
Saklıkent Milli Parkı Gezi Rehberi 2025 – Saklıkent Kanyonu Gezi Rehberi 2025
Ülkemizin en çok ziyaret edilen lokasyonlarından biri olan Saklıkent Milli Parkı, Saklıkent Kanyonu olarak da bilinmektedir. Muğla – Antalya il sınırında yer alan Saklıkent Milli Parkı’nda eşsiz bir doğa yürüyüşü yapmak mümkündür. Özellikle yaz aylarının sıcaklığında, serinlemek isteyen pek çok yerli ve yabancı Saklıkent Milli Parkı’nı ziyaret etmektedir. 18 kilometrelik uzunluğu ile ülkemizin en uzun ve en büyük kanyonlarından biri olan Saklıkent Milli Parkı’nı keşfetmek için geç kalmayınız. İşte Saklıkent Kanyonu gezi rehberi 2025 içeriğimiz ve Saklıkent Milli Parkı gezi rehberi 2025 sitemizde.
Saklıkent Milli Parkı Özellikleri – Saklıkent Kanyonu Özellikleri
Saklıkent Kanyonu veya bilinen adı ile Saklıkent Milli Parkı; Antalya ile Muğla il sınırını çizen Eşen Çayı’nın kolu Karaçay’ın oluşturmuş olduğu bir kanyondur.
Muğla ilinin Seydikemer ilçesi sınırlarıi içerisinde yer alan Saklıkent Kanyonu’nda suyun kolay şekilde aşındırabildiği Kalker yapılı arazi içerisinde, fay çatlaklarının da yardımı ile kanyon oluşumu meydana gelmiştir.
Saklıkent Kanyonu’nun uzunluğu 18 kilometredir ve yüksekliği ise 200 metredir. Saklıkent Kanyonu’nun en dar alanı 2 metre civarına kadar inebilmektedir. Ayrıca Esen Çayı’nın da bir kolu olan Karaçay’ın debisi ise Saklıkent Kanyonu çıkışında 14 ile 17 metreküp saniyedir.
Saklıkent Kanyonu veya bilinen adı ile Saklıkent Milli Parkı çevresi, 6 Haziran 1996 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak Saklıkent Milli Parkı olmuştur. 12 bin 390 hektarlık Milli Park alanı sahasında; Kaş ve Seydikemer’e ait Üçer Köyü de yer almaktadır.
Eşen Çayı’nın kolu Karaçay’ın Akdağ üzerinde oluşturmuş olduğu jeomorfolojik oluşum olarak bilinir. Saklıkent Kanyonu’nun tabanında su şiddeti fazla olması nedeniyle, su içinden geçmek imkansızdır.
Saklıkent Kanyonu’na giriş, kanyonun dik yamaçlarına demir çubuklar ile sabitlenen 200 metrelik tahta köprü ile yapılabilir. Köprüyü geçtikten sonra, güçlü ve soğuk karstik kaynaklar bulunmaktadır.
Saklıkent Kanyonu Milli Parkı sahasının alt seviyelerinde makiler etkili olurken, yüksek kesimlerinde ise sedir, karaçam ve kızılçam ağaçları yer almaktadır. Saklıkent Kanyonu’nun giriş tarafında da kızılçam türleri oldukça yaygındır. 1000 metrenin üzerinde karaçam gözlemlemek mümkündür.

Saklıkent Kanyonu Nasıl Keşfedildi? – Saklıkent Kanyonu Keşfi Ve Tarihi
Saklıkent Kanyonu tesadüf şekilde keşfedilmiştir. Çoban (Ekrem Uçar) hayvanlarını otlattığı esnada keçilerinden birinin kanyon tarafına kaçması sonrası kanyon içerisine girmiş ve gördüğü manzara onu şaşırtmıştır.
Sonrasında ise Bakanlıklara haber verilmiş ve Saklıkent Kanyonu, 49 yıllık süre için Tarım ve Orman Bakanlığı’na kiralanmış. Ayrıca Çoban Ekrem, Saklıkent Kanyonu’nda alabalık çiftliği de kurmuş.
1989 yılının yaz aylarında hizmete açılan Saklıkent Kanyonu, gizemli bir yapıya sahip olması ve kanyonun pek çok noktasında yer alan mağaraların ilgi çekmesi nedeniyle; Saklıkent adını almıştır.

Saklıkent Milli Parkı Ulaşım Bilgisi – Saklıkent Kanyonu Ulaşım Bilgisi
Saklıkent Milli Parkı, Antalya ile Muğla il sınırında yer almaktadır. Muğla’nın Seydikemer ilçesi sınırları içerisinde yer alan Saklıkent Kanyonu’nun Antalya kent merkezine uzaklığı 193 kilometredir ve Muğla kent merkezine uzaklığı ise; 167 kilometredir. Seydikemer ilçe merkezine 22 kilometre uzaklıkta yer alan Saklıkent Kanyonu’nun Fethiye ilçe merkezine mesafesi ise; 43,3 kilometredir.
Saklıkent Kanyonu’na kendi aracınız ile gitmek istediğiniz de; güzel bir asfalt yol sizi bekliyor olacaktır. Sadece Saklıkent Kanyonu’nuna giden yolun son 10-15 kilometresi tek yön şeklinde ilerlemektedir. Aşırı hız yapmamaya dikkat ediniz ve trafik kurallarına uyunuz.
Otopark hizmeti de bulunmaktadır.
Toplu taşıma araçları ile Saklıkent Kanyonu’na gitmek isteyenler; Fethiye’den ve Seydikemer ilçe merkezinden dolmuşlar ile Saklıkent Kanyonu’na gidebilirler.
Ayrıca Fethiye İlçe Otogarı’ndan da Saklıkent Kanyonu’na giden dolmuşlar bulunmaktadır. 05:45 – 22:30 saatleri arasında sık, sık dolmuş seferleri vardır. Hat seferi: 5-13
Saklıkent Milli Parkı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/B5mKidZfLx3STGho7
Saklıkent Milli Parkı Güncel İletişim Bilgisi: 0252 659 01 01

Saklıkent Kanyonu’nda Neler Yapılır?
Muğla’nın en çok ilgi çeken turizm lokasyonlarından biri olan Saklıkent Kanyonu’nda yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunmaktadır. Vaktinizi en güzel şekilde değerlendirebileceğiniz Saklıkent Kanyonu’nda keyifle vakti geçirebilirsiniz.
Saklıkent Kanyonu’nda yapabilecekleriniz şu şekildedir;
- Kanyonun izin verilen alanlarında uzun soluklu yürüyüş yapın,
- Kanyon boyunca kil bulunan alanlardan kil alın ve doğal kil maskesi yapın,
- Bol heyecanlı ve adrenalin içeren zipline turuna katılmayı unutmayın,
- Ben macera severem derseniz, rafting turuna katılarak da gününüzü değerlendirebilirsiniz,
- Saklıkent Kanyonu’nda su üzerinde yer alan restoran ve kafe alanlarında kahvaltı ile güne başlayın,
- El açması gözlemeler ve yöresel lezzetlerin tadına bakın,
- Doğal ürünlerin bol olduğu Saklıkent Kanyonu’nda zeytin ve zeytinyağı gibi ürünleri satın alın,
- Hediyelik eşya satış tezgahlarından sevdiklerinize güzel hatıra hediyeleri alın.

Saklıkent Kanyonu Kahvaltı Ve Yemek İmkanları – Saklıkent Kanyonu Restoran Ve Kafe Hizmetleri
Saklıkent Kanyonu, yeme içme mekanlarının da oldukça popüler olduğu bir lokasyondur. Yol üzerinde gözlemeci ve yöresel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz işletmeler var. Dileyenler, Saklıkent Kanyonu’nda çay üzerinde serin sular eşliğinde kahvaltı yapıp güne başlayabilir veya gün öğünlerini burada tüketebilirler. Salıncak ve hamakların bol olduğu Saklıkent Kanyonu’nda alabalık, ızgara, gözleme, çay, kahve ve pek çok yöresel lezzetin tadına bakmak mümökündür. Yaz aylarında çeşit, çeşit dondurma seçenekleri de Saklıkent Kanyonu’nda keyifle vakit geçirmenize imkan sağlamaktadır.

Saklıkent Kanyonu Kamp Alanı – Saklıkent Kanyonu Konaklama İmkanları
Saklıkent Kanyonu’nu günübirlik keşfedebileceğiniz gibi, konaklamalı şekilde de ziyarette bulunabilirsiniz.
Saklıkent Kanyonu’nda rafting ve zipline turu hizmetleri sunan tesis Gorge Club olarak bilinmektedir.
Ağaç ev konaklama hizmeti, bungalov ev konaklama hizmeti, çadır kamp alanı, karavan kamp alanı, restoran, kafe, rafting, zipline, balık terapisi, yüzme havuzu, fotoğraf satış alanı, 12 adalar tekne turu, Patara plajı servis hizmeti, Türk hamamı, havalimanı servis hizmeti, araç kiralama hizmeti, paragliding, gün batımı turu, yürüyüş ve doğa rota turu, çamur banyosu hizmetleri gibi pek çok hizmet sunan Gorge Club tesisi ile iletişime geçebilirsiniz.
Gorge Club Güncel İletişim Bilgisi: 0252 659 00 74 & 0252 659 03 31 & 0532 603 15 95 & 0533 438 41 01

Saklıkent Kanyonu’nda Dikkat Edilmesi Gerekenler – Saklıkent Kanyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Saklıkent Milli Parkı’nda yer alan Saklıkent Kanyonu’nu keşfe çıkmadan önce Saklıkent Kanyonu’nda dikkat edilmesi gerekenler ve Saklıkent Kanyonu hakkında bilinmesi gerekenleri listeledik.
Saklıkent Kanyonu’nda bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekildedir;
- Saklıkent Kanyonu’na turnikelerden giriş yaptıktan sonra, 200 metre uzunluğa sahip ahşap köprü üzerinden kafe ve oturma alanlarının bulunduğu alana erişebilirsiniz. Burası çocuklu aileler için uygundur çünkü ileri gidildiğinde su oldukça soğuktur ve zeminde kaygan taşlar bulunmaktadır. Buradan sonra çocuklu aileler için pek uygun olmayabilir.
- Saklıkent Kanyonu’nda yürümek isteyenler için en uygun ekipman deniz ayakkabısı olacaktır. Yanınızda yok ise; Saklıkent Kanyonu içerisinde belirli saat seçeneklerine uygun deniz ayakkabısı kiralaması ve baret hizmetleri de bulunmaktadır.
- Saklıkent Kanyonu’nun sonuna kadar yürümek isteyenler, profesyonel ekip ve profesyonel ekipmanlar kullanmalıdır. (Bu hizmeti veren firmalar ile görüşmeden bu planı uygulamak tehlikeli olacaktır)
- Saklıkent Kanyonu’na 1,5 kilometre mesafede yer alan Gizlikent Şelalesi‘ni ziyaret etmenizi öneriyoruz. Ayrıca Tlos Antik Kenti‘de Saklıkent Kanyonu’na çok yakındır. Gün batımı manzarası için Tlos’u mutlaka ziyaret etmelisiniz.
- Saklıkent Kanyonu geziniz esnasında kıyafetleriniz su içinde kalacaktır. Bu yüzden mutlaka yedek kıyafet getirmeniz faydalı olacaktır.
- Telefon ve kamera ile çekim yapmak isteyenler veya özel eşyalarını yanına almış olanlar mutlaka su geçirmez çanta veya su geçirmez telefon kılıfı gibi ekipmanlar kullanmalıdır.
- Saklıkent Kanyonu’nda yer alan restoran ve kafeler hafta sonu günlerinde kalabalık olacağı için gitmeden önce müsaitlik durumu ve rezervasyon hakkında bilgi alınız.
- Saklıkent Kanyonu’nda müze kart geçerli değildir. Girişi ücretlidir. Giriş ücreti alt kısımda paylaşılmıştır.
- 18 kilometrelik Saklıkent Kanyonu’nda günübirlik vakit geçirmek için ortalama 1 saat yeterli olacaktır. Ancak, yemek tüketmek ya da dinlenmek için mola verilmesi durumunda bu süre 1,5 – 2 saat olacaktır.
- Saklıkent Kanyonu’nun su sıcaklığı 5 derecedir.

Saklıkent Kanyonu 2025 Giriş Ücretleri
Saklıkent Kanyonu’na girişler ücretlidir. Müze kart geçmediği için, yanınızda nakit bulundurmanız gerekmektedir.
Saklıkent Kanyonu 2025 giriş ücretleri listesi şu şekildedir;
- Saklıkent Kanyonu yetişkin giriş ücreti: 65 TL’dir
- Saklıkent Kanyonu öğrenci giriş ücreti: 35 TL’dir

Saklıkent Kanyonu 2025 Giriş Saatleri – Saklıkent Kanyonu 2025 Ziyaret Saatleri
Saklıkent Kanyonu, haftanın her günü ziyaret edilebilir. Sadece açılış ve kapanış saatlerine riayet edilmesi gerekmektedir.
Saklıkent Kanyonu 2025 giriş saatleri 08:45 olarak belirtilmiştir. Saklıkent Kanyonu 2025 çıkış saatleri ise 17:35 olarak belirtilmiştir.
Saklıkent Kanyonu 2025 ziyaret saatleri şu şekildedir;
- Pazartesi: 08:45 – 17:35
- Salı: 08:45 – 17:35
- Çarşamba: 08:45 – 17:35
- Perşembe: 08:45 – 17:35
- Cuma: 08:45 – 17:35
- Cumartesi: 08:45 – 17:35
- Pazar: 08:45 – 17:35
Saklıkent Milli Parkı gezi rehberi 2025 içeriğimizin ve Saklıkent Kanyonu gezi rehberi 2025 içeriğimizin sonuna geldik. İçeriğimizi incelemeyi ve arkadaşlarınız ile paylaşmayı ihmal etmeyiniz.
