Gelisiyorum.com | Blog

Vokaller İçin En İyi 5 Noise Gate Eklentisi (Her Bütçeye Uygun)

27.05.2023
404
Vokaller İçin En İyi 5 Noise Gate Eklentisi (Her Bütçeye Uygun)

Gürültü kapısı, müzik miksajındaki en önemli araçlardan biridir. Özellikle bir ses kaydının arka plan gürültüsünden kurtulmada etkili olabilir. İşte bence vokaller için en iyi 5 noise gate eklentisi . En basitinden en karmaşığına kadar, şüphesiz bu listede bir sonraki favori noise gate eklentinizi bulacaksınız.

Vokaller için en iyi 5 noise gate eklentisi:

  1. Slate Dijital Kapı Paketi
  2. FabFilter Pro-G
  3. iZotope Nötron 4
  4. Dalgalar C1 Kapısı
  5. KiloHearts Kapısı

Gürültü Kapısı Nedir?

Bir gürültü kapısı, belirli bir eşiğin altına düştüğünde bir kaynağın sesini kesmenize izin veren dinamik bir kontrol aracıdır. Bir gürültü geçidinin ana parametreleri, saldırı ve serbest bırakma süresidir.

Adından da anlaşılacağı gibi, bu araç, sinyal geçebilecek kadar güçlü olduğu anda açılan (belirli bir saldırı süresiyle) ve sinyal çok zayıf olduğu anda kapanan (belirli bir bırakma süresiyle) bir kapı olarak düşünülebilir. .

Gürültü Kapısı Prensibi

Örneğin, bir kaydın arka plan gürültüsünden kurtulmak için yaratıcı bir şekilde (örneğin kapılı yankı) veya daha teknik bir şekilde kullanılabilir.

Bir gürültü kapısı, bir genişletici ile aynı prensibi izler. Tek fark, gürültü kapısının her zaman verilen eşik seviyesinin altında 1:∞ (teoride) oranına sahip olmasıdır.

Reklam

Trans kapısı ile karıştırılmamalıdır. Nitekim trans kapısı, işlenen kaynağın hacmini ölçü başına belli bir yapıya göre keser. Bu nedenle, işlenen kaynağın hacmine değil, seçilen kesme yapısına bağlıdır.

Vokaller Için Iyi Bir Gürültü Kapısı Yapan Nedir?

Bir sonraki vokal miksajınız için bir sonraki noise geçidini seçmeden önce, vokaller için iyi bir noise gate eklentisinin ne olduğunu bilmek çok önemlidir.

A. Kolay Ve Verimli

Vokalli bir noise gate kullanmak saatler harcamak isteyeceğiniz bir şey değil. Doğrudan miksajla ilgili işlemeye (EQ, sıkıştırma, yankı,…) hızla geçmek hızlı ve verimli bir eylem olmalıdır.

Bu nedenle, bu tür bir eklentiyle, kaliteli ses işleme sağlarken kullanımı kolay ve hızlı bir şeye erişim sağlamak önemlidir.

B. Çok Yönlü

Vokaller genellikle bir şarkının çok canlı bir unsurudur. Her seferinde çok çok benzer bir sinyal veren bir tuzak veya tekme gibi değil.

https://c2e2bae5098719773a318859aadf9892.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

İşlenen her vokal diğerlerinden çok farklı olabilir ve her vokalin dinamikleri benzersizdir. Bu nedenle, çok yönlü olabilen ve her tür sese uyum sağlayabilen bir eklenti seçmek önemlidir.

C. Genel Kalite

Hesaplamada hesaba katılması gerekenler sadece önceki iki parametre değildir. Bence bunlar en önemlileridir, ancak her eklentinin de dikkate alınması gereken kendine özgü özellikleri vardır.

CPU tüketimi, arayüz, sezgisellik veya işleme kalitesi de önemlidir.

1. Slate Dijital Kapı Paketi

Gates Paketi Kayrak Dijital

Gates Paketi hakkında daha fazla bilgi edinin!

Gates Paketi, Slate Digital’in Virtual Mix Rack’inin birbirine çok benzeyen iki modülünden oluşan bir settir. “Klasik” bir kapı ve davullara adanmış bir kapıdan oluşur. Klasik olarak adlandırılan slot, bizim ilgilendiğimiz Vokal moduna da geçirilebilir.

Bu modül sadece eşik, oran, menzil, saldırı, serbest bırakma ve eğim gibi klasik parametrelerden oluşur. Bu nedenle çok karmaşık değildir ve çok sezgiseldir.

https://c2e2bae5098719773a318859aadf9892.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html
https://c2e2bae5098719773a318859aadf9892.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Bu modülün (vokal modunda) en büyük gücü, bir şarkıcının doğal nefesini algılamaya izin veren dahili bir filtreye sahip olmasıdır. Bu benzersiz sistem, vokallerin işlenmesini çok doğal ve şeffaf hale getirir.

Çok basit arayüzlerine ve parametrelerine rağmen. Slate Digital’in bu Gates Paketi güven, profesyonellik ve kesinlik ilhamı veriyor. Metre doğrudur, düğmelerin kullanımı kolaydır ve her tür vokale uyum sağlama yeteneği etkileyicidir.

✅ PROS ✅

 Ölçülü ve sezgisel

 Vokalleri işlemek için tasarlandı

 Doğal nefes almayı algılar

 Ayarlanabilir serbest bırakma eğimi

 Çok hassas işleme

❌ EKSİLERİ ❌

 İleriye dönük parametre yok

2. FabFilter Pro-G

FabFilter Pro-G

Pro-G hakkında daha fazlasını öğrenin!

FabFilter, eklentiler söz konusu olduğunda teknolojinin zirvesinde olmasıyla bilinir ve Pro-G, çok açık bir şekilde bu çok yüksek kaliteli eklentiler listesinin bir parçasıdır.

Pro-G, her türlü kaynağın hassas bir şekilde işlenmesine izin veren ultra eksiksiz bir gürültü kapısı eklentisidir. Bir gürültü geçidinin tüm klasik parametreleriyle donanmıştır. Ama aynı zamanda işleme hassasiyetinde daha da ileri gitmeye izin veren bir Tutma, Diz ve İleriye Bakma düğmesi.

Eklenti, merkezi penceresi ve çok hassas ses ölçer sayesinde gelen sinyalin dinamiklerini çok görsel bir şekilde işlemeye olanak tanır. Eklenti tarafından işlenenler gerçekten de gerçek zamanlı olarak karartılır. Ses kadar dinamik bir kaynak için büyük bir avantaj.

Gates Bundle’da olduğu gibi, parametreleri işlenen kaynağın türüne göre uyarlamak için eklentinin üst kısmında bir “ses” modu mevcuttur. Bu mod, aşağı yönde bazı ince ayarların yapılması gerekse bile son derece iyi çalışıyor.

Uzman moduna geçerek, eklenti daha gelişmiş ayarlar yapmanıza izin verecektir. Özellikle dinamik vokallerde faydalı olabilecek yüksek hızda örneklemeyi düşünüyorum. Veya daha yaratıcı olmanızı sağlayan dahili veya harici yan zincir.

✅ PROS ✅

 Süper hassas araç

 Görsel destek

 İleriye bak düğmesi

 Vokal modu

❌ EKSİLERİ ❌

 Kullanımı çok karmaşık olabilir

3. IZotope Nötron 4

iZotope Nötron 4 Kapısı

Nötron 4 hakkında daha fazlasını öğrenin!

Neutron 4 kendi başına bir geçit eklentisi değildir. Ancak iZotope eklentisi birkaç dahili modülden oluşur. Bunlardan biri, muhtemelen en sezgisel ve kullanımı kolay olanlardan biri olan bir gürültü kapısıdır.

Pek çok iZotope eklentisinde olduğu gibi, Neutron 4 kapısı, gelen kaynağın hacminin zamanın bir fonksiyonu olarak görüntülendiği büyük bir merkezi pencereye sahiptir.

İşleme başlamak için, sonuç tatmin edici olana kadar açma eşiğini artırmanız ve ardından (çok klasik) parametreleri ihtiyaçlarınıza göre uyarlamanız yeterlidir.

Neutron 4’ün gürültü kapısı ile açılış ve kapanış eşiklerini farklı seviyelere ayarlayabilme lüksüne sahipsiniz. Bu size yaratıcılık açısından çok daha fazla hareket özgürlüğü verir.

Son ayarlamalar, eklentinin sağ alt kısmındaki mix parametresi kullanılarak yapılabilir. Çok kullanışlı!

https://c2e2bae5098719773a318859aadf9892.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

✅ PROS ✅

 Süper verimli, sezgisel ve kullanımı kolay.

 Ayarlanabilir açılma ve kapanma eşiği

 Görsel destek

 Karışım parametresi

❌ EKSİLERİ ❌

 Oldukça sınırlı sayıda parametre

 Kesinlik eksikliği

Ücretsiz E-Kitap

4. Dalgalar C1 Kapısı

Dalgalar C1

C1 hakkında daha fazlasını öğrenin!

C1, bağımsız olarak (geçit) veya bir kompresör, bir genişletici ve bir ekolayzır ile kullanılabilen bir Waves eklentisidir. Hepsi aynı araç içinde.

Bu, tonlarca gelişmiş özelliğe sahip ve karmaşık gürültü engelleme yapabilen bir eklenti değildir. En klasik parametrelerden ve eklentiyi hızlı bir şekilde elinize almanızı sağlayan temel bir grafikten oluşur.

Yani bu eklenti gerçekten çarpıcı değil. Ancak Waves eklentisi, ihtiyacınız olan işi yapan süper basit bir araçtır. Ve bunu çok iyi yapıyor! Kullanımı kolay bir araçla doğrudan konuya girmek istiyorsanız, C1 gerçek bir seçenektir.

Ayrıca, çok az CPU tüketir ve tam modda kullanıldığında diğer dinamik ve frekans işleme ile birleştirilebilir. Hassas işler için ilk kullanacağınız eklenti olmasa bile, yine de elinizin altında olması gereken bir araçtır.

Rakiplerine kıyasla büyük gücü: fiyatı. Gerçekten de C1, 30$’lık bir fiyata satılıyor. Bu, bu listedeki diğer gürültü kapıları eklentilerine kıyasla son derece düşüktür.

✅ PROS ✅

 Kullanımı çok kolay

 CPU dostu

 İleriye bakma özelliği

 uygun fiyatlı

❌ EKSİLERİ ❌

 Kesinlik eksikliği

 Gelişmiş parametrelerin olmaması

5. KiloHearts Kapısı

KiloHearts Kapısı

Kapı hakkında daha fazla bilgi edinin!

KiloHearts eklentilerinin sadeliği, ölçülülüğü ve aynı zamanda verimliliği en iyi şekilde temsil ettiği bilinmektedir. Ve bu KiloHearts kapısı bunun en iyi temsilcilerinden biri.

Bu eklenti şüphesiz bu listenin en ayık olanıdır, ama… belki de hepsinden daha verimli olanıdır. Aslında, KiloHearts kurucularının niyetleri açıktır, doğrudan konuya gelin.

Bu gürültü geçidiyle ilgili harika olan şey, Snap Heap’te kullanılabilmesidir. Bu araç, tüm KiloHearts eklentilerinin seri veya paralel olarak modüller halinde dahili olarak kullanılmasına izin veren bir raf olarak düşünülebilir. Bu Snap Heap aracı, bu nedenle, genellikle birkaç tür işleme ve dolayısıyla oldukça yüksek bir CPU kullanımı gerektiren vokal miksajı için idealdir.

Gate’e geri dönersek, bence noise gate’in nasıl kullanılacağını öğrenmek için harika bir eklenti… 0$! Bu kadar yüksek kaliteli bir eklenti için tek bir tavsiyem var: edinin!

✅ PROS ✅

 Ayık ve verimli

 Çok düşük CPU kullanımı

 Snap Heap’te kullanılabilir

❌ EKSİLERİ ❌

 Parametrelerde çok sınırlı

Pop ve hip-hop miksajı  konusunda uzmanlaşmış  profesyonel bir  ses mühendisine mi ihtiyacınız var  ? Harika! Hizmetlerimize bir göz atın ve kariyerinizi birlikte patlatalım!  
Şimdi başlayalım!

Çözüm

Vokallerinizi mikslemek için yapacağınız gürültü kapısı seçimi, büyük ölçüde ne aradığınıza bağlı olacaktır.

Hassasiyetle çalışmanız ve birçok gelişmiş parametreye erişmeniz gerekiyorsa, Gates Bundle veya Pro-G’ye gitmenizi tavsiye ederim. Görsel bir şey arıyorsanız, Neutron 4’ü tercih ederim. Ancak işi hızlı ve verimli bir şekilde yapabilecek bir şey arıyorsanız, C1 veya KiloHearts’ın gürültü geçidini tercih ederim.

Bu eklentilerin tümü yüksek kalitededir ve amaç gerçekten en yüksek kaliteye sahip olanı seçmek değildir. Ama bunun yerine ihtiyaçlarınıza en yakın özellikleri sunanı. Şimdi seçiminizi yapmak size kalmış!

Vokaller için gürültü kapıları veya müzik miksajı alanındaki herhangi bir şey hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen benimle iletişime geçin , yardımcı olmaktan her zaman çok mutlu olurum!


Pop Ve Hip-Hop Müziği Karıştırmak Için En Sevdiğim Araçlar:

Eklentiler

Otomatik ayar alanında, hiçbir şeyin Antares Auto-Tune Pro’dan daha iyi ve verimli olmadığına ikna oldum . EQ’lara gelince, FabFilter Pro-Q3 ve Slate Digital Infinity EQ bence en iyi araçlar. Sıkıştırma için 2 favori eklentim var: Waves RComp ve UAD EL8 Distressor .

Yankıya gelince, Soundtoys Little Plate’in büyük bir hayranıyım ama genel olarak çok yönlülüğü için Valhalla VintageVerb’i tercih ediyorum. Arturia Rev PLATE-140’ı ve organik tarafı için UAD Pure Plate’i de seviyorum .

kulaklıklar

Pop ve hip-hop müziği karıştırmak için kullanmayı sevdiğim ve her zaman seveceğim kapalı kulaklıklar Beyerdynamic DT-770 . En iyi arkası açık kulaklıklara gelince, Sennheiser HD600 kulaklık kullanıyorum ve onlardan gerçekten çok memnunum!

monitörler

Stüdyosunda veya ev stüdyosunda bir çift Yamaha HS7 olması, mikslerinizi dinlerken daha fazla heyecan için her zaman harikadır. Adam Audio T7V monitörleri de son derece hassastır. Stüdyomda ayrıca güvenilirlikleri için bir çift Genelec 8030 var.

Donanım dişlisi

Karışımlarında donanım kullanmaya başlamak isteyenler için her zaman Klark Teknik’in şu 2 ünitesini tavsiye ederim: EQP -KT ve 76-KT . Apollo arayüzleri gibi iyi dönüştürücüler kullanmayı unutmayın . İyi bir render için bu şarttır.

Kaynak: ideezstudio.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!