Gelisiyorum.com | Blog

TikTok Müzik Tanıtımı İçin İyi Mi?

11.10.2023
319
TikTok Müzik Tanıtımı İçin İyi Mi?

Müziğinizi 1 milyardan fazla kişiye nasıl tanıtabilirsiniz? Yapmamayı deneseniz bile TikTok’u duymuşsunuzdur . Dünya çapında 1 milyarın üzerinde aylık aktif kullanıcıyla sizin de düzenli bir izleyici olma ihtimaliniz 1/8’dir.

Bu çok büyük bir izleyici kitlesi. Pek çok sanatçı, parçalarının trend olan videolarda viral kullanımından büyük başarı elde etti. Diğer sanatçılar , kendi ilgi çekici videolarını oluşturmak için TikTok’u kullandıktan sonra hayran kitlelerini bir pazarlama uzmanının en çılgın hayallerinin ötesine taşıyarak görüntülemelerinde patlama yaşadı .

Peki müziğinize ulaşmak için uygun bir izleyici kitlesi var mı? Müziğinizi TikTok’ta tanıtmanız gerekip gerekmediğine ve karar verirseniz bunu nasıl yapabileceğinize bir göz atacağız.

Dünyanın en büyük sosyal platformlarından biri olan TikTok’ta yeni kitlelere ulaşma potansiyeli çok büyük. Müziğinizin TikTok’ta patlamasının birkaç yolu var. Hadi bir bakalım.

Yaratıcı Olun

Onları yenemiyorsan onlara katıl! TikTok’ta video oluşturmak çok kolaydır ve her şey mümkündür. Grupların, şarkıcıların, rapçilerin ve gökkuşağının diğer tüm renklerinin TikTok’a yüklendiğini gördük ve biliyor musunuz, işe yarıyor! Kamera arkası görüntülerini yükleyebilir, yeni parçaların kliplerini ortaya çıkarabilir, kayıt oturumlarınızı gösterebilir, hatta sadece gülüp komik klipler yayınlayabilirsiniz.

Hayranlar sizde neler olup bittiğini görmekten hoşlanır ve izleyicilerin mevcut içerik bolluğu sayesinde hızla hareket edebildiği dijital çağda güncel kalmak çok önemlidir. Yaratıcı olun, kendinize karşı dürüst olun ve hayranlarınıza sizinle bağlantı kurabilecekleri bir şeyler vermeye başlayın.

Reklam

Bu yöntemi mi kullanmalısınız: Evet!

Şarkı Trendleri

TikTok’un (bir zamanlar) benzersiz özelliklerinden biri, yaratıcıların videolarına kolayca ekleyebilecekleri devasa bir müzik veritabanı sunmasıydı. Bu, dünyanın her yerindeki içerik oluşturucuların benzer bir video oluşturmak, dans etmek, aynı komedi zamanlamasını oluşturmak vb. için aynı şarkıyı kullandığı trendlere yol açtı.

Bu, küçük sanatçıların bir gecede başarıya ulaşmasını, şarkılarının bir trend olarak benimsenmesini ve aniden dünya çapında milyonlarca insan tarafından dinlenmesini sağladı.

Bu, sanatçılar için güçlü bir sonuç olsa da, aynı zamanda tamamen şans eseridir ve doğal olarak gerçekleşmesi gerekir (internet kullanıcıları bir tıkanıklığın kokusunu alabilirler).

Bu yöntemi mi kullanmalısınız: Hayır.

Şarkı Yüklemeleri

Bir trende alışmayı ummak güvenilecek bir şey olmasa da yine de mümkündür. Ancak bu yalnızca müziğinizin TikTok’ta mevcut olması durumunda mümkündür. RouteNote ile tüm şarkılarınızı herhangi bir videoda kullanmak üzere TikTok’a yükleyebilirsiniz. Bu size yalnızca videolarda yer alma şansını vermekle kalmaz, aynı zamanda müziğiniz her kullanıldığında ödeme alırsınız.

Müziğinizi ücretsiz olarak yüklemek için www.routenote.com adresine gitmeniz yeterli.

Bu yöntemi mi kullanmalısınız: Evet!

TikTok Tanıtımı için Ödeme Yapın

Pazarlamayı deneyecek paranız varsa, doğal etkileşime güvenmek yerine videolarınızın tanıtılması ve daha fazla izleyiciye sunulması için ödeme yapabilirsiniz.

Biraz para bırakmak istiyorsanız tanıtımını yapmayı seçtiğiniz videoların buna değdiğinden emin olun. İlgi çekici, baştan çıkarıcı ve en önemlisi sizi gerçekten temsil eden içeriğin reklamını yapmak istiyorsunuz.

Eğer amaç müziğinizin tanıtımını yapmaksa mutlaka kullanın. Amaç imajınızı tanıtmaksa, geliştirdiğiniz ve daha da geliştirmeyi planladığınız imaja benzediğinden ve hissettirdiğinden emin olun. Esasen, insanların etrafta kalmasını istediğiniz şeyin tanıtımını yapın.

Ama işe yarıyor mu?

Caleb J. Murphy yakın zamanda Dijital Müzik Haberleri’nde TikTok Promote’u kullanarak müziklerini tanıtmaya çalışan deneyimlerini paylaştı . Murphy, Promote’u kullanmadan önce video başına ortalama 200-300 izlenme sayısına sahip olduklarını ve en iyi videolarının 4.000’in üzerinde izlendiğini yazdı.

Müzik ve içeriklerinin en iyilerini temsil edecek seçenekleri akıllıca seçerek tanıtımını yapmak için dört video seçtiler. Tanıtım kriterleri olarak web sitesi tıklamaları yerine videolarının daha fazla izlenmesini tercih ettiler.

Dört videonun tamamında 50 doların biraz altındaki küçük bir bütçeyle videolarının izlenme sayısında önemli bir artış görüldü. Murphy, bunun içeriklerine göz atmaya çalıştığını ve çok sayıda takipçi kazandıklarını söyledi. Murphy akıllıydı ve müziğiyle ve genel olarak profiliyle alakalı içerik kullandı; dolayısıyla tanıtılan videonun hayranları muhtemelen yaptıkları her şeyin de hayranı olacak.

Ancak yayın sayılarında önemli bir değişiklik fark etmediklerini belirttiler. Dolayısıyla promosyonlar Murphy’nin TikTok’taki varlığının artmasına yardımcı oldu, ancak bunun ötesinde değil.

Bu yöntemi mi kullanmalısınız: Belki.

Özetle, viral olmayı beklemeye değmez ama kendinizi bunun mümkün olduğu bir konuma sokmaya kesinlikle değer. TikTok’taki varlığınızla proaktif olduğunuzdan emin olun, böylece doğal olarak güçlü bir izleyici kitlesi oluşturabilirsiniz.

Kaynak: www.beatpazari.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!