Gelisiyorum.com | Blog

Sesle Yaratıcı Olun: 6 Ücretsiz Premiere Pro VST Ses Eklentisi

26.05.2023
169
Sesle Yaratıcı Olun: 6 Ücretsiz Premiere Pro VST Ses Eklentisi

Virtual Studio Technology (VST), özel, sentezlenmiş ses efektlerini çeşitli yazılımlara entegre edebilen bir ses eklenti arabirimidir. Premiere Pro için VST eklentilerini keşfedelim.

Premiere Pro ile uyumlu yüzlerce, hatta binlerce farklı video efekti, eklenti ve LUT vardır. Ancak, film yapımı yalnızca video ve videoyla ilgili eklentilerden ibaret değildir. Ses eklentileri de aynı derecede önemli olabilir.

Bugün , kontrol etmeniz gereken altı VST ses eklentisini tartışacağız . Kısa sürede video başyapıtınız olacak benzersiz sesler yaratacaksınız. Ve önyükleme yapmak için, tüm bu eklentileri indirmek ücretsizdir.

iZotope tarafından Vinil

iZotope tarafından yapılan bu ücretsiz eklenti, ses parçanıza veya ses efektinize anında düşük kaliteli vinil kayıtların otantik hissini verecektir .

Birikmiş toz, çizik, eğrilme ve eski bir kayıttan bekleyeceğiniz herhangi bir mekanik gürültüyü simüle eden bu eklentinin kullanımı kolaydır, temiz bir kullanıcı arayüzü, Sıfır öğrenme eğrisi sunar ve eğer bir lo- benim gibi enayi , o sesi hızlı ve kolay bir şekilde elde etmek için belirli on yıllar için birden çok ön ayar seçeneği.

Sese gerçekten ince ayar yapmak istiyorsanız, kadranları ve kaydırıcıları kullanarak sesin her yönünü kontrol edebilirsiniz. Daha fazla çizik ister misin? Sesi aç! Yüzlerce kez çalınmış gibi ses çıkarmak ister misiniz? Daha fazla aşınma ekleyin. Bir plak bağımlısıysanız, bu ücretsiz küçük ve hafif eklentinin lo-fi kayıtları hissini ne kadar iyi yaratabildiğine şaşıracaksınız.


Valhalla VST’leri

Valhalla , 20 yılı aşkın bir süredir ses tabanlı eklentiler yapıyor ve benzersiz sesi geliştirmek, bozmak ve yaratmak için geniş bir efekt yelpazesini kapsayan gerçekten harika seçeneklere sahip. Her eklenti 50 dolardır ve bu, piyasadaki diğerlerine kıyasla aslında fena bir fiyat değildir.

Reklam

Valhalla, kullanımı kolay bir düzen ve çok az karışıklık içeren tasarım veya daha önce hiç VST kullanmamış bir acemiyi geciktirebilecek çoklu alt menü sistemleri ile bunu basitleştiriyor.

Bugün, Valhalla’nın şu anda sunduğu üç ücretsiz seçeneğe odaklanacağım. Bu seçeneklerin her birinin ücretli alternatiflere rakip olabileceği iddia edilebilir. Valhalla Supermassive, Valhalla SpaceModulator ve Valhalla Freq Echo’nun her biri, ses sisteminizde oynamanız için eğlenceli öğeler sunar.

Frekans Yankısı

Bu basit eklenti, gerçekten bir atlama korkusu oluşturmak için bazı psychedelic esintili yankılar veya bazı korkunç gerilim sesleri yaratabilmek için gecikmeli çeşitli ses kaydırma ekleyebilir ve düşük veya yüksek frekansları kesebilir. Seçenek kontrollerinin neler olduğunun bir dökümünü burada bulabilirsiniz:

  • Karıştır: Islak-Kuru oranını kontrol eder.
  • Gecikme: Sesin gecikme miktarını kontrol eder.
  • Shift: Ses frekansının ne kadarının ileri geri değiştiğini ayarlama.
  • Geribildirim: Gecikme geri bildirimi miktarı.
  • Low Cut: Düşük frekansların ne kadarının etkilenen sinyalden kesildiğini kontrol eder.
  • High Cut: Etkilenen sinyalden yüksek frekansların ne kadarının kesildiğini kontrol eder.
  • Çıkış modu: Stereo veya Mono çıkış seçenekleri.
  • Delay Sync: Sesin geçerli temposu boyunca bir gecikmeyi kontrol edin ve ayarlayın

Süper Kütleli

Supermassive daha çok BÜYÜK gecikmeleri ve yankıları hedefliyor , bu eklenti içinde 16 farklı mod var, bu yüzden favorinizi bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi Valhalla, bu ön ayarlarla gerçekten beğeninize göre oynamanıza izin vererek harika bir iş çıkardı.

Bilinmeyenlerin büyük bir hayranıysanız ve sizi güneş sistemi içinde uçup gidiyormuş gibi hissettiren sesler yaratıyorsanız, bu eğlenceli eklentiyi deneyin.

Modlar – İkizler / Hydra / Erboğa / Yay / Büyük Yok Edici / Andromeda / Lyra / Oğlak / Büyük Macellan Bulutu / Üçgen / Cirrus Major / Cirrus Minor / Cassiopeia / Orion / Kova / Balık.

Super Massive Plugin içindeki kontrol edilebilir seçenekler:

  • Karıştır: Islak/Kuru oranını kontrol eder. %0 tamamen kuru bir sinyal sunarken, %100 yalnızca gecikme/yankı sinyalidir.
  • Genişlik: Sesin gecikme ve yankı genişliğini kontrol eder. %0 mono olacak ve %0’ın altına inmek sol ve sağ çıkışları tersine çevirecektir.
  • Gecikme: Gecikmenin uzunluğunu milisaniye cinsinden kontrol eder.
  • Çözgü: Gecikmeli sesin uzunluklarını çarpıtır. Bunu kullanmak, basit bir yankı sesini alabilir ve yinelenen dağınık yankılar veya tatlı yankılar oluşturabilir.
  • Geribildirim: Ses içindeki geri bildirim miktarını kontrol etme. Daha büyük değerler daha uzun, daha kirli bozunma sesleri getirecektir.
  • Yoğunluk: Çıktı içinde algılanan yankıların sayısını kontrol etme.
  • MOD Hızı: Bu, Hertz cinsinden gecikmeli modülasyonun hızını kontrol etmenizi sağlayan çok fazlı bir osilatördür.
  • MOD Derinliği: Gecikme oranı modülasyonunun derinliğini kontrol eder. %0 mod derinliği size daha kuru bir ses verecek ve sesinizdeki işitilebilir yapıları vurgulayacaktır.
  • EQ High Cut / EQ Low Cut: Bunlar, ses içindeki miktarı azaltarak düşük ve yüksek geçiş frekansının kesilmesini kontrol eder.

Uzay Modülatörü

Bu özünde bir flanş pedalıdır. Bir gitaristseniz veya ses ekipmanıyla ilgili herhangi bir deneyiminiz varsa, ne işe yaradığını bilirsiniz. Değilse, basitçe açıklamama izin verin. Flanşlama, aynı anda iki özdeş sinyali alan ve bir tanesini belirli bir süre boyunca, genellikle 5-20 milisaniye arasında, kademeli olarak hafifçe geciktiren bir ses efektidir.

On bir benzersiz seslendirme stili sunan Valhalla, bu seslendirme modları/seçenekleriyle sesimizi değiştirmek ve değiştirmek için bize bir kez daha mükemmel bir eklenti verdi.

  • Karıştır: Islak/Kuru oranını kontrol eder.
  • Hız: Hz cinsinden modülasyon hızını kontrol eder
  • Derinlik: Sesin milisaniye cinsinden ne kadar modüle edilmesini istediğinizi ayarlar.
  • Geribildirim: Geri bildirimin ne kadarının kendisine geri gönderildiğini kontrol eder.
  • Manuel: Modülasyonlu sese manuel olarak biraz ön gecikme ekleyebilirsiniz.

GlitchMachines tarafından Kırılma / Histerezis

Son olarak, GlitchMachines’in şu anda sunduğu iki teklife değinmek istiyorum. Eklenti yelpazesinde, robotik yapıtları ve arızaları kopyalayan bu ücretsiz glitchy gecikme eklentileri var. Glitchmachines’ten bekleyeceğiniz temiz, minimal, modern estetikle güzel bir şekilde bir araya getirilmiştir ve size sunulan seçenekler hem basit hem de güçlüdür.

Ücretsiz ürünler olduklarına aldanmayın. Bunlar, şirketin bildiği yüksek standartları korur ve kalite açısından ücretli ürünleriyle eşittir.

Hysteresis, 60 fabrika ön ayarı sunarken, Fracture, çalışmak için tamamen benzersiz bir şey istiyorsanız yerleşik bir randomizer ile 100 ön ayar sunar. Robotik seslere ihtiyacınız varsa veya kulağa hatalı gelen hatalar yapmak istiyorsanız, bu eklentiler fütüristik ve korkutucu bir şey yapmanıza yardımcı olabilir.

Kaynak: muzikdoktoru.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!