Gelisiyorum.com | Blog

Payguru “Istanbul” Ofisi

10.05.2023
342
Payguru “Istanbul” Ofisi

Payguru, uygulama içi, mobil ve aboneli ödeme gibi hizmetler sunan ve aynı zamanda tüm yasal talepleri karşılayan yeni nesil ödeme platformudur. Firma, değişen ülke ve iş koşullarına uyum sağlamak için şirket içi bir dönüşüme gitti. Bu değişimi ofisleri olan fiziksel yapılarından başlatmaya karar verdiler. Payguru’nun faaliyet gösterdiği sektörün dinamik yapısı ve yeni tasarımların ana kullanıcıları olacak genç kadro profili, tasarım projesinin çıkış noktası oldu. İç mimari tarzında ve kaplamalarda malzeme kullanımındaki canlılık, firmanın bu yönlerine gönderme yapmaktadır. Planlama sürecinde gün ışığının kullanımına öncelik verilerek iş yerinin tamamı doğal ışıktan faydalanabilir.

Firmanın farklı iç birimleri arasındaki ilişkiler incelendikten sonra, birimler arasındaki bölümlerin peyzaj öğesi olduğuna karar verilir. Özellikle ofis alanı ile bahçe arasındaki doğrudan ilişki, iç mekana yönelik peyzaj uygulamalarını öne çıkarmıştır. Ziyaretçiler mekana giriş yaptıklarında giriş holünü geçtikten sonra özel yapım bir karşılama masasına ulaşıyorlar. Mekânın genel hissinin yakalandığı bu masa alanı ile sadece ziyaretçilerin değil, çalışanların da kullanabileceği bir ağırlama mekânı bulunmaktadır. Oyun konsolu ile çeşitlenen alan, yanındaki servis mutfağıyla da ilişkilendiriliyor.

Giriş alanının hemen ardından gelen ana mekan, dengeli bir planlama ile açık bir çalışma alanıdır. Yöneticiler, şirketlerin iç yapılanması nedeniyle “açık çalışma alanı” yaklaşımının dışında bırakılmadı. Ayırma sadece mobilyaların gruplandırılmasında ve kullanılan renklerde vurgulanmıştır. Yine bu yaklaşımla üst yönetim çalışma birimleri, toplantı masası görevi de gören 8 metrelik bir çalışma hattı üzerinde yarı açık bir alanda çözülmüştür. Bunlara ek olarak kapalı toplantılar için yarı kapalı toplantı odası tasarlanmıştır.

Kaynak: officesnapshots.com



Reklam

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!