Gelisiyorum.com | Blog

OpenAI, Canvas İle ChatGPT için İlk Büyük Görsel Arayüz Güncellemesini Gerçekleştiriyor

04.10.2024
9
OpenAI, Canvas İle ChatGPT için İlk Büyük Görsel Arayüz Güncellemesini Gerçekleştiriyor
OpenAI Canvas

OpenAI, ChatGPT ile yazma ve kodlama gibi belirli görevlerde çalışmak için Canvas adını verdiği yeni bir arayüzü duyurdu. Canvas, 2022’deki lansmanından bu yana ChatGPT’nin görsel arayüzüne yapılan ilk büyük güncelleme olacak. Yeni deneyim ayrı bir pencerede açılıyor ve kullanıcıların yan taraftaki istemlerle model çıktısını iyileştirmesine olanak tanıyor.

Canvas yalnızca görsel bir güncelleme olmakla da kalmıyor. Arayüz aynı zamanda çeşitli kullanılabilirlik iyileştirmeleri de sunuyor. ChatGPT, Canvas’ı kullanırken başarmaya çalıştığınız şeyin bağlamını daha iyi anlayabiliyor. Ek olarak, çıktının belirli bölümlerini vurgulayabiliyor ve ChatGPT’den yalnızca bu bölümlere odaklanmasını isteyebiliyorsunuz. Canvas satır içi geri bildirim ve öneriler sunabiliyor. Arayüz; yazma uzunluğunu, yazma stilini seçmenize, koda yorum eklemenize ve daha fazlasına olanak tanıyan bir kısayol menüsü görüntülüyor.

ChatGPT, yardımcı olabileceği bir senaryo algıladığında Canvas otomatik olarak açılıyor. Arayüzü açmak için istemde “Canvas kullan”ı da kullanabilirsiniz. Kullanıcılar, yeni Canvas deneyimini denemek için beta aşamasında model olarak Canvas ile ChatGPT 4o’yu da seçebilirler. Öte yandan bu, şu an için sadece ChatGPT Plus ve Team kullanıcıları için kullanılabilir. ChatGPT Enterprise ve Edu kullanıcıları ise gelecek hafta Canvas’a erişebilecek. OpenAI, Canvas’ı beta aşamasından çıktığında tüm ChatGPT Free kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

İlker Şekercioğlu

Tam bir teknoloji bağımlısı olan İlker, teknolojideki son gelişmeleri meraklıları ile paylaşmaktan keyif alıyor.

Kaynak

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!