de tamamlandı. Kuveyt Türk ve Lonca yönetimi, iştirak şirketlerinin yöneticileri, yatırım grupları, mentörler ve melek yatırım ağlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlikte mezun girişimcilerin sunumlarını dinleyen katılımcılar, iş birliği ve yatırım fırsatlarını değerlendirme şansı buldular.
10. dönemde girişimlere toplam 2,5 milyon TL nakit hibe desteği verildi
Lonca Girişimcilik Merkezi’nde, bu yıl 21 girişim jüri sürecine kalırken, 11 girişim seçildi ve bunların 8’i programı başarıyla tamamlayarak sunum aşamasına geçmeyi başardı. Lonca, girişimlere eğitimlerin yanı sıra pazarlama desteği, bulut ve özel API desteği, mentörlük, açık ofis, kuluçka hizmeti ve Ar-Ge desteği gibi birçok alanda katkı sağladı. Ürünü hazır olan girişimlere Kuveyt Türk ile iş birliği yapma fırsatı da sunuldu. Girişimcilere, 10. dönemde 300 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği sağlanırken diğer desteklere ilaveten, girişimlere, toplamda 2,5 milyon TL nakit hibe desteği verilmiş oldu. Program kapsamında mezun olan girişimler, Kuveyt Türk Portföy’ün yöneticisi olduğu Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nda da başvuru konusunda önceliğe sahip oldular.
10. dönem mezunları:
Carbon Gate: İşletmelere karbon ayak izlerini izleyip raporlama olanağı sağlayan, çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için etkili bir araç sunan bir çevresel sürdürülebilirlik girişimidir.
CorPal: Kronik hastalığı bulunan kişilerin fiziksel ve mental rehabilitasyona istedikleri zaman, istedikleri yerden ulaşabilmelerini sağlayan, yapay zekâ destekli çözümleri ile hastaların kişiselleştirilmiş sağlık hizmetlerine ulaşmalarını destekleyen bir sağlık teknolojisi girişimidir.
Cynte: SoftPOS çözümleriyle NFC destekli mobil cihazları POS cihazına dönüştürerek geleneksel POS cihazlarına gerek kalmadan güvenli ve hızlı ödeme alınmasını sağlayan; ödeme süreçlerini dijitalleştiren ve basitleştiren bir finansal teknoloji girişimidir.
Meditechlabs: Hasta raporlarının ses kullanarak hızlı ve doğru bir şekilde otomatize edilmesini sağlayan, sağlık profesyonellerinin iş yükünü azaltan bir sağlık teknolojisi girişimidir.
Shipsider: Deniz ticaretinde operasyonel optimizasyon sağlayarak zaman, para ve karbon tasarrufu sunan, akıllı ve modüler sistemlerle navlun hesaplamalarını basitleştiren bir lojistik teknolojisi girişimidir.
Skymod: Şirketlerin takımlar halinde çalışabilecekleri, istedikleri dil modelini seçip tek tıkla asistan oluşturabilecekleri, AI çözümlerini güvenle kullanmalarını mümkün kılan bir üretken yapay zekâ platformudur.
Stash: Yazılım geliştirme ekiplerinin sorun çözüm süreçlerini hızlandırmak için yapay zekâ destekli çözümler sunan; geliştiricilerin iş akışlarını optimize ederek daha hızlı çözümler üretmelerini sağlayan bir yazılım analitiği platformudur.
Upsonic: Upsonic, AI agentların halüsinasyon görmesini engelleyen bir AI şirketidir. Upsonic sayesinde AI agentlar, iş akışlarında ve gerçek hayattaki görevlerde daha güvenilir şekilde kullanılabilir.