Gelisiyorum.com | Blog

Unilever Vector “Konya” Ofisi

02.06.2023
376
Unilever Vector “Konya” Ofisi

Studio 13’ün birçok projesi arasında en güzel örneklerden biri Unilever Algida fabrikasının ofis ve sosyal alan tasarımıdır. Fabrika Konya / Türkiye’de bulunmaktadır ve Unilever’in dünya çapında çevre dostu LEED sertifikasına sahip ilk fabrikasıdır.

Studio 13, tüm ofisleri ve sosyal alanları tasarlayarak çevre dostu yeşil ofis vizyonuna sahip çalışanlar için oldukça verimli bir tasarım yapmıştır. Unilever’in sürdürülebilirlik vizyonu ile Algida Konya fabrikasında şu anda aşağıdaki yöntemler kullanılıyor; yağmur suyunun toplanması ve yeniden kullanımı, üretim ve depolama alanlarında doğal aydınlatma yöntemleri, üretim alanları ve yardımcı tesislerde ısı geri kazanımı, karbon ayak izini azaltmak için tesis yerleşim optimizasyonu, ‘sıfır atık’ yönetimi, atık arıtma tesisinden ısı üretimi , yerinde atık ayrıştırma sistemi, proses ve yardımcı tesislerde %100 geri dönüştürülmüş enerji kullanımı, yardımcı tesisler ve üretim alanlarında enerji izleme ve analiz sistemi, fabrika genelinde yüksek verimli motorlar ve ekipmanlar kullanılmıştır.

Bu yöntemlere dikkat edilerek iç mekan tasarımı bu bağlamda tamamlanır. İç mekan tasarımında ve malzeme seçiminde doğal ve çevre dostu malzemeler kullanılmıştır. Mimari projede renk, grafiti, ikon ve görsellerin kullanımı hem kurumsal kimliğe uygun hem de eğlenceli ve modern bir atmosfer yaratılması için tasarlandı.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!