Gelisiyorum.com | Blog

Vitrosens Biotechnology “Istanbul” Ofisi

30.05.2023
220
Vitrosens Biotechnology “Istanbul” Ofisi

Vitrosens Biyoteknoloji Merkezi’nin ilk yerli binası İstanbul / Ümraniye’de bulunan sanayi ve seri üretim bölgesinin merkezinde yer almaktadır. Çok işlevli yapının uyarlanabilir ve genişleyebilir bir karaktere sahip olması nedeniyle, yerleşim ve iç mekan tasarım sürecinde üretim ve ofis bölümleri arasında canlı ve homojen bir ilişki kurulması amaçlandı.

Binanın dikey (kesit) düzeni; Zemin kat: danışma masası, bekleme alanı, toplantı odası, ofisler ve lojistik operasyon alanı.

1. Kat: Üretim
2. Kat: Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarları
3. Kat: Yönetici ve Açık Ofisler, Rekreasyon Alanı
4. Kat: Kafeterya
Bodrum Kat: Depo ve Operasyon


Mekanın tasarım süreci, mekânsal sınırlamalara çözüm bulmaya odaklanılmasıyla başlamıştır. Gün ışığı alan ve alçak tavan yüksekliğine sahip tek cephenin aksine, tasarımın önceliği ferah ve doğal ışığın hakim olduğu mekanlar oluşturmaktır. Böylece ofislerin en karanlık noktalarından ışığın alınmasında yerleşim planı cam duvarlarla desteklenmiştir.

Genel kapsamda benimsenen minimal ve rafine tasarım anlayışına rağmen bekleme ve mini mutfak alanları dinamik, davetkar ve konforlu bir anlayışla kurgulanmıştır. El işi teşhir alanı yarı geçirgen bir yapıda tasarlanmıştır. Mekanın tek ışıklı cephesi olan karşılama ve bekleme alanını birbirine bağlayan koridordan süzülen doğal ışıktan maksimum düzeyde faydalanılmıştır.

Showroom ünitesinde ters aydınlatmanın dezavantajı, kısmi dolu ve boşluklu yüzeyleri ile gün içerisinde çeşitli ışık gölge oyunlarına olanak sağlayan keyifli bir mekana dönüşmüştür.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!