Gelisiyorum.com | Blog

OpenAI 157 Milyar Dolar Değere Erişti

03.10.2024
13
OpenAI 157 Milyar Dolar Değere Erişti
OpenAI 157 Milyar Dolar

OpenAI, 6,6 milyar dolar toplayarak fonlama turunu tamamladı ve bu sayede şirketin değerlemesini 157 milyar dolara çıkardı. İnsanlık tarihinin belki de en büyüklerinden biri olarak nitelendirilen fonlama turu Microsoft, NVIDIA ve SoftBank’ın önemli katkılarıyla Thrive Capital tarafından gerçekleştirildi.

Fonlama, yatırımcıların OpenAI’ın 2 yıl içinde kar amaçlı bir modele geçmesi durumunda yatırımlarını öz sermayeye dönüştürmelerine olanak tanıyan dönüştürülebilir borç olarak yapılandırıldı. Bu geçiş gerçekleşmezse yatırımcılar katkılarını geri alma seçeneğine de sahip. Thrive Capital ayrıca, OpenAI’ın belirli gelir hedeflerini karşılaması koşuluyla gelecek yıl ek 1 milyar dolar enjekte etmesine olanak tanıyan benzersiz bir düzenleme yaptı.

Fonlama sayesinde OpenAI hesaplama yeteneklerini ve daha gelişmiş yapay zeka modelleri geliştirebilecek. Şirket, Ağustos ayında aylık gelirleri 300 milyon dolara ulaşan ve 2025 için yıllık satışları 11,6 milyar dolar olarak tahmin eden büyük bir büyüme yörüngesine sahip. Ancak büyümeye rağmen, şirketin karmaşık yapay zeka modellerini eğitmekle ilişkili yüksek maliyetler nedeniyle bu yıl yaklaşık 5 milyar dolar zarar etmesi bekleniyor.

OpenAI’ın mevcut değeri artık şirketi SpaceX ve ByteDance ile birlikte küresel çapta girişim destekli ilk üç girişim arasına yerleştiriyor. OpenAI, daha önce açıklandığı gibi kar amacı gütmeyen bir kuruluşa geçmeye devam edecek ve Anthropic gibi diğer yapay zeka şirketlerine benzer şekilde kamu yararına çalışan bir şirket haline gelecek.

Kaynak

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!