Papara COO’su Cenap Doğru, kullanıcı deneyimini dönüştüren stratejileri anlattı
Webrazzi Summit 2024, Wyndham Grand İstanbul Levent’te tüm hızıyla devam ediyor. Konferansta Webrazzi Yönetici Editörü Arden Papuççiyan ile Papara COO’su Cenap Doğru “Fintech’in Geleceği: Kullanıcı Deneyimini Dönüştüren Stratejiler” adlı oturumu gerçekleştirdi.
Cenap Doğru, fintech sektörünün küresel ve Türkiye’deki gelişimini detaylandırdı. Son yıllarda ekonomik belirsizlikler ve değişen piyasa koşulları nedeniyle fintech yatırımlarında bir düşüş yaşandığını belirten Doğru, 2025’te bu tablonun değişmesini beklediğini ifade etti.
Türkiye’deki fintech ekosisteminde yaklaşık 750 şirketin bulunduğunu belirten Doğru, bu şirketlerin hızlı uyum sağlaması, cesaretli adımlar atması ve kullanıcıyı doğru anlaması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle kullanıcı deneyiminin ön planda tutulmasının önemine değinen Doğru, Papara için bu kuralın vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
Doğru, ürün geliştirme sürecinde en önemli faktörün, ürünün ihtiyaca yanıt vermesi olduğunu belirtti. Papara’nın sunduğu deneyimin farklı olduğuna dikkat çeken Doğru, kullanıcı geri bildirimlerini dinlediklerini ve kullanıcı deneyimini her zaman öncelikli hale getirdiklerini söyledi.
Cenap Doğru, fintech sektörünün yalnızca bireysel kullanıcılar için değil, ticari kullanıcılar için de büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti. Özellikle KOBİ’lere yönelik çözümleri hakkında bilgi veren Doğru, KOBİ’lerin en büyük zorluklarının ayakta kalabilmek olduğunu belirterek, Papara’nın bu dijital ihtiyaçlara yönelik çözümler sunduğunu açıkladı.
Papara’nın 21 milyon kullanıcıya ulaştığını belirten Doğru, şirketin ödeme, yazar kasa ve yasal ihtiyaçları karşılayan ürünleri sunduğunu ancak bunu farklı bir deneyimle sunduklarını ifade etti
2025’te Papara’nın kullanıcı deneyimini dönüştürecek stratejiler ve yatırımlar konusunda açıklamalarda bulunan Doğru, özellikle yatırım ürünlerinin ön plana çıkacağını söyledi. Hisse senedi alanında yeni bir ürünün çıkacağına ve SadaPay yatırıma değinen Doğru, Türkiye dışındaki pazarlara açılma planlarının da bulunduğunu belirtti. Türkiye’deki lisans imkanları doğrultusunda genişleme çalışmalarının süreceğini ve sadece doğru fırsatların ve zamanın beklenmesi gerektiğini vurguladı.