Gelisiyorum.com | Blog

Unilever Knorr & Lipton Factory “Istanbul” Ofisi

28.05.2023
318
Unilever Knorr & Lipton Factory “Istanbul” Ofisi

Unilever Besan İstanbul Ofis projesi İstanbul Tuzla’da yer almaktadır. Hepimizin bildiği gibi Unilever’in çok güçlü bir marka kimliği var ve bu marka kimliğini fabrikanın ön cephesinden iç mekanının her köşesine kadar vurgulamak istedik. Cephenin renk şeması, Unilever’in marka kimliğindeki renk çarkından seçilmiştir. Fabrikanın cephe tasarımında dikkat çekici ama aynı zamanda hızlı ve ekonomik bir çözüm yapıldı.

Boardex panel, sıva ve boya tercih edilmiştir. İç mekanda ürünlerin sergilenmesi amacıyla giriş alanı için ürün teşhir dolapları kullanılmıştır. İç mekanlarda genellikle sade ve nötr renkler kullanılmıştır. Ancak renkli mobilyalar kullanılarak “laboratuvar”ın soğuk hissi dengelenmiştir. Lipton ve Knorr, gıda ve içecek sektörünün markaları olup, bu sebeple iç mekanlar ve laboratuvar alanları için hijyenik ortam tasarlanmıştır.

Beyaz ışığın kısmen kullanılması da belirli alanlar için bu etkiyi arttırdı. “Laboratuvar” hissi vermemek adına ahşap kaplamalar, renkli mobilyalar ve bitki kullanımı ile denge sağlanmıştır. Her toplantı odası, Unilever’in logosundaki simgelerden ilham aldı ve her biri için farklı renk temaları kullanıldı. Renkli ve canlı renk paleti kullanılmıştır.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!