Gelisiyorum.com | Blog

Ücretsiz Kullanabileceğiniz Grafik Tasarım Programları

15.04.2023
503
Ücretsiz Kullanabileceğiniz Grafik Tasarım Programları

Grafik tasarımcıların kullandığı birçok profesyonel tasarım programı vardır. Hatta çoğu kişi Adobe’un geliştirdiği tasarım programlarını kullanır fakat bu programların ücretli ve biraz olması bazı kişiler için zor olabilir. Tasarım kariyerinin başında olanlar, öğrenciler ya da grafik tasarıma meraklı olup kendi kendilerine birşeyler öğrenmek isteyenler için ücretsiz kullanılabilen programlar tam olarak kurtarıcı oluyorlar. En iyilerini sizin için derledik, en iyi 6 ücretsiz grafik tasarım programı için yazının devamını okuyunuz.

Ücretsiz Grafik Tasarım Programı Listemiz

1. Vectr

ücretsiz grafik tasarım programı

Hem tarayıcı üzerinden kullanılabilir web uygulaması hem de masaüstü versiyonu olan program, tasarımcıların 2D grafik tasarımları oluşturulabilen ücretsiz bir grafik uygulamasıdır. Beklediğiniz tüm vektörel özelliklerin yanında filtreler, gölgeler ve yazı tipleri gibi birçok seçeneği ile simgelogoillüstrasyon ve web sitesi tasarımları yapmak için oldukça uygundur. Vectr, Mac, Windows, Linux ve Chromebook üzerinde çalışabiliyor.

2. InkScape

ücretsiz grafik tasarım programı

Ücretsiz programların çoğunda olduğu gibi, InkScape‘de SVG dosya biçimine odaklanır. Windows, Mac OS ve Linux uyumlu olan program, alpha blending, klonlama ve daha gelişmiş özellikleri de barındırmaktadır.

Son derece yetenekli bu editör, Farklı renk modlarına sağladığı tam destek ile web tasarımı ve baskı için illustrator’a alternatif olabilecek bir program. Arayüzü illustrator’dan daha basit görünmesine rağmen başarılı çalışmalar çıkarmak için uygun bir programdır. Özellikle bitmap görsellerini görüntüleyebilme ve illustrasyon görüntülerini içe aktarabilme özelliği ile diğer programlardan farklıdır.

3. Krita

ücretsiz grafik tasarım programı

Görsel efekt endüstrisi ve konsept sanatçıları, illüstratörler, texture sanatçıları göz önünde bulundurularak tasarlanan Krita, 10 yılı aşkın bir süredir geliştirilen ücretsiz ve açık kaynaklı bir editör aracıdır. Her tür çalışma için bulunan fırça araçlarına sahiptir.

Ayrıca Krita, perspektif çalışmaları için gelişmiş filtrelerden boya araçlarına kadar çok geniş kapsamda eklentilere sahiptir. Üstelik son versiyonu geliştirilmiş tablet desteği, OpenGL zoom ve doku çalışmaları için sarım modu özelliklerine sahiptir. Krita, Mac, Windows ve Linux ile çalışabilmektedir.

Reklam

4. Pixlr

ücretsiz grafik tasarım programı

Pixlr, dünyanın en popüler online fotoğraf editörü olduğunu iddia ediyor ve büyük oranda doğru olduğunu kabul ediyoruz. Pixlr, fotoğrafa ilgili çoğu kişi tarafından bilinen bir programdır. Profesyonel olarak bu işi yapan kişiler çok tercih etmese de amatör olarak fotoğrafla ilgilenen kişiler için oldukça kullanışlı ve pratik bir program.

Fotoğrafçıların yanısıra Pixlr tasarımcılar tarafındanda kullanılabiliyor. Kullanılacak fotoğrafın hızlıca düzenlenmesi gerektiği zamanda Pixlr yeterinde iş görüyor. Aynı zamanda 600’den fazla efekte sahiptir ve kırpma ve yeniden boyutlandırma işlemlerinden kırmızı göz düzeltme ve diş beyazlatma işlemlerine kadar bir fotoğraf editöründen bekleyebileceğiniz tüm temel şeyleri yapmanıza olanak tanır.

Ayrıca, kolay arayüzü sayesinde kullanıcılara kolay ve pratik bir kullanım sağlıyor. Eğer Pixlr’ı yeterince keşfettiyseniz çok başarılı fotoğraf düzenlemeleri yapabilirsiniz. Pixlr editörü hem masaüstü, hem de iOS ve Android sistemleri üzerinden kullanabilirsiniz.

5. GIMP

ücretsiz grafik tasarım programı

Unix tabanlı platformlarda başlanan açık kaynak kodlu ücretsiz grafik tasarım yazılımı olan GIMP, bugün Linux, Windows ve Mac sürümlerinde de mevcuttur. GIMP’in arayüzü Photoshop’ta biraz farklıdır. Fakat programın kullanımını kolaylaştıran, Adobe’un görüntüsüne benzer olan bir sürümü de mevcuttur.

Bu sürüm, tam donanım paketine sahiptir ve alıştığınız her şey, boyama araçları, renk düzeltme, klonlama ve geliştirme gibi araçlara kolayca erişebilirsiniz. Geliştirilmesi için çok çaba harcanan GIMP üzerinde tüm dosya biçimlerini hiçbir sorun yaşamadan açabiliyorsunuz. Ayrıca, kullanıcılar için oldukça kullanışlı olan Adobe Bridge’e benzer çizgilerle inşa edilmiş çok yetenekli bir dosya yöneticisine sahiptir.

6. DazStudio

ücretsiz grafik tasarım programı

Daz Studio, her seviyedeki tasarımcının kullanabileceği, gerçek objeleri, kişileri, hayvanları, araç gereçleri, aksesuarları ve ortamları kullanarak dijital sanat yaratmak için kullanılan 3D şekil özelleştirme, pozlama ve animasyon aracıdır. Daz Studio ile özel 3D karakterler ve avatarlar oluşturabilir, sanal ortamlar tasarlayabilir, grafik tasarım öğeleri üretebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Normalde ücretli olarak satılan Daz Studio 4.5’in en son sürümünü websitesinden giriş yaparak DazStudio’yu ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Kullanımı çok olmamakla birlikte birçok zengin işlevsel özelliği bulunmaktadır. Mac ve Windows üzerinde kullanılabilmektedir.

Oldukça kullanışlı ve başarılı, aynı zamanda da ücretsiz olan grafik tasarım programlarını freelance olarak çalışan ya da tasarıma ilgi duyan ve birşeyler yapmak isteyenler ücretsiz olarak kullanabilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!