Gelisiyorum.com | Blog

Silivri Plajları 2024 Listesi – Kamp Yerleri

07.10.2024
4
Silivri Plajları 2024 Listesi – Kamp Yerleri

Silivri, İstanbul’un bir ilçesidir. Avrupa Yakası’nda yer alan Silivri, İstanbul kent merkezine ortalama 70 kilometre mesafede yer alan bir sahil ilçesi olarak bilinir. Silivri ilçesinin; Batı tarafında Tekirdağ iline bağlı Çorlu ve Marmaraereğlisi yer alırken, Doğu tarafında Büyükçekmece, Kuzey taraında Çatalca ve Kuzeybatı tarafında ise Çerkezköy yer almaktadır. Silivri’nin Güney tarafında ise Marmara Denizi yer alır. Marmara Denizi’ne kıyısı olan Silivri’nin kıyı uzunluğu ise ortalama 45 kilometredir. Silivri’nin 45 kilometrelik uzun bir sahil şeridi olması; bölgenin yerli ve yabancı misafirler tarafından da yaygın olarak ziyaret edilmesine imkan sağlamaktadır. Biz de Silivri’de denize girilebilecek plajlar ile ilgili bilgiler derlediğimiz Silivri plajları 2024 listesi rehber içeriğimizi hazırladık. Peki, Silivri’de denize girilir mi? Silivri’nin denizi sıcak mı, soğuk mu? Silivri’nin denizi sığ mı, derin mi? Silivri’nin denizi kirli mi, temiz mi? İşte Silivri’de denize girilecek yerler ve tüm detaylar.

Duruman Sahili

İstanbul Silivri plajları 2024 listesi içeriğimizin ilk sırasında, Duruman Sahili yer almaktadır. Ücretsiz denize girebileceğiniz bir sahil alanına sahip olan Duruman Sahili çevresinde; restoran ve kafeler hizmet vermektedir. Duruman Sahili’nde taşlık kıyı şeridinin yanı sıra; kum ve çakıl taşı karışık yapıya sahip alanlar bulunmaktadır. Denize girmek, olta balıkçılığı aktivitesi gerçekleştirmek ve manzara izlemek için Duruman Sahili’ni ziyaret edebilirsiniz. Sezonda şezlong ve şemsiye imkanları da bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya işletmelerden satın alabilirsiniz. Kayalık ve taşlık alanlarda deniz ayakkabısı ya da terlik kullanılması önerilmektedir.

Duruman Sahili Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/KHD2EGFWhFRAnV859

Duruman SahiliPin
Duruman Sahili

Demirören Sahili

Demirören Sahili, ücretsiz tatil yapabileceğiniz bir lokasyondur. Cankurtaran, duş, tuvalet ve yüzmek için sınırın belirlendiği şeritler bulunmaktadır. İlk 20 metre boyunca taşlık zemine sahip olan denizin diğer bölümlerinde daha keyifli hale gelmektedir. Deniz ortalama 50-70 metre boyunca dahi boy hizasını geçmemektedir. İlk 20 metre boyunca yüzerken taşlara dikkat etmek gerekmektedir. Denizi temiz ve berraktır. Ağaçlık gölge alanlar vardır. Otopark hizmeti var. Hafta içi sakin, hafta sonu kalabalık olabilir. Denizde kumun çok çekilmesinden dolayı, ani derinlik oluşmaktadır ve burada cankurtaranlar sürekli uyarı yapmaktadır. Oturup, manzara izleyebileceğiniz yerler ve büfe hizmeti de bulunmaktadır. Plaj alanı ince kum yapısına sahiptir. Şezlong ve şemsiye kiralaması ortalama 400 TL civarındadır.

Demirören Sahili Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/wirwAnxSpeCLnfki9

Demirören SahiliPin
Demirören Sahili

Selimpaşa Plajı

Selimpaşa Plajı’na giriş ücretsizdir. Selimpaşa Plajı çevresinde çok sayıda restoran ve büfe hizmet vermektedir. Denizin içi taşlık ancak biraz ilerisinde kum zemin keyifle vakit geçirmenize yardımcı olmaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralaması ücretlidir ve ücret ortalama 400 TL civarındadır. Ücretli alanlarda tuvalet ve duş imkanları bulunmaktadır. Ücretsiz alanlarda şezlong ve şemsiyeniz ile keyifle vakit geçirebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya plaj çevresinde hizmet veren restoran, büfe ve kafelerden satın alabilirsiniz. Plaj alanı kum yapısına sahiptir.

Reklam

Selimpaşa Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/9ZpyGzxGsGSz3tkv8

Selimpaşa PlajıPin
Selimpaşa Plajı

Bizimköy Fire Beach

Bizimköy Fire Beach, Silivri’de ücretli tatil yapabileceğiniz bir lokasyondur. Sabah erken saatlerde giderseniz, araç park edebileceğiniz alanlar bulabilirsiniz. Hafta içi sakin, hafta sonu kalabalıktır. Kendi şemsiyenizi ve sandalyenizi alıp oturabileceğiniz alanlar var. Bizimköy Fire Beach işletmesine ait alan da bulunmaktadır. Şemsiye ve şezlong kiralama hizmeti var. Şemsiye için 750 TL depozito ücreti, 250 TL kiralama ücreti talep ediliyor ancak 750 TL size tekrar veriliyor. Ortalama şezlong ve şemsiye kiralama ücreti 500 TL (2 kişi) bulabiliyor. Yiyecek ve içecek hizmeti de var. Tuvalet ve duş imkanı da bulunmaktadır. Plaj alanı ince kum yapısına sahiptir.

Bizimköy Fire Beach Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/f1XbDqtPbQSARjMD9

Bizimköy Fire BeachPin
Bizimköy Fire Beach

Silivri Plajı

İstanbul Silivri plajları 2024 listesi içeriğimiz içerisinde yer alan Silivri Plajı’na giriş ücretsizdir. Denizi derin olmamasından dolayı; çocuklu ailelere ve arkadaş gruplarına uygundur. Denizin derinliği 60 metre boyunca ortalama 1 metre kadar olabilmektedir. Hafta içi sakin, hafta sonu kalabalıktır. Tuvalet ve duş imkanı bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralaması ortalama 100 TL’dir. Cankurtaran hizmeti de bulunmaktadır. İstanbulkart geçerlidir. Yakın mesafede market, kafe ve restoran hizmetleri vardır. Plaj kum yapısına sahiptir.

Silivri Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/93P2acmH9LEnvdvU8

Silivri PlajıPin
Silivri Plajı

Deniz Beach Silivri

Deniz Beach Silivri’de ücretli şekilde denize girebilir ve tatil yapabilirsiniz. Tuvalet, duş ve soyunma kabini ile beraber plaj da ayak yıkamak için çeşme hizmeti de bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek satışı bulunmaktadır. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasak ancak çocuklar için mini atıştırmalarınızı yanınızda götürebilirsiniz. Sabah daha sakin ve daha güzel bir denize sahiptir. Öğlenden sonra misafir yoğunluğuna bağlı olarak deniz bulanıklaşabilir. Şezlong ve şemsiye hizmeti de bulunmaktadır.

Deniz Beach Silivri Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/RW45hnq6brBMYgfe8

Deniz Beach SilivriPin
Deniz Beach Silivri

Semizkum Plajı

İstanbul Silivri plajları 2024 listesi içeriğimiz içerisinde en çok tercih edilen plaj Semizkum Plajı’dır. Ücretsiz bir plaj olan Semizkum Plajı’nda; soyunma kabini, tuvalet ve duş imkanları bulunmaktadır. Toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşım sağlanabiliyor. Yürüme mesafesinde market, kafe ve restoran hizmetleri de mevcuttur. Semizkum Plajı’nın denizi sığ ve kumludur. İstanbulkart ile tuvalet ve duş ihtiyaçlarınızı giderebiliyorsunuz. Plaj dar ancak uzun bir plaj olması rahat vakit geçirmenize yardımcı olmaktadır. Semizkum Plajı, ücretsiz bir plajdır ancak plaj üzerinde ücretli hizmet veren beach tesisleri de hizmet veriyor. Şezlong ve şemsiye kiralaması da yapılabilmektedir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Plaj alanı kum yapısına sahiptir.

Semizkum Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/nnL6UipJLWhebCyG7

Semizkum PlajıPin
Semizkum Plajı

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!