Gelisiyorum.com | Blog

Ufkunuzu Genişletebilecek En Yeni İnovasyon Örnekleri

12.05.2023
454
Ufkunuzu Genişletebilecek En Yeni İnovasyon Örnekleri

Farklı sektörlerde yapılan inovasyon çalışmaları, girişimlerin büyümelerine yardımcı oluyor. Bu çalışmalar var olan bir ürün ya da hizmet için yapılabildiği gibi, yeni çıkan ürünlerin geliştirilmesinde de kullanılıyor. İnovasyona iş dünyasının gelişme ve büyüme dönemlerinde önem verdiği bir gerçek.

Yaratıcı inovasyon örnekleri, iş kurmak veya işini geliştirmek isteyenlerin ufkunu genişletiyor. Dünyadaki trendleri takip edebilmek ve yeni fikirler geliştirebilmek için bu örnekleri incelemek büyük önem taşıyor. Gelin, birlikte en yeni inovasyon örneklerine göz atalım…

1. Tekrar Kullanılabilir Kulak Temizleyicisi

Eeears tekrar kullanılabilir kulak temizleyicisi, hipoalerjenik tıbbi silikondan yapılan yumuşak bir ürün. Kısa sürede 15.000 Euro barajını geçen ürün, eski tarz pamuklu kulak temizleyicilerin yerine geçmeye çalışıyor.

2. Gravity Ağırlıklı Battaniye

Uyku, stres ve kaygı için tasarlanan bu battaniyenin ağırlığı, vücut ağırlığının yüzde 10’u olacak şekilde tasarlanmış. Kendi ağırlığını vücut genelinde dağıttığı için, kucaklanmış hissini taklit ederek sinir sistemini rahatlatıyor. Bu da, serotonin ve melatonin düzeylerini artırıyor.

3. Mizu Akıllı Havlu

Ev aksesuarı markası Mizu Home, geliştirdiği akıllı havlular ile çabucak kurumayan, kötü kokan ve hapşırmaya neden olan havluları çöpe atıyor. Mizu akıllı havlular, bugüne kadar üretilen en yumuşak ve en dayanıklı havlu olarak lanse ediliyor. Bu havlular, bakterileri önleme özelliği ile dikkat çekiyor.

4. Havaalanı Konseptli Restoran

Sadece 5-10 dakikada ne istersen alabileceğin harika havaalanı konseptli, restoran kesinlikle dikkat çekici. Bu restoran Londra’da gayet popüler oldu ve son 2 yılda iş hacmini 14 kat artırmayı başardı.

Reklam

5. Karmaşık Ön Konsol Tuşlarına Çözüm

Otomobil devi BMW, karmaşık ön konsol tuşları için Playstation’un oyun konsolunun patentini kullandı. BMW, bu çözüm sayesinde çok fazla övgü aldı.

6. Yalıçapkını Gagasını Andıran Metro

Yalıçapkınlarının gagalarından ilham alınarak yapılan Japonya’nın 500 Serisi Shinkansen adlı Metro modeli, daha fazla aerodinamik yapıya kavuştuğu için daha az gürültü çıkarıyor.

7. Çocuklara Özel MR

Çocukların MR’da rahat durmadığını fark eden bir tasarımcı, oldukça basit düşünerek yeni bir tasarım ortaya koydu. GE Healthcare tarafından kullanılan bu MR cihazı ile çocuklar daha sağlıklı sonuçlar ile MR verebiliyorlar.

8. Dokunmatik Fare

Microsoft, fare tuşlarından sıkılanlar için kolları sıvadı ve bu harika ürünü ortaya çıkardı. Kısa sürede ciddi satış rakamları elde eden Microsoft, bu dokunmatik fareyi normal farelerin 6 katı fiyatına satmasına rağmen hacimde ciddi oranda artış yakaladı.

9. Elektrik Üreten Güneş Panjurları

Yeni geliştirilen bu fikir, güneşten koruyan panjurlar sayesinde elektrik üretiyor. Girişimci Yevgen Erik tarafından üretilen bu panjurlar, küçük bir ofisin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor.

10. Sıra Dışı Bir Akıllı Cüzdan

Volterman adlı bu sıra dışı cüzdan, içerisinde pek çok teknolojiyi barındırıyor. Cüzdanda unutkanlığa ve hırsızlığa karşı önlemler yer alıyor. Global GPS özelliği ile cüzdanı unuttuğunuz zaman anında yerini belirleyebiliyorsunuz. Akıllı telefonlarla da entegre olan cüzdan, kablosuz şarjı da destekliyor.

Kaynak: gorselprojeler.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!