Gelisiyorum.com | Blog

Müzik Teorisi Nedir Ve Neden Çalışmalıyım?

24.11.2023
341
Müzik Teorisi Nedir Ve Neden Çalışmalıyım?

Ses sektöründe kariyer yapma yolunda ilk adımları attınız ve programları araştırdınız. Müfredatı okudunuz ve alacağınız derslerden heyecan duyuyorsunuz: Canlı Ses, Elektronik Müzik Prodüksiyonu, Ses Post Prodüksiyonu. Ta ki görene kadar… Müzik Teorisi. Müzik Teorisi? Bu sadece müzisyenlerin bilmesi gereken bir şey değil mi? Ses sektöründe kariyer yapmak için neden bu konuyu incelemeliyim?

Ses programlarımızın çoğunda öğretilen Müzik Teorisi dersinin neden gelecekteki işinizde daha iyi olmanıza yardımcı olacağını ve hatta rekabette size avantaj sağlayabileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Peki müzik teorisi tam olarak nedir?

Müzik teorisi, müziğin nasıl çalıştığını, müziğin yapı taşlarının neler olduğunu, müziğin nasıl yapıldığını ve onunla nasıl ilişkilendirileceğinin incelenmesidir. Müziğin dilini oluşturan şey gramerdir.

SAE Enstitüsü Nashville eğitmeni Lisa Kacos konuyu şöyle açıklıyor:

“Müzik teorisi müziğin yapı taşlarıdır. Kafamızdaki fikirler ile konuşmacılardan çıkanlar arasındaki noktaları birleştirir. Müzik teorisini anlamak, yaratıcı alet çantamızı geliştirmemize ve aynı zamanda etrafımızdaki müziği daha derinden takdir etmemize yardımcı olur.”

Ses üretmemde bana nasıl yardımcı oluyor?

Hızlı ve kolay iletişim kurabilmek için bir dili veya en azından temellerini anlamanız gerekir. Bu durumda, müziği oluşturan unsurların temel bir anlayışı, örneğin şarkı yapısı veya armoniler gibi belirli bir terminoloji kullanarak yanlış anlamaları önleyerek müzisyenlerle hızlı ve kolay bir şekilde iletişim kurmaya yardımcı olabilir. Ayrıca Pro Tools gibi sistemlerde Auto-Tune veya Melodyne ile vokallerin ayarlanması, tempo değişikliği veya ses perdesinin düzeltilmesi gibi işinizin daha teknik yönleri konusunda da size yardımcı olacaktır.

Reklam

Hangi konuları öğreniyor olabilirim?

Ses mühendisi olmak için müzisyen olmanıza ya da usta olmanıza gerek yok. Ancak temel bilgiler hakkında sağlam bir bilgi edinmek, müzisyenlerin neyi başarmaya çalıştıklarını daha iyi anlamanıza yardımcı olacak ve dolayısıyla sizi daha iyi bir ses profesyoneli yapacak ve kalabalığın arasından sıyrılmanıza yardımcı olacaktır.

SAE Enstitüsü’nün Müzik Teorisi kursu, müzik teorisi ve notasyondaki giriş kavramlarına genel bir bakış sağlar ve müzik terminolojisini ve popüler müzikte ritim, uyum ve akor ilerlemelerinin temellerini kapsar.

Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? Akredite Ses programlarımızdan birini düşünün . 12 ay gibi kısa bir sürede, bu heyecan verici ama rekabetçi sektöre başlamak için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış olacaksınız.

Kaynak: SAE Institute

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!