Gelisiyorum.com | Blog

Turkcell “Istanbul” Ofisi

08.05.2023
158
Turkcell “Istanbul” Ofisi

Projenin temel amacı, yüksek eğitimli genç profesyonel çalışanların çalışma koşullarını ve refahını iyileştirmek için yeni ve arzu edilen sosyal/toplumsal alanlar sağlamaktı. Projenin ilk aşaması, idari kanadın fitness salonu, soyunma odaları ve umumi tuvaletlerinin yenilenmesinden oluşuyordu. İkinci faz, Güney ve Kuzey kanatlarının 4 katında mola odaları, kahve istasyonu alanları, iç peyzaj alanları, tuvaletler ve ana restoranın yenilenmesinden oluşuyordu. Her bir departmanın bina yönetimi ve çalışanlarıyla, her departmanın ihtiyaçlarına yönelik benzersiz tasarımlar geliştirmeye yardımcı olmak için erken görüşmeler yapıldı. Proje boyunca ortak bir malzeme dili geliştirildi ve kullanıldı, aksanlardaki ve gevşek mobilyalardaki farklılıklar her departmanın benzersiz ihtiyaçlarını gösteriyor.

Tüm ortak alanlar dinlenme alanları ve daha önce evin arkası olarak değerlendirilen kahve istasyonları, aynı malzemeler kullanılarak açık çalışma alanlarına entegre edilmiştir. Mevcut iki atrium da 4 kattaki yeni 8 ortak alanla uyum içinde olacak şekilde planlandı. Yoğun restoranın mobilyaları, aydınlatma tasarımı, malzemeleri ve yeni iç düzeni, çalışanlar için rahat bir ortam sağlıyor. Tesislerdeki umumi tuvaletler, yalnızca işlevsellik düşünülerek tasarlanmış ve döşenmiştir. mimaristudio’nun genel amacı, yeni oluşturulan ortak alanlarda resmi/gayri resmi ve spontane toplantılar, aralar, toplantılar, misafir ağırlama, ziyafetler ve yemek yeme olanağı sağlamak için çok özel yemek mobilyaları gibi çok işlevli tasarım öğeleri sağlamaktı. mimaristudio tüm doğrama işlerini özel olarak tasarladı ve döşedi, tüm gevşek mobilya ve aksesuarları belirledi. Proje genelinde mal sahibinin şirket politikalarına uygun olarak çevre dostu malzeme ve ekipmanlar kullanılmıştır.

Mimaristudio liderliğindeki aydınlatma tasarımı, Dark Lighting tarafından, her çalışma alanında yeterli aydınlatma sağlamak için fotometrikler ve uygun aydınlatma armatürleri seçimi yardımıyla gerçekleştirildi. Nihai ürün başarılı oldu ve hem Turkcell Şirketler Grubu çalışanları hem de yöneticileri tarafından takdirle karşılandı.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!