Gelisiyorum.com | Blog

Silifke’de Denize Girilecek 16 Plaj – Silifke Plajları 2024 Listesi

06.10.2024
6
Silifke’de Denize Girilecek 16 Plaj – Silifke Plajları 2024 Listesi

Silifke, Mersin’in bir ilçesidir. Akdeniz ile Toros Dağları arasında yer alan Silifke, önemli Akdeniz sahil yolu üzerinde yer almasından dolayı; yerli ve yabancı misafirler tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Silifke Kalesi, Jüpiter Tapınağı, Cennet-Cehennem Obrukları, Aphrodisias Antik Kenti (Tisan Yarımadası), Astım Mağarası, Eğribük Koyu, Barbaros Koyu, Uzuncaburç, Tokmar Kalesi, Ayatekla, Mancınık Kalesi ve Liman Kalesi de Silifke’de gezilip görülmesi gereken lokasyonlar arasında yer almaktadır. Silifke, yaz aylarında daha kalabalık nüfusa sahip olmaktadır. Bunun nedeni ise; Silifke’nin birbirinden güzel plaj ve koylara ev sahipliği yapmasından kaynaklanmaktadır. Biz de Silifke’de tatil yapmak isteyen okurlarımıza rehber olması adına; Silifke plajları 2024 listesi rehber içeriğimizi hazırladık ve paylaştık. Silifke’de denize girilecek 16 plaj ve plajların genel özellikleri hakkında tüm bilgileri derledik. Peki, Silifke’de denize girilir mi? Silifke’nin denizi kirli mi, temiz mi? Silifke’nin denizi derin mi, sığ mı? Silifke’nin denizi sıcak mı, soğuk mu? Silifke’de kaç plaj var? Silifke’de nerelerde denize girilir? İşte Silifke ücretsiz plajları 2024 listesi ve Silifke ücretli plajları 2024 listesi.

MERSİN BUNGALOV EVLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ

MERSİN KAMP YERLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ

Akkum Plajı

Silifke’de denize girilecek 16 plaj ve Silifke plajları 2024 listesi içerisinde yer alan ilk plaj Akkum Plajı’dır. Denizi berrak olan Akkum Plajı, Kız Kalesi’ne 1 kilometre mesafede yer almaktadır. Sabah sakin olan deniz yapısı, öğlen saatlerinden sonra akşam saatlerine doğru belirli zamanlarda dalgalı olabilmektedir. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti ortalama 350 TL’dir. Plaj alanı ince kum yapısına sahiptir. Denizin sığ özelliğe sahip olması nedeniyle çocuklara ve yüzme bilmeyenlere de oldukça uygundur. Denizin zemini kum yapısına sahiptir. Tuvalet, duş ve soyunma kabini imkanları da bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Plajın arka tarafında ve çevresinde restoran ve kafe imkanları da bulunmaktadır.

Akkum Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/uHYPXu2iYkZeN28D6

Akkum PlajıPin
Akkum Plajı

Akyar Koyu Kamp Alanı

Silifke’ye bağlı Narlıkuyu’da yer alan Akyar Koyu kamp alanı günübirlik piknik yapmak ve denize girmek için ideal bir lokasyondur. Çadır kampı yapmak isteyenler, yasak dönemlerinde jandarma ekipleri tarafından cezai işleme maruz kalabilir. Bu yüzden kamp planı yapmadan önce jandarma ekiplerinden bilgi alınması önerilir. Kayalık bir bölge olmasından dolayı; kumsal ve plaj alanı yok ve buralarda dikkatli olmak gerektiği gibi deniz ayakkabısı veya terlik kullanmak gerekmektedir. Tuvalet, su ve duş imkanları bulunmamaktadır. Mangal yakmak yasak ancak ateşsiz piknik yapabilirsiniz. Akyar Koyu Narlıkuyu kamp alanı çevresinde restoran ve kafelerde hizmet veriyor.

Reklam

Akyar Kamp Alanı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ecbwaY8QmN7r9xtQ9

Akyar Koyu Kamp AlanıPin
Akyar Koyu Kamp Alanı

Yapraklı Koy Plajı

Yapraklı Koy Plajı’na giriş ücretsizdir. Ancak şezlong ücreti 400 TL’dir ve şezlong almamanız durumunda tuvalet ve duş imkanlarından faydalanamıyorsunuz. Şezlong ve şemsiye almayanlar; tuvalet, duş ve soyunma kabini için ekstra ücret ödemek durumundadır. Denizin temizliği ve derinliği oldukça güzel. Bu konuda yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler de rahatlıkla tercih edebilir. Hafta içi günlerinde sakin olan Yapraklı Koy Plajı, Bayram Tatili ve hafta sonu günlerinde aşırı kalabalık olmaktadır. Soyunma kabini imkanları da var. Denize girilen ilk alanlar soğuk ancak biraz ilerlenildiğinde, denizin su sıcaklığı ılıktır. Çocuklar için çok küçük bir kumsal alan var ancak genel yapısı kayalıktır. Otopark ücreti 100 TL’dir. Yiyecek ve içecek satışı ücretli olan bölümde var. Dileyenler yiyecek ve içeceklerini yanında götürebilirler.

Yapraklı Koy Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/5jZPqMrsqujiMruv5

Yapraklı Koy PlajıPin
Yapraklı Koy Plajı

Susanoğlu Plajı

Susanoğlu Plajı’na giriş ücretsizdir. Çevresinde konaklama yapabileceğiniz apart tesisleri bulunmaktadır. Tuvalet ve duş imkanı var, paralı yazıyor ancak çoğu zaman ücretsiz kullanılabiliyor. Şezlong ve şemsiye kiralama hizmetleri de mevcut. Ortalama ücreti 400 TL civarında. Hafta sonu kalabalık olan Susanoğlu Plajı, hafta içi günlerinde ise oldukça sakindir. Denizin derinliği orta sığlıkta ve temiz olmasının yanı sıra berraktır. Caddenin karşısında market ve restoran imkanı var. Dilerseniz yiyeceğiniz ve içeceğinizi yanınızda götürebilirsiniz. Taşsız ve kumsal alana sahip bir plaj olan Susanoğlu Plajı çocuklu aileler için de oldukça uygundur.

Susanoğlu Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/1FQAMPADyQ9bWVAM7

Susanoğlu PlajıPin
Susanoğlu Plajı

Atayurt Plajı

Silifke’de ücretsiz denize girebileceğiniz bir plaj olan Atayurt Plajı’nın denizi çarşaf gibidir. Kumsalı ve denizi temiz olan Atayurt Plajı’nda duş bulunmamaktadır. Soyunma kabini var ancak kullanım durumu yeterli değildir. Duş ve tuvalet imkanı olmayan Atayurt Plajı’nda şezlong ve şemsiye yok. Ayrıca gölge alan olmamasından dolayı; şemsiyenizi yanınızda götürmeniz gerekiyor. Denizi ortalama 50 metre boyunca sığ özelliğe sahiptir. Çocuklara ve yüzme bilmeyenlere uygundur. Dalgasız özelliği ile tercih edilmektedir. Plaj alanı ince kum yapısına sahiptir. Yiyecek ve içecek satışı olmamasından dolayı, yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi yanınızda götürmeniz gerekmektedir.

Atayurt Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/R1MzZkvfWtBn3bMW7

Atayurt PlajıPin
Atayurt Plajı

Kum Mahallesi Plajı

Silifke’nin ücretsiz plajları arasında yer alan Kum Mahallesi Plajı, oldukça sakin bir plajdır. Denizi ve plaj alanı temizdir. Tuvalet, duş ve soyunma kabini imkanları bulunmadığı gibi; şezlong ve şemsiye imkanları da bulunmamaktadır. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz işletmeler yürüme mesafesinde yer alırken, dilerseniz yanınızda da götürebilirsiniz. Gölge alan olmamasından dolayı şemsiyenizi ve kamp sandalyesi gibi ekipmanlar da götürebilirsiniz. Denizin su sıcaklığı ılıktır, Ortalama 100 metre boyunca sığ olmasından dolayı, yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere de uygundur.

Kum Mahallesi Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/Cib8qvPx3b8b7Yn57

Kum Mahallesi PlajıPin
Kum Mahallesi Plajı

Taşucu Plajı

Silifke’de denize girilecek 16 plaj ve Silifke plajları 2024 listesi içerisinde yer alan en ilgi çekici plajlardan biri olan Taşucu Plajı’nın denizi sakin ve temizdir. Plaj tarafında çok az taşlık alan var ancak rahatsızlık vermemektedir. Denizi kum yapısına sahiptir ve sığ özelliğinden dolayı çocuklu ailelere ve yüzme bilmeyenlere uygundur. Ancak, öğlen saatlerinden sonra dalgalı olabildiğindenm dolayı, yüzerken dikkat etmek gerekmektedir. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti 300 TL civarındadır. Otel konaklaması yapanlar, şemsiye ve şezlong ücreti vermeden de plaja giriş yapabilirler. 50 metre mesafede market var ve çarşı yürüme mesafesinde olmasından dolayı; yiyecek ve içecek imkanları da oldukça fazla. Dileyenler yiyecek ve içeceklerini yanında da götürebilirler. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanları ücretlidir.

Taşucu Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/DSmuoFsr4cLagDKf7

Taşucu PlajıPin
Taşucu Plajı

Akçakıl Koyu

Akçakıl Koyu, Silifke’de kamp ve bungalov ev konaklaması yapabileceğiniz işletmeye ev sahipliği yapmaktadır. Akçakıl Koyu’nda 30 yatak kapasiteli 10 ağaç bungalov ev bulunmaktadır. 100 kişi kapalı ve 250 kişi açık restoran bölümü 24 saat güvenlik hizmeti ve çadır kamp alanı ile karavan kamp alanı vardır. Elektrik, minibar, televizyon, duş, tuvalet, soyunma kabini, sıcak su, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmetleri vardır. Denize sıfır konumda tatil yapabilir ve denize girebilirsiniz. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyiniz. Şezlong ve şemsiye imkanı da bulunmaktadır.

Akçakıl Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/fe3JT9wk2wFwW5N59

Akçakıl KoyuPin
Akçakıl Koyu

İncekum Halk Plajı

İncekum Halk Plajı’na giriş ücretsiz ancak şezlong ve şemsiye kiralama ücreti ortalama 300 TL civarındadır. Denizi ve plaj alanı çok temiz ve güzel olan İncekum Halk Plajı’nda tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanları yok. Sadece işletmelerin olduğu bölümde var ancak ücreti dahilinde kullanıma izin verilmektedir. Yiyecek ve içecek satışı yapılan restoran ve kafeler var. Sabah saatlerinde ve hafta içi günlerinde sakin olan İncekum Halk Plajı’nda hafta sonu günleri ve Bayram Tatili dönemleri oldukça kalabalık olabilmektedir. Denizi dalgasız ve sığ özelliğe sahip olması bakımından, yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere de uygundur.

İncekum Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/mAqc18UiaBL7Anp7A

İncekum Halk PlajıPin
İncekum Halk Plajı

Boğsak Halk Plajı

Boğsak Halk Plajı’na giriş ücreti yoktur. Hafta içi günlerinde oldukça sakindir ancak hafta sonu günlerinde ve Bayram Tatili günlerinde çok kalabalık olabilmektedir. 100 TL ücretli otopark hizmeti var ancak yol kenarında uygun yer bulabilmeniz durumunda, araçlarınızı park edebilirsiniz. Denizi aşırı sıcak olan Boğsak Halk Plajı’nda bungalov ev konaklama tesisleri ve pansiyonlar da hizmet vermektedir. Çadır kampı ve karavan kampı da yapanlar olabilir ancak gitmeden önce jandarma ekiplerinden yasak durumu ile ilgili bilgi almak gerekmektredir. Plajda kum yapısına sahip alan ve taş yapısına sahip alanlar var. Taşlık alanlarda terlik ya da deniz ayakkabısı kullanılması önerilir. Tuvalet, duş ve soyunma kabini ihtiyaçlarınızı işletmelerden ücreti dahilinde karşılayabilirsinzi. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya Boğsak Koyu’nda hizmet veren restoran ve kafelerden temin edebilirsiniz.

Boğsak Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/CHDG2Ys5J4tLS6SJ7

Boğsak Halk PlajıPin
Boğsak Halk Plajı

Eğribük Koyu (Barbaros Koyu)

Silifke’de denize girilecek 16 plaj ve Silifke plajları 2024 listesi içerisinde yer alan Eğribük Koyu’nun denizi çok güzel ve berrak olmasının yanı sıra durgundur. Barbaros Koyu olarak da bilinen bu koyda; Tuvalet, duş, soyunma kabini, su ve elektrik imkanları yoktur. Gözleme ve çay gibi yiyeceklerin satıldığı ufak bir işletme var. Çadır kuranlar ve kamp yapanlar var ancak jandarma yasak dönemlerinde cezai işlem uyguladığı için gitmeden önce jandarma ekiplerinden bilgi alınması önerilir. Eğribük Koyu’nun sahili ve denizi taşlıktır. Bu yüzden deniz ayakkabısı ya da terlik kullanılması önerilir. Eğribük Koyu’nun denizi 5 ile 10 metre sonra boyu geçmektedir. Şemsiyenizi ve sandalyelerinizi yanınızda götürmeyi ihmal etmeyin. Yiyeceklerinizi de yanınızda götürebilirsiniz.

Eğribük Koyu (Barbaros Koyu) Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/s3sz6fBMQLMozHrDA

Eğribük Koyu (Barbaros Koyu)Pin
Eğribük Koyu (Barbaros Koyu)

Mavikent Kamp Alanı

Mavikent Kamp Alanı, günübirlik piknik ve kamp yapabileceğiniz bir bölgedir. Ancak orman yasaklarından dolayı ormanlık alana giriş yasaklandığı gibi; ateş yakmak ve kamp yapmak da yasaklandı. Bu yüzden sadece plaj alanı kullanılabiliyor. Çok fazla sinek ve arı bulunmaktadır. Denizi berrak ve çam ormanı sahasına sahip. Tuvalet yok ancak kafe ve restoranlarda bulunan tuvaleti ücreti dahilinde kullanabilirsiniz. Aynı şekilde Mavikent sitesine ait duşu da ücreti karşılığında kullanabilirsiniz ancak şampuan kullanmak yasak ve duş süresi ortalama 1 dakikanın altında. Plastik iskele var ve yüzme alanı şamandıra ile belirlenmiş. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya plajda hizmet veren büfeden satın alabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye imkanları da bulunmaktadır.

Mavikent Kamp Alanı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/TniVKtYDKkEBnEeF8

Mavikent Kamp AlanıPin
Mavikent Kamp Alanı

Tisan Plajı

Silifke’de denize girilecek 16 plaj ve Silifke plajları 2024 listesi içerisinde yer alan plajlar arasında en çok tercih edilen plaj olarak bilinen Tisan Plajı’na giriş ücretsizdir. Denizi çok temiz ve berrak olan Tisan Plajı’nın turkuaz renkli eşsiz bir manzarası vardır. Dalgasız olan Tisan Plajı’nın denizinin giriş alanı taşlık yapıya sahiptir ancak deniz ayakkabısı veya terlik olmadan da rahatça denize girilebilir. Denize giriş rampası bulunuyor. Şezlong ve şemsiye belirli zamanlarda kilitli olabiliyor. Pizza yapan işletme var ve orada şezlong, masa ve şemsiye imkanları da bulunuyor. Tisan Plajı yolunun giriş tarafında market var ve yol üzerinde zincir market şubeleri hizmet veriyor. Ancak plaj çevresinde bu imkanlar oldukça kısıtlı olmasından dolayı yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmeniz gerekiyor. Tuvalet, duş ve soyunma kabini yok. Tisan Plajı’nın yolu virajlı olmasının yanı sıra bozuk ve bu yüzden dikkatli gitmek gerekmektedir. Bölgede konaklamak için apart tesisler var. Ayrıca bölgenin çevresinde sürekli inşaat çalışması olmasından dolayı tozlu ve gürültülü.

Tisan Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/4PTE9D23okcqcxqc7

Tisan PlajıPin
Tisan Plajı

Flamingo Koyu

Tisan Plajı’ndan 10 – 15 dakika gibi kısa bir patika yürüyüşü ile ulaşım sağlayabileceğiniz Flamingo Koyu’na giriş ücretsizdir. Tuvalet, duş, şemsiye, soyunma kabini ve soyunma kabini ve market gibi hiçbir imkan bulunmayan Flamingo Koyu’nun denizi çok berrak ve temizdir. Dileyenler Tisan ve Boğsak tarafından tekne tercih ederek de ulaşım sağlayabilirler. Patika yürüyüşü her bireye uygun olmadığı için, tekne turu daha fazla tercih edilmektedir. Taşlık bir bölge olması nedeniyle terlik ya da deniz ayakkabısı kullanılmalıdır. Yanınızda yiyecek ve içecek götürmeniz sizin için faydalı olabilir.

Flamingo Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/B69kyRSxJ6WGkNGH6

Flamingo KoyuPin
Flamingo Koyu

Tisan Akvaryum Koyu

Tisan Akvaryum Koyu’na giriş ücretsizdir. Araç yolu bulunmadığı için; ortalama 1 saat orta tempo yürüyüşü veya tekne tercih ederek ulaşım sağlayabilirsiniz. Yürüyüş yapmak istiyorsanız, kaliteli yürüyüş ekipmanı tercih etmeniz faydalı olacaktır ve yanınızda bol su ve yiyecek götürmeniz gerekmektedir. Dalış ekipmanı ile deniz ayakkabısı mutlaka gereken Tisan Akvaryum Koyu’nda dalış yapıp, balıkçılık gerçekleştirebilirsiniz. Boğsak ve Tisan üzerinden tekne ile giderseniz sadece tekne kiralama ücreti bulunmaktadır. Denizi çok temiz, berrak ve turkuaz renge sahip. Tuvalet ve diğer herhangi bir imkanın bulunmadığı berrak bir bölgedir.

Tisan Akvaryum Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/T8BLwB97M6rZiAnD6

Tisan Akvaryum KoyuPin
Tisan Akvaryum Koyu

Diskot Koyu

Silifke’de denize girilecek 16 plaj ve Silifke plajları 2024 içeriğimizin son bölümünde Diskot Koyu yer almaktadır. Bakir bir bölge olan Diskot Koyu’nun denizi çarşaf gibidir. Aracınızı park edip ortalama 5 dakikalık kısa bir yürüyüş ile Diskot Koyu’na inebiliyorsunuz. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanı yoktur. Yürüme mesafesinde kafe hizmeti var. Dileyenler yiyecek ve içeceklerini yanında götürebilir. Ağaç altında gölge alanlar var. Denizi berrak ve oldukça temizdir.

Diskot Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/g61Cn9bmvqUV6zbr8

Diskot KoyuPin
Diskot Koyu

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!