Gelisiyorum.com | Blog

Soundlabs ve Universal Micdrop AI Projesini Duyurdu

Soundlabs ve Universal Micdrop AI Projesini Duyurdu

SoundLabs , Grammy adayı yapımcı, besteci ve elektronik müzik sanatçısı ve aynı zamanda yetenekli bir yazılım geliştiricisi olan BT tarafından kurulan yeni bir teknoloji şirketidir! Şirket, Universal Music Group (UMG) ile ortaklık kurarak, UMG’nin küresel sanatçı ve yapımcı ailesinin, sanatçılar için resmi ultra yüksek sadakatli vokal modelleri oluşturmak üzere, kendi ses verilerini eğitim için kullanırken, mülkiyet üzerindeki kontrolü elinde tutarak ve onlara çıktı üzerinde tam sanatsal onay ve kontrol sağlayarak, son teknoloji bir AI vokal eklentisi olan SoundLabs MicDrop’u kullanmalarına olanak sağlayacak stratejik bir anlaşma duyurdu.

2024 yazında piyasaya sürülmesi planlanan MicDrop, sanatçıların ve yapımcıların sesten sese, sesten enstrümana, konuşmadan şarkı söylemeye, dil aktarımı ve daha önce imkansız olan sayısız vokal dönüşümü içeren son teknoloji vokal dönüşümlerini keşfetmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor. UMG ile yapılan iş birliği, sanatçılarının özel yaratıcı kullanım durumları için mevcut olacak ve genel halka açık olmayacak özel vokal modelleri oluşturmalarına olanak tanıyacak. Eklentinin, SoundLabs tarafından ses tasarımı ve müzik üretimi için geliştirilen bir dizi birlikte çalışabilir AI aracı ve hizmetinin ilki olduğu söyleniyor.

SoundLabs, fikri mülkiyet haklarına yönelik temel bir saygıyla kurulduklarını ve sanatçıların verileri ve modelleri üzerinde yaratıcı kontrol sahibi olmalarına yardımcı olmaya odaklandıklarını belirtmekte fayda var.

“İleri görüşlü ve yaratıcı bir şekilde hizalanmış Universal Music Group ile çalışmak muazzam bir onur. Müzik yaratımının geleceğinin kesinlikle insan olduğuna inanıyoruz. Yapay zeka, etik bir şekilde kullanıldığında ve fikir birliğine dayalı olarak eğitildiğinde, hayal edilemez yeni yaratıcı içgörülerin kilidini açma, yaratıcı süreçteki sürtüşmeyi azaltma ve her türden sanatçı, hayran ve yaratıcı için yaratıcılığı demokratikleştirme konusunda promethean bir yeteneğe sahiptir. İnsan sanatçıların yerini alacak araçlar tasarlamıyoruz, insan yaratıcılığını güçlendiriyoruz.” – BT

“UMG, sanatçıları AI stratejimizin merkezinde tutmaya çalışıyor, böylece teknoloji sanatın hizmetinde kullanılıyor, tam tersi değil. AI ile ilgili hem teknik hem de etik konularda derin ve kişisel bir anlayışa sahip olan SoundLabs ve BT ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Bir şarkıcı olarak doğrudan deneyim ve birçok vokal işbirlikçisiyle ortaklık sayesinde BT, sanatçıların seslerini nasıl gördüklerini ve değer verdiklerini anlıyor ve SoundLabs, UMG sanatçılarının konuşmadıkları dillerde şarkı söylemek, genç halleriyle düetler yapmak, kusurlu vokal kayıtlarını onarmak ve daha fazlası için ses-ses AI’yı kullanarak yaratıcı sınırları zorlamalarına olanak tanıyacak.” – Chris Horton, Stratejik Teknoloji Kıdemli Başkan Yardımcısı, Universal Music

Roland’ın yanı sıra UMG yakın zamanda AI ile Müzik Yaratımı İlkeleri’ni yayınladı, bu ilkeler müzik yaratımında AI’nın sorumlu kullanımıyla ilgili bir dizi açıklayıcı ifadeden oluşuyor ve bunların müzik endüstrisi ve yaratıcı topluluk tarafından benimsenmesini savunuyor. Proje hakkında daha fazla bilgi AI For Music web sitesinde bulunabilir. 

Reklam

Bilgi: Soundlabs-AI 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!