Gelisiyorum.com | Blog

Türk girişimcilerin San Francisco’da kurduğu Eachlabs, Right Side Capital liderliğinde yatırım aldı

20.02.2025
20
Türk girişimcilerin San Francisco’da kurduğu Eachlabs, Right Side Capital liderliğinde yatırım aldı

Geliştiricilere özel AI model pazaryeri çözümü sunan Eachlabs, San Francisco merkezli Right Side Capital liderliğinde tohum öncesi yatırım turunu başarıyla tamamladı.

Yatırım turuna, Amsterdam merkezli ENA Venture Capital ve Miami merkezli Treeo VC’nin yanı sıra, melek yatırımcılar Alper Güler, Andaç Türkmen, Begim Başlıgil, Cihat İmamoğlu, Dara Hizveren, Gökben Demir, Gretjan Ndoja, Korhan Erçin, Kristian Serani, Nevzat Aydın, Orçun Şimşek, Serra Küçükoğlu ve Silva Ndoja da katıldı.

2024 Haziran’ında Eftal Yurtseven, Ferhat Budak ve Canberk Sinangil tarafından kurulan Eachlabs, yapay zeka destekli içerik üretim çözümleri sunarak kısa sürede geliştiricilerin ilgisini çekti.

Platform, 150’den fazla AI tabanlı video, görsel, ses ve yazı modeli ile sürükle-bırak AI workflow altyapısı sunarak uygulamalara hızlı ve kolay entegrasyon imkânı sağlıyor.

Eachlabs, kullanıcı dostu AI entegrasyonu, ölçeklenebilir altyapısı ve hızlı teknik desteği sayesinde rakiplerinden ayrışıyor. Geliştiricilerin farklı AI modellerini kullanarak iş akışlarını kolayca yönetmesini sağlayarak inovasyona odaklanmalarına yardımcı olurken, ürün geliştirmeyi 4 kat hızlandırarak AI uygulamalarının pazara hızlı girmesini sağlıyor.

Reklam

Sadece altı ayda yaklaşık 1 milyon dolar gelir (ARR) seviyesine ulaşan Eachlabs, küresel yatırımcıların ve geliştiricilerin ilgisini çekmeyi başardı. ABD, Türkiye, Güney Kore ve Doğu Avrupa başta olmak üzere 65 ülkede 4.000’den fazla geliştirici, projelerinde Eachlabs’i kullanıyor.

EachLabs kurucu ortağı ve CEO’su Eftal Yurtseven, yatırım turu kapanışı sonrasında verdiği demeçte;

“Eachlabs olarak, aldığımız yatırımı ürün geliştirme, platformdaki AI model çeşitliliğini artırma ve daha geniş bir global geliştirici kitlesine ulaşma hedefleri doğrultusunda kullanmayı planlıyoruz. Yapay zeka tabanlı görsel ve özellikle video üretimi alanında yeni standartlar belirleyerek, geliştiriciler için daha güçlü bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyoruz.”

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!