Gelisiyorum.com | Blog

Recordati “Istanbul” Ofisi

27.05.2023
261
Recordati “Istanbul” Ofisi

Boytorun Architects, sosyal etkileşime açık, kollektif çalışma ruhuna açık fonksiyonellikteki asalet ve dinamizmi birleştirerek Recordati Ofis’i kullanıcılar için ferah ve sıra dışı bir çalışma ortamına dönüştürdü. Boytorun Architects, oda genelinde kullanılan şeffaf bölmeler, açık renklere boyanmış duvarlar ve pencerelere konumlandırılan çalışma alanları ile ferah bir mekan oluştururken, Türkçe olarak ofis ortamının ötesinde tasarlanan açık çalışma alanları ile renkli, özgür bir ortam sunuyor. İtalya merkezli bir ilaç şirketi olan Recordati’nin Genel Merkezi. Boytorun Mimarlık, Maslak Bina’da iki kata yayılan 1500 m2 alana sahip Recordati Ofis’te, core, wc, IT vb. birimleri genel kurgunun kalbine, ofis alanlarını ise cephede konumlandırmış. Ofis. Bunun yanı sıra yönetici odaları ve toplantı odalarında şeffaf bölmeler kullanılması ve ofis ortamında çalışma alanlarının yanı sıra açık çalışma alanlarına da yer verilmesi Recordati Ofisi’ni daha ferah kılıyor.

Modern ve esnek bir tasarıma sahip olan projede, firmanın kurumsal renginin yerel kullanımı ile etkileyici noktalar oluşturulmuştur. Ayrıca, çalışanların güneş ışığından en iyi şekilde yararlandığı Recordati Ofisi’nde moleküler dizilimi hatırlatan şeffaf bölmeler ve bu bölmelere sabitlenen folyo kaplamalar, kullanılan açık renkli duvar boyaları sayesinde açık renk duvar boyaları sayesinde tüm çalışanların güneş ışığından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlıyor. binanın şeffaf cephesini güçlendirin, bu ofisi daha canlı hale getirin. Mobilyalarda kullanılan kumtaşı rengi, mekanı doldurmadan, tüm unsurlarla uyumlu bir görünüm oluşturmayı amaçlıyor. Toplantı odalarında öne çıkan kayar ve katlanır paneller fonksiyonel bir kullanım ve estetik bir görünüm sunarken, siyah rengin ve ahşap malzemelerin daha yoğun kullanımıyla yönetici odalarının çalışma alanlarından farkı vurgulanıyor.

Girişteki karşılama salonu, dolap aralarındaki sedirler, doğramalardaki folyolar gibi farklı lokasyonlarda şirketin kurumsal rengi olan kırmızıyı ön plana çıkararak ofise dinamik bir hava katan Boytorun Architects, resepsiyon bankosunu tersine çevirdi. Tasarımıyla bir kristali andıran , etkileyici bir buluşma noktasına dönüşüyor. Tavanda kullanılan ahşap çıtalar ve bazı dolaplar ile samimi bir ortam oluşturulmuştur.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!