Gelisiyorum.com | Blog

Profesyonel Video Düzenleme İpuçları ve Teknikleri

26.05.2023
401
Profesyonel Video Düzenleme İpuçları ve Teknikleri

Video düzenleme becerilerinizi başlangıçtan profesyonelliğe taşımak ister misiniz? Bu ipuçları ve teknikler, uygun bir video düzenleyici olmanıza yardımcı olabilir.

Birinci sınıf bir video düzenleyici olmak kolay değil. Ancak pratik ve sabırla, kısa sürede bir profesyonel gibi düzenlemeye başlayacaksınız. Peki, bunu uzaktan yazarken benim için söylemesi o kadar kolay değil mi?

Bakın, düzenleme zordur. Öğrendiğiniz beceriler kazanılır, bu da daha iyi olmanın en iyi yolunun sadece başınızı eğip düzenlemeye devam etmek olduğu anlamına gelir.

İşte bir editör olarak kendinize olan güveninizi artırmanıza yardımcı olabilecek ve bir sonraki işinizi kapmanızı sağlayacak, bilmeniz gereken en önemli ipuçlarından ve tekniklerden birkaçı.

1. Doğru Yazılımı Seçin

Doğru düzenleme yazılımını seçmek, doğru arabayı seçmek gibidir. Hepsi sizi A’dan B’ye götürecek, ancak zevkinize ve tercihlerinize bağlı olarak, diğerlerinden daha fazla tercih edebilirsiniz.

Reklam

Aşağıda, dünyadaki en popüler profesyonel video düzenleme programlarının hızlı bir dökümü yer almaktadır. Bu videonun oluşturulmasından bu yana, programların çoğu arayüz ve özelliklerle güncellendi. Değişiklikler önemli olsa da, programların düzeni hala nispeten aynı.

İlk Gösterim Pro

  • Fiyat:  Ayda 52,99 ABD Doları
  • Artıları:  Tutarlı güncellemeler, çok kameralı düzenleme, tonlarca çevrimiçi destek, özelleştirilebilir arayüz, diğer Adobe yazılımlarıyla dinamik bağlantı
  • Eksileri:  Aylık ödeme, hatalı dışa aktarma, renk derecelendirme iş akışı daha iyi olabilirdi

Premiere Pro bir süredir piyasada. Ancak Creative Cloud’un kullanıma sunulmasından bu yana Premiere, dünyadaki profesyonel video editörleri arasında en popüler NLE haline geldi ve haklı olarak da öyle.

Premiere, hem büyük hem de küçük projeler için harika bir programdır. Ayrıca, bu listedeki diğer bazı programların aksine sık sık güncellenir.

Premiere’i bu kadar harika yapan şeylerden biri, kardeş programları After Effects ve Media Encoder ile entegrasyonudur  . Video odaklı uygulamalara ek olarak, Lightroom ve Photoshop’a da sahipsiniz . Bunlar, Adobe Creative Cloud dünyasında kalmanın avantajlarından sadece birkaçıdır.

Premiere’deki yerleşik araçlar işe yaramadığında, kullanıcılar Premiere zaman çizelgelerini bu programlar arasında kolayca gönderebilir.

Tek olumsuz (veya nasıl baktığınıza bağlı olarak olumlu), Premiere’in güncel bir kopyasını istiyorsanız, ayda 52,99 dolardan başlayan fiyatlarla Creative Cloud’a abone olmanız gerektiği gerçeğidir .

Photoshop , Illustrator , After Effects ve Premiere gibi programları sıklıkla kullandığınız için, bir editör veya yaratıcı sanatçıysanız bu iyi bir anlaşmadır . Çok fazla düzenleme yapmazsanız, şimdi tartışacağımız diğer seçenekleri kullanmak mantıklı olabilir!

Son Kesim Pro

  • Fiyat: 299 $
  • Artıları:  hızlı iş akışı, bileşik klipler, sezgisel tasarım, çoklu kamera desteği
  • Eksileri:  yalnızca Mac için, sezgisel tasarım hiç değil (orada ne yaptığımı görün)

FCPX , Apple’dan geldiğini düşündüğünüzden çok daha güçlü, tamamen işlevsel bir NLE’dir . FCPX, arka plan işleme ve çoklu kamera düzenleme gibi editörlerin yararlı bulacağı çeşitli özelliklere sahiptir  .

Birçok yönden FCPX, hem Premiere hem de Resolve’a benzer. Aslında, birkaç küçük fark dışında, FCPX, Premiere Pro ve DaVinci Resolve, işlevleri bakımından benzerdir. Günün sonunda, video düzenlemenizi sağlayan bir programdır.

DaVinci Çözümü

  • Fiyat: 295 $ / ÜCRETSİZ
  • Artıları:  Her boyuttaki proje için iyi, olağanüstü renk derecelendirme araçları, GPU tabanlı işleme
  • Eksileri:  Nispeten daha yeni bir platform, Premiere kadar sezgisel değil

Resolve, bir renk derecelendirme ve renk düzeltme yazılımı olarak başlamasına rağmen , Blackmagic Design, güçlü bir NLE haline gelmek için son birkaç yılda onu elden geçirdi. Sonuç olarak, Resolve artık piyasadaki en popüler düzenleme programlarından biridir.

Blackmagic Design, BMPCC6K ve URSA serisi gibi ürünlere yönelik bir-iki yumruk yaklaşımıyla (ve bunların birçok yayın prodüksiyon aracıyla) gerçekten de video prodüksiyonunun bir güç merkezi haline geldi.

Başka türlerde profesyonel video düzenleme yazılımları da var, ancak bu listede belirtilen dördü şu anda en popüler olanlardır. Lightworks , Autodesk Smoke ve  Sony Vegas gibi diğer yazılımların tümü popüler alternatiflerdir. Bu nedenle, bu listede bulunanlardan farklı bir şey arıyorsanız, bunlara göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Resolve’un (Studio adlı) ücretli bir sürümü olsa da, ücretsiz sürüm başlamak için fazlasıyla yeterli. Aslında, TV’de veya büyük ekranda sergilenecek içerik üretmiyorsanız, Studio sürümünde bulunan özelliklere ihtiyacınız olmayacağına bahse girerim.


2. Doğru Bilgisayarı Seçmek

Sağlam bir bilgisayara sahip olmak sizi mutlaka dikkate değer bir video düzenleyici yapmaz, ancak daha hızlı bir bilgisayar, zamanınızın çoğunu bilgisayarınızın sunumundan çok anlatmaya çalıştığınız hikayeye odaklamanızı sağlar.

Hangi bilgisayarın düzenleme için en iyi olduğu konusunda herkesin kendi görüşleri vardır, ancak bu tamamen sizin tercihlerinize bağlıdır. Video düzenleme için doğru bilgisayarı optimize etmek ve seçmek için birkaç ipucu.

Bir SSD edinin

Hızlı bir depolama sürücüsü, video düzenleme için yapabileceğiniz en önemli yatırımlardan biridir. Bu birçok nedenden dolayı. Her şeyden önce, daha hızlı bir sabit sürücü, bilgisayarınızın çekimlerinize ve yazılımınıza daha hızlı erişmesini sağlar. Bu, daha hızlı oluşturma, yükleme ve dışa aktarma sürelerine yol açacaktır. Çoğu durumda, bir SSD , geleneksel bir sabit sürücünün fiyatının iki katına yakın olacaktır, ancak buna kesinlikle değer.

Belleği (RAM) Artırma

Artan RAM, neredeyse her zaman daha hızlı düzenleme hızlarına yol açacaktır. Bu nedenle çoğu modern NLE, en az 4 GB RAM’e sahip olmanızı önerir; ancak video düzenleme konusunda ciddiyseniz, çok daha fazlasına ihtiyacınız olacak. 8GB’tan daha az RAM’e sahip profesyonel bir düzenleyici bulmakta zorlanacaksınız. Daha fazla RAM, daha iyi.

GPU’nuzu Seçmek

Grafik açısından yoğun bir çalışma yapacaksanız veya renk düzeltme ve derecelendirme yapacaksanız , GPU bu efektleri güçlendirecektir. Bir süre için, video düzenleme için pahalı bir GPU gerekli değildi. Ancak son zamanlarda, birçok NLE (Premiere gibi), iş yüklerinin bir kısmını CPU aracılığıyla ana hatlara aktarmak yerine GPU’ya aktarmaya başladı . Efekt işleme için GPU’yu kullanıyorsa Premiere’de efektin yanında küçük bir kutu göreceksiniz.

Video düzenleme için bir GPU satın alırken, GB cinsinden bellek miktarına ve içindeki CUDA çekirdeği sayısına dikkat edin. GPU içinde ne kadar çok bellek varsa, grafik açısından o kadar yoğun iş yükünün üstesinden gelebilirsiniz.

CPU’nuzu Seçmek

CPU veya “merkezi işlem birimi”, operasyonun beynidir. İşletim sistemini ve yazılımı çalıştırmak için gerekli hesaplamaları ve görevleri gerçekleştirir. Önceden, Adobe Premiere ve Final Cut gibi çoğu ana akım NLE, CPU’yu GPU’dan çok daha fazla kullanıyor. Bu nedenle, en büyük yatırımınız CPU olmalıydı, ancak son zamanlarda Premiere, GPU’ya daha fazla sorumluluk veren bir güncelleme ile çıktı .

Daha hızlı bir işlemci, daha hızlı işleme süreleriyle sonuçlanacaktır, ancak bu tamamen dengeleyici bir eylemdir. Harika bir işlemciniz varsa ancak depolama sürücüsü , RAM veya video kartını gözden kaçırıyorsanız , bilgisayarınız yavaş çalışacaktır.

Bir i7 ile yanlış gidemezsiniz, ancak tıpkı ekran kartları gibi, en sevdiğiniz NLE’nin belirli bir işlemci önermesi için iyi bir şans var . Satın almadan önce sitelerini kontrol edin.

Mac mi PC mi?

Video düzenleme söz konusu olduğunda Mac veya PC argümanı gerçekten oldukça aptalca. Her iki sistem de değerli seçeneklerdir ve uzun metrajlı filmler hem Mac’lerde hem de PC’lerde kesilmiştir. Ancak, Mac yerine PC’yi seçmenize neden olabilecek en büyük hususlardan biri maliyettir. 

PC’nizi toplamayı düşünüyorsanız , hem ucuz hem de pahalı seçenekler var. Ancak önemli olan, maliyet üzerinde kontrol sahibi olmanızdır. Bu nedenle, yalnızca süreç üzerinde sahip olduğunuz kontrol miktarı için her zaman kendinizinkini oluşturmanızı öneririm.


3. Klavye Kısayolları Hayatınızı Kurtaracak

Profesyonel ve acemi bir video düzenleyici arasındaki farkı anlamanın en hızlı yollarından biri, klavyeyi ne kadar kullandıklarına bakmaktır. Bir süredir sektörde olan editörler, burada veya burada kazanılan birkaç saniyenin zamanla arttığını bilirler.

Bu nedenle, projelerde saatler (günler değilse bile) tasarruf etme konusunda ciddiyseniz, bu klavye kısayollarını nasıl kullanacağınızı öğrenmek sizin için en iyisidir . Neyse ki bizim için çok sayıda gerçekten iyi klavye kısayolu kaynağı var.

Hile Sayfaları

Yeni başlayan biri olarak klavye kısayollarını öğrenmenin en iyi yollarından biri , düzenlerken kolayca başvurabileceğiniz bir kopya kağıdı yazdırmaktır . Oynatma veya kesme gibi temel işlemleri gerçekleştiriyorsanız, bunun yerine kullanabileceğiniz basit bir klavye kısayolu vardır. Fareye dokunmadan önce aşağıdaki ücretsiz klavye kısayollarından birine başvurmanız yeterlidir.

İlk Gösterim Pro

Final Cut Pro X

DaVinci Çözümü

Ayrıca bu uygulamaların tamamında klavye kısayollarını istediğiniz gibi değiştirebileceğinizi de belirtelim. Dolayısıyla, belirli bir işlev, beğenmediğiniz belirli bir tuş kombinasyonunu kullanıyorsa, onu değiştirebilirsiniz!

Klavye Kapaklarını Düzenleme

Klavyeleri düzenlemek, klavye kısayollarınızı öğrenmek için harikadır. Ancak zaten “standart” bir klavyeniz varsa, tamamen yeni bir klavye almanıza gerek yoktur. Klavyenizin üzerinden kaydırabileceğiniz, üzerlerinde basılı simgeler bulunan klavye kılıfları vardır.

Klavyenizi birden fazla amaç için kullanıyorsanız bunlar güzel. Ayrıca, gelecekte yeni bir yazılım öğrenmek isterseniz, klavye kapağını değiştirmek tüm klavyeyi değiştirmekten çok daha ucuzdur. B&H, iyi bir  video düzenleme klavyesi ve kapağı yelpazesine sahiptir . Sadece seçtiğinizin anahtarlarınıza uyduğundan emin olun!


4. Lingo’yu öğrenin

Video düzenleme sadece bir hobi veya meslek değil, aynı zamanda bir endüstridir. Ve herhangi bir sektörde olduğu gibi, öğrenilecek tonlarca lingo var .

Pratik olarak, daha iyi bir video düzenleyici olmak için bu listedeki tüm terimleri öğrenmeniz gerekmez, ancak kavramlara ilişkin temel bilgi, diğer video düzenleyiciler veya müşterilerle daha iyi iletişim kurmanıza yardımcı olabilir .

İşte bilmeniz gereken birkaç temel kavram:

Zıpla Kes

Atlamalı kesme, editörün zamanın bazı kısımlarını kesmesine izin veren bir kesmedir. Bir atlama kurgusu, izleyicinin sıkıcı tüyler ürpertici şeyler izlemesine gerek kalmadan görsel ilgiyi koruyabilir.

Bir binanın üzerinde bir yumurta tutan ve sonra kaldırıma sıçrayan bir yumurtayı kesen bir adam düşünün. Yumurtanın düştüğünü görmeseniz de arada yaşananlar ortada.

J ve L Kesimi

J ve L kesimleri, iki sahneyi birbirine bağlamak için önemli bir araçtır. Özetle, bir J veya L kesimi, ses veya videonun bir sonraki sahneyle örtüşmesidir. Düzenleme zaman çizelgenizde oluşturdukları şekle göre adlandırılırlar.

J-cut, görseli görmeden önce sesi duyduğunuz yerdir. Örneğin, bir tren kornası duyarsanız ve ardından bir trenin videosunu keserseniz, bu bir J-kesimi olarak kabul edilir.

Öte yandan L-cut, sesi duymadan önce videoyu gördüğünüz yerdir. Bir L-cut hakkında düşünmenin en iyi yolu, bir adamın dondurmayı tarif ettiği bir belgesel tasavvur etmek ve ardından o hala konuşurken dondurma toplayan birinin videosunu kesmektir.

Muhtemelen J ve L terimlerini çok karıştıracaksınız, ancak hatırlamanız gereken şey sadece kavramlar. J ve L kesimleri, sahnenize çok fazla görsel ilgi katabilir.

Montaj

Montaj, zamanın geçişini gösteren bir dizi gösteridir. Montaj fikrine aşina olsanız da montajın hikayenizi ilerletebilecek güçlü bir araç olduğunu unutmamak önemlidir.

En dikkate değer örnek, Rocky’nin büyük dövüşü için antrenman yaptığı ve sonunda Philadelphia Sanat Müzesi’nde merdivenlerden yukarı koşarak çıktığı Rocky eğitim dizisidir. Bu sahneyi bilirsiniz, tüm zamanların en meşhur sahnelerinden biridir. O sahne sadece zaman geçirmekle kalmadı, aynı zamanda Rocky’nin karakterini de geliştirdi, böylece onun içsel dönüşümünü görebildik.

Maç Kesme/Eşleştirme İşlemi

Eşleştirme eylemi (veya eşleştirme kesme ), bir editörün görsel olarak benzer bir sahneden diğerine geçiş yaptığı bir tekniktir. Tipik olarak maç eylemlerinin önceden planlanması gerekir, ancak doğru yapıldığında, iki benzer çekimi bir araya getirerek büyüleyici bir sekans oluşturabilirsiniz.

Maç eyleminin en dikkate değer örneği, benzer şekilli bir uzay gemisiyle bir kemiğin kesildiği 2001: A Space Odyssey’deki kemik çekimidir. 

Eylemde Kesme

Eylemi kesmek, daha ilginç bir sahne yaratmak için kullanılan bir tekniktir. Konsept basittir. . . Bir eylemin ortasında kestiğinizde, daha az sarsıcı ve görsel olarak daha ilginç görünecektir. Bu hemen hemen her sahne için geçerli. Nesneniz hareketi tamamladığında değil, hareket ederken kesin ve sahneniz çok daha akıcı görünecektir.

Video Zaman Çizelgesi
Bir video zaman çizelgesi örneği. Recklessstudios aracılığıyla görüntü .

5. İyi Müzik Her Şeyi Değiştirir

Sevgili Okuyucu, size bir alıntı ile vurmama izin verin. Dünyanın en yenilikçi yönetmenlerinden biri olan David Lynch bir keresinde şöyle demişti:

Filmler %50 görsel, %50 seslidir. Bazen ses bile görselin önüne geçer.– David Lynch , Yönetmen

Bir bağımsız film ile gişe rekorları kıran bir Hollywood filmi arasındaki farkı söylemenin en kolay yolunu bilmek ister misiniz? Sadece gözlerini kapat. Editörler olarak, görsellere çok fazla odaklanmak ve sesi sonradan akla gelen bir şey olarak saklamak kolaydır. Bu elbette bir hatadır.

Projenizin iyi bir sese sahip olduğundan emin olmak, kullandığınız kameradan daha önemlidir. Tam dur. Hangi mikrofonlarla başlayacağınızı merak ediyorsanız , Charles Yeager tarafından hazırlanan bu dökümü inceleyin.

Yapılacak en iyi şey, telifsiz bir müzik sağlayıcısından çevrimiçi olarak iyi bir müzik lisansı almaktır . Ne düşündüğünüzü biliyorum: Müziğe para harcamak mı? İnternetten ücretsiz müzik alabiliyorum.

Bu doğru olsa da, ücretsiz müziğin ücretsiz olmasının bir nedeni vardır. Mümkün olan en iyi sesi elde etmek için biraz para harcamanız gerekecek.

Kullanmayacağınız bir parça için para ödemekten çekinebilirsiniz, ancak modern müzik lisanslama böyle çalışmaz. Çoğu web sitesi ( PremiumBeat dahil ), ücretsiz filigranlı ses önizlemelerini indirmenize ve bunları zaman çizelgenize yerleştirmenize izin verir. Bu şekilde, mükemmel olmayan bir parça satın alarak para harcamazsınız.

Ayrıca, aşağıdaki inanılmaz set gibi ücretsiz ses efektleri ve ses manzaraları paketlerinin tamamını yayınladık:

Seviyelerinizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Görünüşe göre her video düzenleyicinin ses seviyelerinizin ne olması gerektiği konusunda kendi fikirleri var, bu nedenle aşağıdaki öneriler hiçbir şekilde yasa dışıdır. Ancak, sesinizi mükemmel hale getirmekte sorun yaşıyorsanız, bu hızlı önerileri uygulamanız ve sesinizi oradan ayarlamaya başlamanız yeterlidir.

  • Genel Karışım Düzeyi:  -10db ila -14db
  • Diyalog:  -12db ila -15db
  • Müzik:  -18db – -22db
  • Ses Efektleri:  -10db’den -20db’ye, ara sıra -8db’ye kadar artışlarla

Günün sonunda, kulaklarınızın yargıç olması gerekiyor. Sesiniz bu ipuçlarını mükemmel bir şekilde takip edebilir, ancak kulağa kötü geliyorsa . . . o kötü.


6. Web İçin Dışa Aktarma

Kendinizi büyük ekrana kaptırmak kolay olsa da, gerçekte projelerinizin çoğu telefonlarda , iPad’lerde, bilgisayarlarda veya TV’lerde görüntülenecektir , bu nedenle web için dışa aktarmanın doğru yolunu bilmek önemlidir. Bir videoyu web için dışa aktarırken amaç, çok büyük bir dosya boyutuyla sonuçlanmadan mümkün olan en yüksek kaliteyi oluşturmaktır.

Bitmiş videonuzun ne kadar büyük olacağını belirleyen dört ana faktör vardır. Onları burada parçalayalım:

  • Codec:  Codec, videonuzun kaydedileceği dosya biçimi türüdür. Codec bileşeni ne kadar sıkıştırılırsa videonuzun boyutu o kadar küçük olur. Ancak, daha küçük dosya boyutlarının kalitesi daha düşük olma eğilimindedir.
  • Çözünürlük:  Çözünürlük, videonuzun sahip olduğu piksel sayısıdır. Örneğin, bir 4K video, HD videonun dört katı çözünürlüğe sahiptir.
  • Bit Hızı:  Bit hızı, videonun bir saniyesine ayrılan veri miktarıdır. Daha yüksek bir bit hızı, daha yüksek kaliteli video ve daha büyük dosyalarla sonuçlanacaktır. Bazı programlar minimum ve maksimum bit hızı belirlemenize izin verir.
  • Çerçeve Hızı: Genellikle videonuzu film standardında (24 fps) veya 30 fps’lik (veya PAL’de 25 fps) TV yayın standardında dışa aktarmak isteyeceksiniz. Burada fazla hareket alanı olmasa da, videonuzu 48 fps veya 60 fps olarak dışa aktarmaya karar verirseniz, dosya boyutunuz muhtemelen iki katına çıkacaktır.

Zamanla hangi dışa aktarma ayarlarının sizin için en iyi olduğunu öğreneceksiniz . Ancak yeni başlıyorsanız endişelenmeyin; videolarınızın mümkün olan en yüksek kalitede olduğundan emin olabilmeniz için birçok çevrimiçi dağıtımcı önerilen dışa aktarma ayarları oluşturmuştur.

Aşağıdaki tüm bu öneriler “minimum” önerilerdir. Videonuzun mümkün olan en yüksek kalitede olmasını istiyorsanız, muhtemelen özelliklerinin aşağıda listelenenleri aştığından emin olmak isteyeceksiniz.

Youtube

YouTube’un video editörleriyle tuhaf bir ilişkisi var. Dünyanın en popüler video hizmeti olduğu bir sır değil. Videonuzun mümkün olan en fazla kişi tarafından görülmesini istiyorsanız, onu koyacağınız yer YouTube’dur Sağ? Yoksa yeni şampiyon TikTok mu? Söylemesi zor.

Ancak YouTube’a bir video yüklediğinizde, video daha küçük bir dosya biçimine yeniden kodlanacaktır. Bu kalite kaybına neden olacaktır. Bu nedenle, videonuzu dünyaya yaymadan önce önizleme yaptığınızdan emin olun.

  maksimum çözünürlük8K
  Önerilen Codec  H.264
  Ses Codec’i  96 khz’ye kadar AAC-LC
  Bit Hızı  Önerileri  24 fps’de 4K 45 mbps
  Kare Hızı Desteği  24, 25, 30, 48, 50 ve 60

Vimeo

Vimeo , sektördekiler arasında en sevilen video akış hizmetidir. Ya da en azından eskiden öyleydi. İnsanlar hala Vimeo kullanıyor mu? Hmmm.

Eh, Vimeo’nun zarif tasarımı ve reklamsız modeli, onu engelsiz görüntüleme için mükemmel kılıyor. Ancak, videoyu Vimeo’da dışa aktarırken aynı kurallar geçerlidir. Videonuz Vimeo’da yeniden kodlanacak ve kalitesini kaybedecek. Videonuzu “herkese açık” olarak ayarlamadan önce bunu aklınızda bulundurun.

Kalite önemli bir sorunsa, videonuzun altındaki indirme düğmesini tıklayarak hedef kitlenize orijinal dosyayı indirmelerini söyleyebilirsiniz. İşte  Vimeo’nun sıkıştırma yönergeleri .

  maksimum çözünürlük  8K UHD
  Önerilen Codec  H.264, ProRes 422, H.265
  Ses Codec’i  48khz’de AAC-LC
  Bit Hızı  Önerileri  30-60
  Kare Hızı Desteği  24, 25, 30, 60

Facebook ve Instagram

Başlangıçta bu makale için, Facebook videosu için yükleme özelliklerini listeleyen bir grafiğimiz vardı, ancak artık Facebook ve Instagram’a video yüklemenin ondan fazla farklı yolu var. Bu nedenle, her şeyin oldukça ayrıntılı bir şekilde ortaya konduğu sayfalarına göz atarsanız, gereksinimler için tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu bulabilirsiniz.

Başlıca NLE’lerin çoğunun YouTube, Vimeo ve Facebook için yerleşik ön ayarlara sahip olduğuna dikkat edilmelidir, bu nedenle videonuzu “elle” dışa aktarmanız pek olası değildir. Videonuzu yayınlamadan önce, bir telefon ve bilgisayarda izlediğinizden emin olun, böylece videonun hedef kitleniz için nasıl olacağına dair iyi bir fikir edinebilirsiniz.

Videonuzun stüdyo kulaklığınızda kulağa harika gelmesi , iPhone hoparlörlerinden gelen sesin iyi olduğu anlamına gelmediğini unutmayın. Ayrıca, bazı monitörler renkleri ve kontrastı farklı işler, bu nedenle, yapabiliyorsanız yüklemenin birden fazla ekranda nasıl göründüğünü kontrol etmek en iyisidir.


7. Daha Hızlı Düzenleme İçin İpuçları

Daha hızlı bir kurgucu olmak sizi mutlaka daha iyi bir kurgucu yapmaz, daha kısa sürede daha fazla şey denemenizi sağlar, bu da daha iyi filmler ve videolar ile sonuçlanabilir Daha hızlı bir video düzenleyici olmak için yapabileceğiniz birçok şey var.

İşte onlardan birkaçı. . .

Organizasyon Her Şeydir!

Video Düzenleyici
Düzenlemek. Düzenlemek. Düzenlemek. Sonunda kendine teşekkür edeceksin. DC Studio aracılığıyla görüntü .

Projelerinizi ve dosyalarınızı iyi bir şekilde düzenlemek zaman alır, ancak çekimlerinizi etiketlemek ve düzenlemek için biraz zaman harcamak size bir projede saatlerce boşa harcanan zaman kazandırabilir. Evsiz videoların silinme eğiliminde olduğu gerçeğinden bahsetmiyorum bile. İşin püf noktası, her proje için tekrar tekrar kullanabileceğiniz basit bir organizasyon yapısı oluşturmaktır.

Çekimi düzenlemenin en popüler yollarından biri,  aşağıdaki klasör yapısını kullanmaktır:

  • Kamera görüntüsü
  • Proje Dosyaları
  • Başlıklar/Animasyonlar
  • Ses
  • Görüntüler

Her bölüm, projelerinizin boyutuna bağlı olarak daha da fazla alt bölüme sahip olabilir. Örneğin, Ses klasörünün altında müzik, ses efektleri, mikrofon sesi ve ses manzaraları olabilir.

Günün sonunda, proje organizasyonu tamamen kaynaklarınızı tek bir yerde tutmakla ilgilidir. Sadece senin için en iyi olanı yap!

Harici sabit diskler

Harici disk
Kendinize bir iyilik yapın; hızlı bir harici sabit sürücü satın alın. Nor Gal aracılığıyla görüntü .

Daha önce de belirttiğimiz gibi, sabit sürücü hızı, hızlı işleme süreleri elde etmek için çok önemlidir, ancak düzenleme hızınızı artırmak için sabit sürücülerinizle yapabileceğiniz birkaç şey vardır. 

Birincisi, çekimlerinizi depolamak için hızlı bir harici sabit disk satın almaktır. Harici sabit disklerden bahsederken adaptör çok önemlidir. Sabit sürücünüzü bilgisayara bağlamak için USB 3.0 veya Thunderbolt kullanıyor olmalısınız.

Kişisel olarak USB 3.0 ile bağlanabilen harici bir SSD kullanmanızı tavsiye ederim. Bir sabit sürücü seçerken, harici sabit sürücünün çalışması için bir duvara takılması gerekip gerekmediğini de düşünmelisiniz. Tipik olarak, duvar prizine dayalı sabit sürücüler daha ucuzdur. Ancak, sabit diskinizi düzenleme bölmenizin dışında bir yere götürmeyi planlıyorsanız, bunlarla başa çıkmak çok zor.

RAM’inizi Tahsis Edin

Bilgisayarınızda 32 GB RAM olması, aslında 32 GB’ın tamamını kullandığınız anlamına gelmez. Çoğu NLE, bir seferde yalnızca birkaç gig RAM kullanmak için varsayılan olacaktır. Video düzenleme uygulamanıza daha fazla RAM ayırmak için tercihlerinize gitmeniz gerekecek.

Bu işlevleri tercih ettiğiniz video düzenleme uygulamasında gerçekleştirmek için şu bağlantıları izleyin:

Doğru Fareyi Seçmek

Profesyonel video editörleri arasında bir başka popüler seçenek de programlanabilir düğmelere sahip bir oyun faresi kullanmaktır. Programlanabilir düğmeler, her iki elinizi de kullanmak zorunda kalmadan kaydetme veya geri alma gibi temel video düzenleme görevlerini gerçekleştirmek için kullanılabilir.

Burada veya orada size yalnızca bir saniye kazandırsa da, bu değerli saniyeler artacaktır. Apple fare serisinin en video düzenleme dostu seçenekler olmadığı bilinen bir gerçektir, bu nedenle bir oyun faresi veya yukarıdaki videodaki bu Logitech faresini tercih edebilirsiniz.

Diğer Programları Kapatın

Sağduyulu olabilir, ancak diğer tüm uygulamalarınızı kapatmak belleği boşaltacak ve CPU’nuz üzerindeki yükü azaltacaktır. İşlerin neden bu kadar yavaş ilerlediğini bilmeden ve hemen hemen her uygulamanın çalıştığını fark ederek kaç kez düzenleme yaptığımı size anlatamam. Özellikle Premiere çalışırken Adobe uygulamalarından herhangi birini kullanıyorsanız. Bilgisayarınızın şu anda ne çalıştırmaya çalıştığına dikkat edin.


8. Renk Hususları

Renk düzeltmesi

Renk düzeltme, çekimlerinizi bir renk temel çizgisine getirme işlemidir. Çekimleriniz sette ne kadar harika görünürse görünsün, tüm çekimlerinizi tutarlı hale getirmek için neredeyse her zaman bazı temel son işlemler yapmanız gerekecektir.

Başlıca NLE’lerin tümü, temel renk düzeltmeyi gerçekleştirmeyi her zamankinden daha kolay hale getiren yerleşik temel renk düzeltme efektlerine sahiptir. Ancak, size yüksek oranda sıkıştırılmış bir codec bileşeni verilirse, renkleri manipüle etme beceriniz biraz sınırlı olabilir. RAW ve ProRes gibi dosya biçimlerinin işlenmesi, H.264 ve AVC-HD’ye göre daha kolay olacaktır.

Renk sınıflandırması

Renk sınıflandırması, çekimi belirli bir renk “görünüşüne” uyacak şekilde gerçekten stilize etme işlemidir. Potansiyel olarak renk tonlaması yapmanın kesinlikle sonsuz sayıda yolu olsa da, süreç gerçekte iki farklı tip derecelendirmeye ayrılabilir: ön ayarlarla derecelendirme ve elle derecelendirme.

Ön Ayarlarla Renk Derecelendirme

Piyasada çok sayıda renk derecelendirme ön ayarı vardır, ancak bunların çoğu, seçtiğiniz NLE’deki çekimlerinize kolayca uygulanabilen basit sürükle ve bırak efektleridir. Bu ön ayarlara, “Look-Up-Tables” anlamına gelen “LUT’lar” diyoruz.

Temel olarak bunlar, bir NLE programında oluşturulan ve seçtiğiniz programa içe aktarabileceğiniz bir .CUBE dosyası olarak dışa aktarılan belirli görünümlerdir. Yıllar içinde birçok ücretsiz LUT paketi yayınladık.

Aşağıdan bazılarına göz atın:

Zamanınız kısıtlıysa, renk derecelendirme ön ayarları güzeldir. Onları yapmak için çok zaman harcamadan size farklı ve eğlenceli görünümler verebilirler. Ancak, yalnızca önceden ayarlanmış bir görünüm uygulamak ve dışa aktarmayı tıklatmak hiçbir zaman iyi bir fikir değildir. Renk ön ayarları, özellikle ücretsiz olanlar, renklerinizi garip şekillerde değiştirme eğilimindedir. Renk sorunlarını aramak için çekimlerinizi taramanız gerekecek.

Elle Renk Derecelendirme

Vaktiniz varsa, en iyi seçenek filminizi elle renk derecelendirmektir. Olduğu gibi, içeri girin ve imajınızla ilgili her küçük şeyi değiştirin. Bu oldukça fazla beceri gerektirse de, profesyonel olarak derecelendirilmiş bir filmden elde edeceğiniz sonuçlar, neredeyse her zaman kendisine bir ön ayar uygulanmış bir filmden daha üstün olacaktır. Şu anda renk sınıflandırması için en popüler yazılım DaVinci Resolve’dir .


9. Başlıklar ve Grafikler

Videonuzu düzenledikten, müzik ekledikten ve renk tonlaması yaptıktan sonra sıra grafikleri eklemeye gelir. Muhteşem hareketli grafik çalışmalarını gördüğünüzde fark etmek kolay olsa da, iyi grafikleri kendi başınıza yaratmak şaşırtıcı derecede zordur. İşleri basit tutmak gerçekten en iyisidir.

Mümkün olan en iyi grafikleri elde etmek için birkaç ipucu. . .

Basit Daha İyi

Başlıklar ve jenerikler oluşturmaya gelince, basit her zaman karmaşıktan daha iyidir. Önceden oluşturulmuş başlıklar ve animasyonlu başlıklarla çalışmak ilk adım olmalıdır. Bunlar iyi görünüyor ve yukarıdaki örnekte olduğu gibi ücretsiz.

Başlıkları kullanırken kendinizi daha rahat hissettiğinizde, dallanmaya ve yeni şeyler denemeye başlayabilirsiniz. Yapılacak en iyi şey, basitçe yazı tipi koleksiyonunuzu oluşturmak, aşağıdaki bağlantıyı kontrol etmektir (göz kırpma).

Zamanla, bir yazı tipini diğerlerinden daha fazla kullanmaya başlayacaksınız ve bunda bir sorun yok. Şu anda “Lato” yazı tipini diğer tüm yazı tiplerinden daha fazla kullanıyorum, ancak geçmişte projelerimin çoğu için Helvetica Nueue, Avenir veya Bebas Nueue kullandığım zamanlar oldu.

After Effects’i Öğrenin

Bu yıl sadece bir program öğrenirseniz, dışarı çıkın ve After Effects öğrenin . After Effects, harika hareketli grafikler ve VFX çalışmaları oluşturmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda öğrenmesi de çok eğlencelidir.

After Effects öğrenebileceğiniz pek çok yer var . Hareketli grafikler oluşturmayı ve bunlarla çalışmayı öğrenirken anahtar, her seferinde bir adım atarak metodik olmaktır.

Yukarıdaki eklediğim video, programı kullanmaya başlama aşamaları için harika bir kaynak. Daha iyi haber ne? Burada izleyebileceğiniz ikinci bir bölüm var .

Hatta bu listeye “After Effects’i Öğrenin”i eklememizin nedeni, video düzenleme konusunda ciddiyseniz, atmanız gereken bir sonraki mantıklı adımın bu olmasıdır. Bir noktada hareketli grafikler eklemeniz gerekecek. Kabul et, kaçınılmaz olandan kaçmamak en iyisidir.


Diğer Video Düzenleme Kaynakları

Bir öğleden sonra görüntüleri nasıl birleştireceğinizi öğrenebilecek olsanız da, video düzenleme sanatında ustalaşmak yıllar alacak bir süreçtir. Neyse ki, olabileceğiniz en iyi video düzenleyici olmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış yüzlerce (binlerce değilse de) ücretsiz çevrimiçi kaynak var.

Haftada on beşten fazla orijinal video düzenleme ve post prodüksiyon makalesiyle  PremiumBeat’in blogu The Beat ,  dünyanın en büyük video düzenleme bloglarından biridir. Video düzenleme ipuçlarını bulabileceğiniz başka bir harika yer de Shutterstock Blog’udur .

Umarız artık dışarı çıkıp kendi video düzenleme projelerinizi oluşturmak için ilham almışsınızdır. Devam et editör!

Kaynak: premiumbeat.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!