Gelisiyorum.com | Blog

Ünlü oyun yapımcısı, resmen batmanın eşiğinde!

07.10.2024
4
Ünlü oyun yapımcısı, resmen batmanın eşiğinde!

Simülasyon yarışları denince oyun dünyasının önde gelen isimlerinden oyun yapımcısı Motorsport Games’in geleceği belirsizliğini koruyor. Traxion’un geçtiğimiz günlerde bildirdiğine göre, şirket çalışan sayısını azaltma kararı aldı ve potansiyel bir satış veya birleşmeye açık olduğunu duyurdu.

Ünlü oyun yapımcısı Motorsport Games topun ağzında!

Nasdaq borsasında işlem gören şirket, stratejik alternatifler aradığını açıkladı. Bu hamle, şirketin içinde bulunduğu zorlu durumu gözler önüne seriyor. Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada, hissedar değerini en üst düzeye çıkarmak için şirketin potansiyel satışı veya birleşmesi de dahil olmak üzere stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi için yönetime yetki verildiği belirtildi.

Motorsport Games, rFactor 2 ve Le Mans Ultimate gibi popüler sim racing oyunlarının geliştiricisi Studio 397’nin sahibi konumunda. Şirket yönetimi, Le Mans Ultimate’i Sony PlayStation ve Microsoft Xbox konsollarına getirmek için gerekli finansmanı sağlamaya çalıştıklarını da ekledi.


Bunlar nasıl grafikler: Microsoft, çılgın bir oyun projesiyle geliyor!

Bunlar nasıl grafikler: Microsoft, çılgın bir oyun projesiyle geliyor!

Microsoft, efsanevi oyun stüdyosu 343 Industries’in yeni adını ve yepyeni projesini resmen duyurdu. İşte yayınlanan video…

Şirketin CEO’su Stephen Hood, yapılan işten çıkarmalar sonrasında yaptığı açıklamada, “Operasyonlarımızı daha da optimize etmek, maliyetleri düşürmek ve finansal temellerimizi güçlendirmek için stratejik bir yeniden yapılanma uyguladık,” dedi. Hood, bu değişikliklerin şirketi daha çevik, odaklı ve verimli hale getireceğini vurguladı.

Motorsport Games’in bu açıklamaları, simülasyon yarışları endüstrisinde büyük yankı uyandırdı. Şirketin geleceği hakkında spekülasyonlar devam ederken, potansiyel alıcılarla görüşmelerin yıl boyunca sürdüğü belirtiliyor. Ancak şirket, stratejik alternatifler süreci hakkında daha fazla yorum yapmayacağını açıkladı.

Reklam

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!