Gelisiyorum.com | Blog

Twitch kurallarını daha anlaşılır hale getiriyor

08.10.2024
8
Twitch kurallarını daha anlaşılır hale getiriyor

Twitch, platformundaki politika uygulamalarını daha şeffaf hale getirme çabalarını sürdürüyor. Şirket, pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Topluluk Kuralları” içinde yer alacak “Yaptırım Notları”nı devreye sokacağını duyurdu. Bu notlar, kuralların daha kolay anlaşılmasını sağlamak amacıyla ek açıklamalar ve örnekler sunacak. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Twitch’in, hesapların askıya alınma nedenleri konusunda kullanıcılara daha net bilgi vereceğine dair yaptığı taahhüdün bir devamı niteliğinde olacak.

Twitch, Yaptırım Notları’nın, platformda gördüğünüz trendlere nasıl uygulanacağı konusunda da rehberlik edeceğini belirtti. Örneğin, yeni bir trend, Twitch’in kurallarından birini ihlal ederse, bu kural altında bir not yayınlanarak hangi davranışların sınırları aştığı açıkça belirtilecek. Ayrıca, platformda veri artışları, toplulukta yaygın bir kafa karışıklığı ya da sosyal medyada tartışılan trendler olduğunda da yeni notlar eklenebilecek.

Twitch, topluluk kuralları güvenlik sayfasına bazı yaptırım notlarını şimdiden ekledi. Örneğin, “Kendine zarar verme davranışları” başlığı altında, para karşılığında zararlı olabilecek etkinliklerin (abonelikler için içki içmek gibi) yasak olduğu belirtiliyor. “Cinsel içerik” başlığı altında ise, esas olarak samimi içerikler sağlayan web sitelerine doğrudan bağlantı vermenin platformda yasak olduğu vurgulanıyor. “Kimlik taklidi” başlığı altında ise, biri sizin adınıza yayın yapıyorsa, bu durum DMCA kaldırma talebine uymasa bile Twitch’e bildirilmesi gerektiği açıklanıyor.

Twitch, Yaptırım Notları’nın mevcut iletişim yöntemlerinin yerine geçmeyeceğini, blog yazıları veya tweet’ler gibi yöntemlerin de kullanılmaya devam edileceğini ifade etti. Bunun yerine şirket, bu notları “tüm politika ve yaptırım güncellemeleri için güvenilir bir kaynak” olarak tanımlıyor.

Şu anda Yaptırım Notları’nı bulmanın en kolay yolu, topluluk kuralları sayfasında tarayıcı üzerinden arama yapmak. Ancak Twitch, yakında bu notları belirgin hale getirecek görsel bir simge ekleyeceğini ve ayrıca dahili bir arama özelliği üzerinde çalıştığını belirtti. Bu sayede kullanıcılar, Yaptırım Notları’nı Cmd-F veya Ctrl-F kullanmadan kolayca bulabilecekler.

Twitch kurallarında daha fazla şeffaflık sağlanıyor

Twitch, kullanıcıların topluluk kurallarını daha iyi anlamasını sağlamak amacıyla Yaptırım Notları’nı devreye sokuyor. Bu notlar, özellikle platformda hızla yayılan trendlerin kurallarla nasıl örtüştüğünü açıklayarak kullanıcıların daha bilinçli hareket etmelerine yardımcı olacak.

Reklam

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!