Gelisiyorum.com | Blog

Uzmandan Altın Yorumu: Bu Seviyeye İnmezse Yükselecek

08.10.2024
10
Uzmandan Altın Yorumu: Bu Seviyeye İnmezse Yükselecek

Orta Doğu’da devam eden çatışmaların ışığında güvenli liman görevini başarıyla yerine getiren altın, arka arkaya sürdürdüğü rekor serisinin ardından 8 Ekim’de aşağı yönlü hareket etti.

26 Eylül’de 2949 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın, saat 20.11 itibarıyla yüzde 1 düşüşle 2879 TL’den işlem görüyor. Aynı dakikalarda ons altın ise yüzde 1,2 düşüşle 2614 dolarda seyrediyor.

Yurt içinde son dönemde diğer yatırım araçlarına kıyasla çok daha güçlü bir performans gösteren altının gelecek dönemlerde nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

A Para’da konuşan Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, altınla ilgili kritik seviyeleri ve hedefini paylaştı.

Ons altında 2024 yıl sonu beklentisinin 2700 – 2800 dolar seviyeleri olduğunu belirten Kaçmaz, altındaki aşağı yönlü hareketlerin çok sürmeyeceğini dile getirdi. 2500 doların ana trend olduğunu, buranın altına sarkmazsa yönün yukarı yönlü olabileceğini kaydetti.

Altın fiyatlarındaki yükselişin birkaç sene boyunca devam etmesinin beklenebileceğini söyleyen uzman, merkez bankalarının altın talebinin güçlü şekilde devam ettiğini ifade etti. Ayrıca merkez bankalarının faiz indirimlerinin de altını yukarı yönlü etkileyeceğini bildirdi.

Reklam

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!