Gelisiyorum.com | Blog

Mersin Anamur Plajları 2024 Listesi

06.10.2024
8
Mersin Anamur Plajları 2024 Listesi

Anamur, Mersin ilinin bir ilçesidir. Nesli tükenme tehlikesi yaşayan caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalama alanına da ev sahipliği yapan Anamur’un deniz kıyısında Akdeniz fokları da yaşam sürmektedir. Çilek, yer fıstığı, narenciye ve muz ile meşhur olan Anamur’un Güney tarafında Akdeniz yer alırken, Batı tarafında ise Antalya’nın Gazipaşa ilçesi yer almaktadır. Mersin kent merkezine uzaklığı ortalama 240 kilometre olan Anamur, Türkiye’de kent merkezine en uzak ilçe olarak da bilinir. Anamur, yerli ve yabancı ziyaretçi potansiyeli oldukça yüksek olan bir ilçemizdir. Özellikle Anamur’un sahilleri, her yaz sezonunda yoğun olarak tercih edilir ve yaz tatili planları arasında Anamur’un adı sık, sık geçmektedir. Biz de Anamur’da tatil yapmak isteyen okurlarımıza rehber olması adına; Mersin Anamur plajları 2024 listesi rehber içeriğimizi hazırladık. Peki, Anamur’da denize girilir mi? Anamur’un denizi kirli mi, temiz mi? Anamur’un denizi sıcak mı, soğuk mu? Anamur’un denizi derin mi, sığ mu? Anamur’da denize girmek için en iyi bölgeler hangisi? Anamur’da kaç plaj var? Anamur’da plaj var mı? İşte Anamur ücretsiz plajlar 2024 listesi ve Anamur ücretli plajlar 2024 listesi sitemizde.

MERSİN BUNGALOV EVLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ

MERSİN KAMP YERLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ 

Pullu Tabiat Parkı

Mersin Anamur plajları 2024 listesi içerisinde yer alan ilk plaj Pullu Tabiat Parkı’dır. Pullu Tabiat Parkı, Mersin’in Anamur ilçesi sınırları içerisinde Bozdoğan mevkiine yakın konumda yer almaktadır. Pullu Tabiat Parkı’na girişler ücretlidir. Gölge alanlar, manzara seyir alanları, oturma alanları, giriş kontrol noktası, piknik alanı, denize girmek için uygun alanlar, piknik masaları, koşu parkuru ve yürüyüş parkuru, çadır kamp alanı, otopark, elektrik, duş, karavan kamp alanı, çeşme, buzdolabı, tuvalet, çamaşır yıkama alanı, market, kafe ve bulaşık yıkama alanı imkanları mevcuttur. Pullu Tabiat Parkı’nda günübirlik piknik yapabileceğiniz gibi; çadır kampı ve karavan kampı da gerçekleştirebilirsiniz. Pullu Tabiat Parkı, denize sıfır olmasının yanı sıra, ağaçların bol olduğu bir bölgedir ve ferah bir ortama sahiptir.

Pullu Tabiat Parkı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/XsxhDtnYwfZMtHbaA

Pullu Tabiat ParkıPin
Pullu Tabiat Parkı

Anamur Halk Plajı

Anamur Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. İskele tarafının denizi bulanık olmasının yanı sıra; farklı derinliğe sahip alanlardan oluşmaktadır ve zemini taşlı yapıya sahiptir. Ancak, Anamur Halk Plajı’nın orta bölümleri ise sığ olmasının yanı sıra; kum zemine sahiptir. Buralarda rahatlıkla vakit geçirebileceğiniz gibi denize de girebilirsiniz. Anamur Halk Plajı’nın arka tarafında restoran ve kafe işletmeleri de hizmet veriyor. Restoran ve kafelerde tuvalet ve duş imkanı var ancak yiyecek ve içecek satın almamanız durumunda; tuvalet ve duş ücreti ödemeniz gerekiyor. Şezlong ve şemsiye imkanları da işletmeler de mevcut. Dileyenler kamp sandalyesi, şezlong ve şemsiyeleri var ise yanında götürebilirler. Anamur Halk Plajı üzerinde tuvalet, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkanları olmadığı için; işletmeleri ziyaret etmek gerekiyor. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.

Reklam

Anamur Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/Bwxo254RteD24jG17

Anamur Halk PlajıPin
Anamur Halk Plajı

Cerenler Sahil

Cerenler Sahil’de ücretsiz tatil yapabilirsiniz. Denizi sabah saatlerinde sakindir ve rüzgar olan dönemlerde öğlen saatlerinden sonra dalgalı olabilmektedir. Belediye ait kafe ve restoran hizmeti var. Gece 12 civarına kadar açık oluyor. Tuvalet ve soyunma kabini imkanı da var. Yürüyüş yolu ve kamelyaların olduğu büyük bir park da Cerenler Sahil’de yer alıyor. Plajı ve denizi temiz olmasının yanı sıra berraktır. Cerenler Sahil’de kaplumbağaların yumurtalama yuvalarına ait bölümler var ve buralarda denize girmek yasak olduğu gibi uyarı levhaları var ve kurallara da dikakt etmek gerekiyor. Denizi sığ özelliğe sahiptir ve plaj alanı kum yapısındadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya plaj çevresinde hizmet veren işletmelerden temin edebilirsiniz.

Cerenler Sahil Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/XBCmhGH7R6rdZP2Y8

Cerenler SahilPin
Cerenler Sahil

Melleç Plajı

Mersin Anamur plajları 2024 listesi içerisinde yer alan bir diğer plajımız, Melleç Plajı’dır. Denizi derin olmasının yanı sıra taşlı yapıya sahiptir. Deniz ayakkabısı veya terlik kullanılması önerilir. Yolu biraz zorlu olduğu için bakir kalmış bir doğa harikası diyebiliriz. Melleç Plajı, sakin bir bölge olmasından dolayı sessizlik hakimdir. Su, elektrik, tuvalet, duş, restoran, kafe ve soyunma kabini gibi hiçbir imkan bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Ateş yakmadan piknik yapabilirsiniz. Ayrıca Melleç Plajı’nda kamp da yapabilirsiniz ancak yasak döneminde jandarma ekiplerinden bilgi almadan kamp yapmayınız. Temiz bir plaj olmasından dolayı, lütfen yanınızda çöp torbası götürmeyi ihmal etmeyiniz.

Melleç Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/CsAji9Z5U9azx9gy9

Melleç PlajıPin
Melleç Plajı

Kaledran Plajı

Mersin Anamur plajları 2024 listesi rehber içeriğimizin son bölümünde yer alan plaj Kaledran Plajı’dır. Mersin – Antalya il sınırına da çok yakın mesafede yer alan Kaledran Plajı, Anamur ilçesine bağlı Anıtlı Köyü mevkiinde yer alıyor. Kaledran Plajı’nda ücretsiz kamp ve piknik yapabilirsiniz. Yasak döneminde jandarma ekiplerinden bilgi almadan kamp yapmayınız. Elektrik, tuvalet, duş, restoran, kafe, market, şezlong ve şemsiye gibi herhangi bir imkanın yer almadığı Kaledran Plajı’na giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınınzda götürmeniz gerekiyor. Denizi çok temiz ve berraktır. Denize girilen alanlar taşlı ancak ortalama 5-10 metre sonra güzel bir deniz eşliğinde yüzmek keyif vermektedir.

Kaledran Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/qH5jyWkZqyJ6Bdw56

Kaledran PlajıPin
Kaledran Plajı

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!