Gelisiyorum.com | Blog

Müzik Endüstrisi Hızlandırılmış Remikslerle Para Mı Kaybediyor

Müzik Endüstrisi Hızlandırılmış Remikslerle Para Mı Kaybediyor

Dijital haklar teknoloji şirketi Pex’in yeni bir araştırması, yayın hizmetlerinde 1 milyondan fazla yetkisiz remixin dolaştığını tahmin ediyor. TikTok döneminde, şarkıların ev yapımı remiksleri (tipik olarak hızlandırılmış veya yavaşlatılmış tek parçalar veya iki parçanın bir araya getirilmesi) her zamankinden daha popüler hale geldi . Giderek artan bir şekilde, platformdaki viral trendleri yönlendiriyorlar ve platformdan akış topluyorlar.

Ne kadar popüler? Nisan ayında, dijital haklar teknoloji şirketi Pex’in satıştan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Larry Mills , Pex teknolojisinin TikTok, SoundCloud, Audiomack ve YouTube’da görünen “Temmuz 2021’den Mart 2023’e kadar dağıtılmış yüz milyonlarca değiştirilmiş ses parçası” bulduğunu yazdı .

1 Kasım Çarşamba günü Mills, Spotify, Apple Music, Deezer ve Tidal gibi müzik dinleme hizmetlerini de içerecek şekilde genişletilen yeni bir Pex analizinin sonuçlarını paylaştı ve şu tahminde bulundu: “[yayın platformlarındaki] tüm şarkıların en az % 1’i değiştirilmiş ses.”

Mills, Halsey veya OneRepublic’in milyonlarca kez çalınan parçalarının ev yapımı yeniden çalışmalarına işaret ederek, “Şu anda geliri hak sahiplerinden uzaklaştıran 1 milyondan fazla lisanssız, manipüle edilmiş şarkıdan bahsediyoruz” diye yazdı. “Bunlar, doğru hak sahipleri yerine yükleyicilere milyonlarca kümülatif gelir sağlayabilir.”

Plak şirketleri, kullanıcı tarafından oluşturulan remikslerle zorlu bir dengeleme eylemi gerçekleştirmeye çalışıyor. Genellikle yayın hizmetlerindeki en popüler izinsiz yeniden çalışmaları çökertirler ve bu oyunları şirket içine çekmek amacıyla kendi resmi sürümlerini yayınlamaya yönelirler. Ancak aynı zamanda hayranların remikslemesini teşvik etmenin yollarını da buluyorlar çünkü çoğu tanıtım stratejisinin etkisiz olduğu bir dönemde bu, müzik pazarlamasının etkili bir biçimi olmaya devam ediyor. Müzik teknolojisi şirketi BandLab’ın CEO’su Meng Ru Kuok , bu yılın başlarında Billboard’a şunları söyledi: “Hak sahipleri bu sürecin kaçınılmaz olduğunu ve bunun parçalara yeni bir hayat getirmenin en iyi yollarından biri olduğunu anlıyor.”

Mills, sektörün kullanıcı tarafından oluşturulan remiksleri takip etmek ve telif ücretlerinin doğru ceplere gittiğinden emin olmak için daha iyi bir sisteme ihtiyacı olduğunu savunuyor. Nisan ayında şöyle yazmıştı: “Bu aşırı hızlı remiksler şarkıların viral hale gelmesine neden olsa da aynı zamanda telif ödemelerinin hak sahiplerinden başka yaratıcıların eline geçmesine de neden olabiliyor.”

Reklam

Pex, tüm bu değiştirilmiş sesleri tanımlamaya yönelik teknoloji sattığı için pek de tarafsız bir taraf değil. Ancak yayın hizmetlerinin ve dağıtımcıların, her türlü yetkisiz içeriği platformlarından uzak tutma konusunda en iyi performansa sahip olmaması dikkate değer.

Özellikle Playboi Carti ve Lil Uzi Vert gibi tutkulu hayran kitlesine sahip rapçilerin sızdırılan şarkılarını , sızdırılan parçaların genellikle viral listelerde tırmanırken bulunabileceği Spotify’da veya TikTok’ta bulmak alışılmadık bir durum değil . Michael Jackson’ın klasiği “Off the Wall”u örnekleyen yayınlanmamış bir Pembe Panter şarkısı şu anda Spotify’da bir podcast kılığına girerek göz önünde saklanıyor.

Deezer CEO’su Jeronimo Folgueira bu yılın başlarında Billboard’a “Tarihsel olarak yayın hizmetlerinin bunu gerçekten önemseyecek ekonomik bir teşviki yok” dedi . “Orijinal Drake’i mi, sahte Drake’i mi yoksa yağmurun kaydını mı dinlediğiniz umurumuzda değil. Sadece 10,99$ ödemenizi istiyoruz.” Folgueira bu teşvik yapısını “aslında sektör için kötü bir şey” olarak nitelendirdi.

Buna ek olarak, sanatçılar ile plak şirketleri ve yayın hizmetleri arasında aracı görevi gören dağıtım şirketlerinin birçoğu hacim modeliyle çalışıyor; ne kadar çok içerik yüklerlerse o kadar çok para kazanıyorlar. akış hizmetlerine ne gönderdikleri.

Ancak bu sistemi iyileştirme çabası bu yıl yeni bir aciliyet kazandı. Hak sahipleri ve dinleme hizmetleri, dinleme ödemelerinin nasıl çalışması gerektiği ve Warner Music Group CEO’su Robert Kyncl’in finansal analistlere söylediği gibi “bir Ed Sheeran akışının çatıya düşen yağmur akışıyla tamamen aynı değerde olup olmadığı” konusunda ileri geri gidiyor. Mayıs. Sektör artık tüm akışların eşit yaratılmadığı bir sisteme doğru ilerledikçe, farklı akışları farklı gruplara ayırabilmek için bu platformlarda tam olarak ne olduğunu bilmek giderek daha önemli hale geliyor.

Buna ek olarak, yapay zeka destekli teknolojinin ilerlemesi, kolay erişilebilir ve doğru ses veren ses klonlamasına olanak tanıdı; bu, bazı yöneticileri ve sanatçıları, hızlandırılmış remikslerin yapmadığı şekilde alarma geçirdi. Müzik teknolojisi şirketi Moises’in kurucu ortağı/CEO’su Geraldo Ramos , “Şirketlerle yaptığımız görüşmelerde, bazı sanatçıların bu konulara gerçekten sinirlendiğini duyduk” diyor . “Şirketlerini arayıp ‘Hey, bu kabul edilemez, benim sesim her yerde’ diyorlar.”

Bu, yeni zorluklar anlamına geliyor ama aynı zamanda ister Audible Magic gibi güçlü şirketler, ister Pex gibi daha yeni oyuncular olsun, dijital parmak izi teknolojisi şirketleri için yeni fırsatlar anlamına da gelebilir. Audible Magic CEO’su Kuni Takahashi bu yaz Billboard’a şunları söyledi : “Yapay zeka ile türev çalışmaların yaratımının katlanarak ne kadar büyüyeceğini düşünün; kaç tane kapak oluşturulacak, kaç tane remiks oluşturulacak.” “Tanımlamaya çalıştığımız şeyin ölçeği ve değişimin hızı artmaya devam edecek.”

Kaynak: www.beatpazari.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!