Gelisiyorum.com | Blog

Moroglu Arseven Law Firm “Istanbul” Ofisi

27.05.2023
215
Moroglu Arseven Law Firm “Istanbul” Ofisi

Moroğlu Arseven Hukuk Bürosu, İstanbul’un Nişantaşı semtinde sekiz katlı bir binanın ek binasında yer almaktadır. Ek bina, bir süre sonra işlevini yitiren otomatik çok katlı otopark sistemi için yapılmış basit bir betonarme karkas yapıdır. Yenileme sürecinin tasarımı sırasında, mevcut yapıyı bir kısıtlamadan ziyade projenin bir başlangıç ​​noktası olarak görüyoruz. Yapısal öğelerini değiştiremediğimiz bu yapı, içine fonksiyonların yerleştirileceği bir şablon görevi görmüştür.

Pek çok fit-out projesinde, müşterilerin kurumsal kimlikleri, dolaylı ya da doğrudan analoji ile mekanların yüzeylerine yansıtılır. Bu projede işverenimizden böyle bir talebimiz olmadı ve proje ekibi olarak özellikle klişe görsel metaforlardan kaçınmaya özen gösterdik. Bunun yerine eşitlik, açıklık, sadelik, dürüstlük ve güç gibi evrensel hukuk ilkeleri kavramsal olarak bize yol göstermiştir. Mevcut yapı, kanunun kaba ve katı yapısının gücünü anımsatan bir şablon olarak kullanılmıştır.

Kiriş, kolon ve tavan yüzeylerini kaplamak istemedik çünkü böylesine kaba bir yapıyı yüzeylerini kaplayarak ve ince detaylarla süsleyerek ehlileştirmek konseptimize aykırı olacaktır. AC kanalları, aydınlatma ve elektrik tesisatı gibi tüm temel altyapıyı, üstünü kapatmaya gerek kalmadan dürüst ve basit bir şekilde kullandık. Moroğlu Arseven Hukuk Bürosu, yeniden işlevlendirilen bu yapıda üç ana kat ve üç asma kattan oluşan altı katlı dikey bir ofis olarak çalışmaktadır.

Proje, zemin seviyesinden başlayıp yukarı doğru tırmanarak her katta farklı kullanım yoğunluklarına sahip bir seyahat duygusu yaratmak üzere tasarlandı. Resepsiyona bağlı kütüphane ve toplantı alanları zemin katın ana fonksiyonlarıdır. Mevcut yapıdaki en önemli yapısal müdahale, katlar arasındaki ana iletişim bağlantısını kuran dikey sirkülasyon olmuştur. Sade mobilyalar ve nötr renklerin kullanımı ile çalışanların aynı anda hem odaklanabilecekleri hem de sosyalleşebilecekleri bir ofis ortamı yaratmayı amaçladık.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!