Gelisiyorum.com | Blog

Web Seminerleriyle Nasıl Satış Yapılır: Potansiyel Müşterileri Dönüştürmek İçin Kanıtlanmış Stratejiler

08.09.2024
13
Web Seminerleriyle Nasıl Satış Yapılır: Potansiyel Müşterileri Dönüştürmek İçin Kanıtlanmış Stratejiler

Webinar teklifleri için tıklama oranları %15-20 arasında düşebilir ve yüksek performans gösterenler %30 ve üzeri oranlar görebilir. Bu tür oranlarla, işletmelerin webinar’larla nasıl satış yapılacağını öğrenmek istemesi şaşırtıcı değildir. 

Web seminerleriyle satış yapmak, içerik pazarlamasını, e-posta pazarlamasını ve satış girişimlerini ilerletmek isteyenler için doğal bir sonraki adımdır. Mevcut kitlenize ulaşarak, benzersiz ürün veya hizmetiniz etrafında içerik oluşturarak ve kitlenizle canlı olarak bağlantı kurarak, sıcak potansiyel müşterileri sadık müşterilere dönüştürebilirsiniz. 

Bu yazıda, web seminerleriyle bir profesyonel gibi nasıl satış yapacağınızı tam olarak göstereceğiz, web semineri fikriniz bile olmadan çok önce başlayıp dönüşüm, takip e-postaları ve geri bildirimler boyunca size yol göstereceğiz. Hemen başlayalım!

Buradan ilerleyelim:

  • Web seminerinizin ana hatlarını belirleyin
  • Webinar içeriğinizi oluşturun
  • Web seminerinizi pazarlayın
  • Web seminerinizi sunun
  • Karşı konulamaz bir teklifte bulunun
  • Takip stratejileri
  • Son düşünceler

Web seminerinizin ana hatlarını belirleyin

Web seminerleriyle gelir elde etmek, kameranızı açmanızdan veya bir senaryonuz olmasından çok önce başlar.

  1. Hedeflerinizi tanımlayın

Web seminerinizle ne elde etmek istediğinizi anlamak, satışın ilk adımıdır. 

Reklam

Bu gönderi tamamen web seminerleriyle nasıl satış yapılacağını öğrenmekle ilgili, bu yüzden satış yapmaya odaklanıyoruz. Ancak markalar genellikle web seminerlerini satış hunilerinin çeşitli aşamalarında, farkındalık ve ilgiden karar, eylem ve sadakate kadar kullanırlar. 

Satış odaklı bir sunumcunun sahip olabileceği hedefler şunlardır:

  • Doğrudan satışları yönlendirmek (gelir yaratmak)
  • Dönüşüm oranlarını artırmak
  • Yukarı satış veya çapraz satış
  • Sıcak, nitelikli potansiyel müşterileri toplamak
  • Satış döngüsü uzunluğunun azaltılması

Farkındalık, ilgi ve karar aşamalarına odaklananlar için hedefler şunları içerebilir: 

  • Bir ürün veya hizmete ilgi yaratmak
  • Güven ve itibar oluşturma
  • Potansiyel müşterileri etkilemek ve beslemek
  • Ürününüzün veya hizmetinizin faydalarını sergilemek
  • İtirazların üstesinden gelmek 
  • Ücretsiz denemeleri veya demoları teşvik etmek

Hedeflerinizin ne olduğunu öğrendikten sonra, bunları önemli metriklerle eşleştirebilirsiniz. 

Örneğin, hedefiniz doğrudan satışları artırmaksa satış sayısını, elde edilen geliri, dönüşüm oranını veya ortalama işlem sayısını takip edebilirsiniz. 

Öte yandan, amacınız yalnızca farkındalık yaratmaksa, kayıtları, sosyal medya paylaşımlarını ve web sitesi trafiğini takip edebilirsiniz. 

  1. Hedef kitlenizi anlayın

Hedeflerinizi belirledikten ve bunlar netleştikten sonra, odak noktanızı hedef kitlenize çevirmenin zamanı gelmiş demektir. 

Konuştuğunuz kişiyi güçlü bir şekilde anlamadan, en iyi hedefler bile başarısız olacaktır. Web seminerleri herkesi yakalamak için tasarlanmamıştır; çok geniş bir ağ atarsanız hedefi tamamen kaçırırsınız. Doğru segmente odaklanın ve altın bulacaksınız. 

Bunu yapmak için onların sorunlarını tespit edip anlamak (araştırmak) gerekir. 

Hedef müşterinizi bir çözüm arayışında pazara yönlendiren hangi ağrı noktaları var? Bir liste oluşturun ve bir sonraki adıma geçin. 

  1. Bir konu seçin

Son derece spesifik sorun noktalarını içeren bir listeyle web seminerinizin konusunu daraltabilirsiniz.

Amacınız sadece tek bir konuya odaklanmaktır. 

Çok fazla kişiyi yakalamaya çalışmak web seminerinize zarar verebileceği gibi, aynı anda çok fazla şeye odaklanmak da zarar verebilir. 

Ancak bunu sadece bizim sözümüze inanmayın, eLearning Industry kurucusu Christopher Pappas’ın söylediklerine bir göz atın : “… web seminerlerimize yapılandırılmış bir yaklaşım uygulayarak, net hedef belirleme ve kesin hedef kitle segmentasyonuyla başlayarak muazzam bir başarı elde ettik.” 

“Her web semineri için belirli hedefler tanımlayarak ve içeriği farklı kesimlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenleyerek hem kayıt hem de katılım oranlarını önemli ölçüde artırdık.”

Ürününüzün veya hizmetinizin hedef kitlenizin karşılaştığı sorunu nasıl çözdüğünü tartışırken, teklifinizi izleyiciler için çözüme giden yolda mantıksal bir sonraki adım olarak belirlemiş olursunuz. 

Ancak sunumunuzun özünden gelen bu tür bir başarıya kendinizi hazırlamaya başlamadan önce, bir iskeletle başlamalısınız. 

  1. Bir taslak oluşturun

Lise İngilizce öğretmeniniz gibi görünme riskine rağmen, taslaklar önemlidir. Bunlar, beyin fırtınasından tamamlamaya kadar yol haritanızdır. 

Kapsamlı bir taslakla, planlama ve içerik oluşturma sürecinizdeki bir sonraki adımları belirleyebilir ve bir senaryo veya web semineri görselleri oluşturmadan önce pazarlamaya başlayabilirsiniz. 

Çoğu web semineri benzer bir yapıyı takip eder:

  • Giriş – İzleyicilerinizi selamlayın ve gündemi kısaca paylaşın.
  • Sorun bildirimi – Ele aldığınız sorunu tanımlayın ve sorunun neden çözülmesi gerektiğini vurguladığınızdan emin olun. 
  • Ana içerik – Bu, izleyicilerinizin aradığı değerli, eyleme geçirilebilir içgörüleri sunduğunuz web seminerinizin özüdür. Noktalarınızı desteklemek için gerçek dünya örnekleri, vaka çalışmaları ve veriler sağlayarak izleyicilerinizi eğitmeye odaklanın. 
  • Çözüm sunumu – Ürününüzü veya hizmetinizi soruna güçlü bir çözüm olarak tanıtın ve bunu mantıksal bir sonraki adım olarak konumlandırın.
  • Harekete geçme çağrısı – Katılımcılarınıza net bir sonraki adımları vurgulayın. 
  • Sonuç/Soru-Cevap – Web seminerinin ana noktalarını özetleyin ve izleyicilerden gelen ilgili soruları yanıtlamak için zaman ayırın. 

Webinar içeriğinizi oluşturun

Kaba taslağınızı kullanarak web seminerinizi canlandırmaya başlayabilirsiniz . Hedef kitlenizi en başından itibaren büyüleyen, eğiten ve etkileşim kuran içerikler oluşturmak, web seminerleriyle satış yapmanın anahtarıdır. 

Peki, bunu nasıl yapacağımıza bir bakalım. 

  1. FOMO ateşini ilgi çekici bir girişle körükleyin

Instagram Reels ve YouTube Shorts’ta olduğu gibi, webinar bırakma oranları da sunum yapanlar için bir endişe kaynağıdır. Bu nedenle, herkesin “kaçırma korkusunu” (FOMO) körükleyerek kitlenizin daha uzun süre etkileşimde kalmasını sağlayın .

FOMO alevlerini, ileride ne olacağını ima ederek körükleyebilirsiniz. İzleyicileriniz bugün hangi inanılmaz içgörüleri alacak? Sektörü sarsan hangi rakamları paylaşacaksınız? Çözümünüz izleyicilere ne kadar zaman kazandıracak? 

Taslağınızı ilk başlattığınızda bu cevaplar için kelimeleriniz olmayabilir, ancak sonuna doğru olacak. Ve eğer web semineriniz gerçekten yüksek değerli içeriklerle doluysa, izleyiciler tamamını izlemek isteyecektir. Bu değere atıfta bulunmak, izleyicilere tıklamanın veya bağlantıyı kesmenin onları her şeyi kaçırma riskine soktuğunu ve bu da kaçırma korkusunu körüklediğini bildirecektir. 

  1. Eğitim içeriği

Yüksek değerli içeriğin merkezinde eğitim yer alır.

Dünyadaki izleyicilerin %99,99’u web seminerlerine yalnızca bir satış konuşması dinlemek için katılmıyor. İster bir sorunu çözmek, ister yeni şeylere odaklanmak için zaman ayırmak veya başka bir şey olsun, hayatlarını daha iyi hale getirmek için katılıyor. 

Bu, “Web seminerleriyle nasıl satış yapılır?” sorusunun cevabının öğretmek olduğu anlamına gelir. Bu, istediğinizden fazlasını vermenin klasik felsefesidir.

Öğrettiğiniz şeyin akılda kalıcı olmasını sağlamak için slayt desteleri, tamamlayıcı videolar, grafikler ve etkileşimli öğeler gibi ilgi çekici görseller kullanmanızı öneririz. 

  1. Etkileşimli öğeler

Biraz daha etkileşimli öğelere odaklanacak olursak, bunlara sınavlar, anketler ve soru-cevap oturumları gibi şeyler dahil edilebilir. 

Chappell Dijital Pazarlama kurucusu Chase Chappell , “Etkileşimli web semineri içeriği etkileşimi ve elde tutmayı artırır” diyor . “Anketler, soru-cevaplar ve sınavlar eklemenin daha yüksek etkileşime ve daha az ayrılmaya yol açtığını gördüm. Bir web seminerinde, doğaçlama bir anket tartışmayı ateşledi ve %97’si tüm web semineri boyunca kaldı. “

Ve eğer stratejik olursanız, etkileşimli unsurlar birden fazla rol oynayabilir. 

Örneğin, kendi Tcommerce web seminerimizde , “Satışlarınızı bir üst seviyeye taşımak için gerekenleri ve hangi araçlara ihtiyacınız olduğunu ne kadar biliyorsunuz?” diye sorduk. Web semineri katılımcıları daha sonra kendilerini bir güven ölçeğinde sıralayabilirler. 

Peki bu soruyu sormak bize ne kazandırdı? 

Öncelikle, izleyicilerimizi ilk 5 dakikada aktif hale getirmemize olanak sağladı. Onlardan cihazlarıyla hemen fiziksel olarak etkileşime girmelerini istedik, böylece oturum açıp kapatmalarını engelledik.

İkincisi, inanılmaz derecede hazırlıklı olan sunucularımıza izleyicilerini daha iyi anlama şansı verdi. (Her zaman gelişmeye ve daha fazla bilgiye yer vardır.)

Üçüncüsü, konuşmacılar sonuçlara değinirken, günün gündemine organik olarak değinebildiler ve web seminerinin sağlayacağı değere değinebildiler. 

Katılımcılar güven eksikliğini belirttiyse, sunumcularımızın web seminerinin sunacağı becerileri ve içgörüyü vurgulamaları için harika bir zaman olurdu. Eğer izleyicileri oldukça kendinden eminse, bu yeni bilginin daha derin bir etki yaratmak için mevcut iş akışlarıyla sorunsuz bir şekilde nasıl çalışacağını tartışmak için gerçek zamanlı olarak dönüş yapabilirlerdi.

Etkileşimli bir web seminer platformu kullanmıyorsanız (Thinkific’in sunduğu bir şey), katılımcılardan sohbette mesaj göndermelerini isteyerek  katılımı teşvik edebilirsiniz; bu, çoğu konferans platformunun sunduğu bir özelliktir.

Web seminerinizi pazarlayın

Tüm satış hunileri pazarlama hunileriyle başlar , bu da web seminerleriyle satışın pazarlamayla başladığı anlamına gelir. 

Başarınız, izleyicilerinizin web seminerinizi izlemek için oturum açmadan önce onları ne kadar iyi çektiğinize ve hazırladığınıza bağlıdır. Etkili içerik oluşturmaktan stratejik e-postalar göndermeye ve sosyal medyada ilgi çekmeye kadar, pazarlama çabalarınız yüksek etkili bir sunum için ortamı hazırlayacaktır.

Huni üstü (TOFU) pazarlama çalışmalarıyla başlayalım ve aşağıya doğru ilerleyelim. 

  1. Sosyal medya pazarlaması

Sosyal medya pazarlaması genellikle TOFU kategorisine girer çünkü kampanyalar genellikle izlenimlere ve etkileşime odaklanır. Bunlar marka farkındalığını anlamanıza yardımcı olan ölçümlerdir.

Tanıtım gönderileri oluşturarak, hikayelerden yararlanarak ve canlı oturumlar düzenleyerek, yaklaşan web seminerleri gibi satış girişimleri hakkında ilgi yaratabilir ve farkındalık yaratabilirsiniz. 

Sosyal medya pazarlaması, iş birlikleri ve ortaklıklar için de önemli bir alandır. Web semineriniz için farkındalık yaratmaya yardımcı olmanın etkili bir yolu, sizinle aynı veya benzer kitleyi paylaşan diğer işletmelerle ortaklık kurmaktır. 

Birlikte canlı bir soru-cevap etkinliği düzenleyin, ortak paylaşım yapın veya içeriğinizi yeniden paylaşmalarını isteyin. 

  1. İçerik pazarlaması

Web seminerleri başlı başına bir içerik pazarlama biçimi olsa da , burada açılış sayfaları ve blog yazıları gibi pazarlamadan bahsediyoruz. 

Blog yazıları genellikle TOFU içeriği olarak kabul edilirken, açılış sayfaları ve kayıt sayfaları daha çok huninin ortasında yer alır. Bu, içerik pazarlamasının gerçekten en üstten en alta kadar her yerde bulunabileceği anlamına gelir ve bu da onu daha da önemli hale getirir. 

Burada önemli olan sağlam bir stratejinizin olmasıdır. Büyük olasılıkla içerik stratejiniz tek bir web seminerinden çok daha fazlasını kapsar.

Satış yapmak için tasarlanmış bir web semineri, doğası gereği, huninin eylem aşamasına daha yakın bir yerde bulunacaktır. Bu, etkinliğinizden önce alıcının yolculuğu boyunca alıcının ilerlemesini etkileyebileceğiniz birkaç temas noktası olduğu anlamına gelir. 

Blog yazıları ve hatta konuk blog yazıları gibi şeyler, farkındalığı artırmanıza, web trafiğini artırmanıza ve insanları BOFU içerik pazarlama çabalarınıza yönlendirmenize yardımcı olabilir. 

Huni boyunca hareket ettikçe, kitleniz açılış sayfaları ve kayıt sayfaları gibi şeylere ulaşacaktır. Ve tıpkı blog yazıları gibi, bunlar da arama için optimize edilmeli ve izleyicileri harekete geçmeye yönlendirmelidir. 

  1. E-posta pazarlaması

E-posta listeniz, teklifleriniz ve içeriklerinizle zaten aşina olan kişilerden oluşur ve bu da onları sıcak potansiyel müşteriler yapar. 

Bu potansiyel müşteriler sizin söylediklerinize daha fazla ilgi duyacaklardır çünkü henüz satın alma yapmadılarsa, büyük ihtimalle satın alma yolculuğunun ilgi veya karar aşamalarındadırlar. 

Web seminerinize katılmak, onların satın alma kararına (ister sizden, ister rakiplerinizden satın alma olsun) bir adım daha yaklaşmalarına yardımcı olur. 

Bu yüzden, e-posta pazarlama listenizi kullanın ve web semineri davetleri gönderin. Ardından, bir dizi hatırlatma e-postasıyla kayıtları ve katılımı teşvik edin. 

Ancak unutmayın, tüm içerik pazarlamalarında olduğu gibi, yine de değer sunmayı hedeflemelisiniz. Bu yüzden, “Web seminerime kaydolun!!!” diye bağırmak yerine, mikro dersler, faydalı ipuçları, perde arkası içerikler, özel kaynaklar ve daha fazlasını sunmayı deneyin. 

Daha sonra okuyucularınızı aynı konu hakkındaki web seminerinize katılarak daha fazla bilgi edinmeye davet edin. 

Web seminerinizi sunun

Artık web seminerinizi başarıyla pazarladığınıza ve kayıt almaya başladığınıza göre, bir sonraki adım web seminerini düzenlemektir. 

  1. Teknoloji yığınınızda neler var?

“Teknoloji yığını” bir araç kutusu için süslü bir dildir. Peki sizinkinde neler var? 

İyi donanımlı bir teknoloji yığınına sahip olmak, izleyicilerinizin kaliteli bir deneyim almasını ve kendiniz için belirlediğiniz hedeflere ulaşmanızı sağlayacaktır. En azından şunlara ihtiyacınız olacak: 

  • Güvenilir internet bağlantısı
  • Web kamerası veya harici kamera (Logitech, akıllı telefon, DSLR kamera)
  • Paylaşım platformu (Zoom, Demio, YouTube Live, Twitch)
  • Sunum yazılımları (Canva, Powerpoint, Google Slides)
  • Video barındırma platformu (YouTube, Vimeo, Thinkific)
  • E-posta pazarlama yazılımı (Mailchimp, ConvertKit, MailerLite)
  • Kayıt aracı (Google Forms, Eventbrite, Typeform)

Web seminerleriyle daha kaliteli bir deneyim üretmek ve daha fazla satış yapmak istiyorsanız, yukarıda belirtilenlere ek olarak aşağıdakileri de göz önünde bulundurun:

  • Katılım araçları 
  • Sosyal medya yönetim araçları (Sprout Social, Hootsuite, Buffer)
  • CRM (HubSpot, Salesforce, Zoho CRM)
  • Otomatik takip araçları (Drip, Active Campaign, MailChimp)
  • Aydınlatma Ekipmanları (Halka ışık, softbox aydınlatma)
  • Profesyonel kayıt ve düzenleme yazılımları (Camtasia, ScreenFlow)
  • Altyazı araçları (Otter.ai, Rev, Zoom’un canlı transkripsiyonu)
  1. Sunum becerileriniz nasıl? 

Ne yazık ki kamera karşısındaki özgüven satın alınabilen bir şey değil. 

Neyse ki, pratik ilerlemeyi sağlar. O yüzden dışarı çıkın ve pratik yapın. 

Web seminerinizi meslektaşlarınızla veya en azından arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte gerçekleştirmenizi öneririz. 

Pratik yaparken şu konulara odaklanın:

  1. Kamerayla göz temasının sürdürülmesi
  2. Açık ve istikrarlı bir tempoda konuşmak
  3. Hem jestlerinizde hem de beden dilinizde doğal davranın
  4. İzleyicilerinizle gerçek anlamda etkileşim kurun
  5. Sunumunuza enerji ve coşku katın
  6. Hem yeni hem de mevcut özelliklerinizi test edin
  7. Beklenmeyen aksaklıklara ve internet gecikmelerine hazırlıklı olun

Web seminerinize hazırlanmanın anahtarı, aşırıya kaçmadan pratik yapmaktır. O kadar çok pratik yapmak istemezsiniz ki, sonunda canlı izleyicilerin karşısına çıktığınızda, sıkıcı ve prova edilmiş gibi hissettirsin.

  1. Spontaneliğe hazır olun (Soru-Cevap)

Soru-cevaplar çoğu web seminerinin vazgeçilmezi ve birçok durumda önemli bir satış noktasıdır. 

Web seminerinizde özel bir konuk varsa veya kişilik odaklı bir markayla (birçok influencer tarafından kurulan işletme gibi) bağlantılıysa, Soru-Cevap etkinlikleri izleyicilerinize yalnızca kendilerinin cevaplayabileceği kişisel ve benzersiz sorular sorma şansı sunar. 

İzleyicileriniz bilginize güveniyor ve içgörünüze değer veriyor. Bu, soru-cevap oturumlarını yalnızca web seminerinizi tanıtmak için güçlü bir araç değil, aynı zamanda oturum sırasında öğrettiklerinizi pekiştirmenin etkili bir yolu haline getirir.

Örneğin Randy Speckman’ı ele alalım . Webinar katılımını artırmanın bir yolu olarak birebir görüşme teklif etti . “İlk 5 katılımcıya ücretsiz web sitesi denetimi teklif etmek, ilk ayda 50.000$’ın üzerinde değere sahip 3 yeni müşteri yarattı.” İzleyicileri bu yüksek değerli teklife inanılmaz derecede yatırım yapmakla kalmadı, aynı zamanda geliri de artırdı. 

Bu örnek, markanın arkasındaki beyin, güç merkezi ve kişiye erişim sağlamanın gücünü gerçekten anlatıyor. 

Webinar’larla satış yapmaya gelince, bir soru-cevap oturumunda alabileceğiniz her soruya hazırlanamazsınız. Ancak, beklenenlere hazırlanabilirsiniz. 

Web seminerinize hangi soruları görebileceğinizi ve hangi soruların oturumunuzun satış noktalarını tekrarlamanıza yardımcı olacağını anlayarak girmenizi öneririz. Bununla birlikte, değer sunarken satış ile özgünlük duygusu arasında denge kurmanız gerekir. 

Bu nedenle, ürününüzü satmak için en iyi soruları seçmeyin; bunun yerine, giderek büyüyen soru listesini gerçek zamanlı olarak incelerken hedeflerinizi aklınızda bulundurun. 

Karşı konulamaz bir teklifte bulunun

Web seminerinizi sonlandırdığınızda, en etkili bölümlerle baş başa kalırsınız (birinci bölümden hatırlayın, “Web seminerinizin taslağını çıkarın”): çözüm sunumu, harekete geçirici mesaj ve sonuç. Bu son bölümlerde üç şey yapmalısınız:

  1. Teklifinizi oluşturun: Değer katan bir teklif oluşturun. İndirimler, bonuslar, premium özelliklere sınırlı erişim, ek kaynaklar ve daha fazlasını sunarak değer katabilirsiniz. Amaç, ürün veya hizmetinizi gerçekten karşı konulamaz hale getirmek ve aciliyet duygusu yaratmaktır. 
  2. CTA’nızı net ve stratejik bir şekilde sunun: Hedef kitlenizin bundan sonra ne yapmasını istediğiniz çok net olmalıdır. Sözlerinizi sakınmayın, konuyu dolanmayın veya gevelemeyin. Doğrudan konuya girin. İşte yazarlarımızdan biri olan Stephanie Trovato’dan harika bir örnek:

“Thinkific’in yeni Koçluk ve Web Seminerleri özelliği tam da ihtiyacınız olan araç. Bu harika eklenti, etkileşimli web seminerlerinden kişiselleştirilmiş koçluk seanslarına kadar her şeyi doğrudan Thinkific içinde barındırmanıza olanak tanır ve izleyicilerinizle gerçek zamanlı olarak bağlantı kurma gücü verir. Bu etkinlikleri paraya çevirmek veya potansiyel müşteri oluşturma aracı olarak kullanmak istiyorsanız, Koçluk ve Web Seminerleri izleyicilerinizle yeni ve heyecan verici şekillerde etkileşim kurma esnekliği sağlar.”

  • Olası retleri ele alın: Yaygın endişeleri önceden tahmin edin ve bunlarla doğrudan mücadele edin. Araştırma ve oluşturma aşamalarında web seminerinizin konusuna derinlemesine daldıktan ve hedef kitlenizi araştırdıktan sonra, yaygın itirazları doğru bir şekilde tahmin edebilmelisiniz. Bunları kabul ederek, teklifinize olan güveni güçlendirebilir ve potansiyel müşterilerinizin “hayır” veya “belki daha sonra?” yerine “evet” demesini kolaylaştırabilirsiniz.

Takip stratejileri

Farkındalık yaratmak, trafiği yönlendirmek ve potansiyel müşteri yaratmak için haftalar, aylar hatta yıllar harcadınız. Web semineriniz dönüşüm sağlamadıysa, hemen sonrasında yaptığınız şey yine de fark yaratabilir. 

Bu nedenle takip stratejileriniz web seminerleriyle nasıl satış yapılacağını öğrenmenin son ve kritik adımlarıdır . İşte en yaygın iki strateji

  1. Takip e-postaları: Web seminerinize birisi katıldıktan sonra otomatik olarak takip e-postaları gönderebilmeniz için web semineri e-posta kampanyanıza takip e-postaları ekleyebilirsiniz. Bu e-postalarda, izleyicilere katılımları için teşekkür ederek başlamalı, verdiğiniz sözleri (ek kaynaklar göndermek gibi) takip etmeli ve web seminerinin bir özetini (teklifinizin bir hatırlatıcısı dahil) eklemelisiniz. Lütfen bu stratejinin mevcut potansiyel müşteri havuzunuzdan daha fazla dönüşüm sağlamayı amaçladığını unutmayın. Bu, bir sonraki stratejinin tersidir.
  2. Geri bildirim ve iyileştirme: Barındırma platformunuzun sağladığı tüm ölçümlere (izlenme, etkileşimler, toplam izlenme süresi vb.) otomatik olarak erişebileceksiniz, ancak katılımcılarınızdan geri bildirim istemek iyileştirmeyi bir adım öteye taşıyabilir. Ölçümleri kişiselleştirilmiş geri bildirimle birlikte analiz etmek, neyin işe yaradığını geliştirmenize ve neyin işe yaramadığını ortadan kaldırmanıza veya iyileştirmenize olanak tanır. Takip e-postalarının aksine, geri bildirime dayalı iyileştirmeler gerçekten gelecekteki kitle üyelerinize fayda sağlar, mutlaka mevcut olanlara değil. Bu nedenle, her iki strateji de web seminerleriyle satış yapmanıza yardımcı olabilirken , her stratejinin geri dönüş süresi farklıdır. 

Son düşünceler

Web seminerleriyle nasıl satış yapılacağını öğrenmek, işletmeniz için oyunun kurallarını değiştirebilir. Hedef kitlenizi dikkatlice planlayarak, anlayarak ve hedef kitlenizle etkileşim kurmak için kapsamlı stratejiler geliştirerek satış ve pazarlama girişimlerinizin etkisini en üst düzeye çıkarabilirsiniz. 

Unutmayın, başarı bir senaryoyla başlamaz, sizinle, hedeflerinizle, izleyicilerinizle ve tek bir temel konu ile başlar. Benzer şekilde, web semineri sona erdiğinde başarı da sona ermez. Dönüşümler web semineriniz sona erdikten çok sonra bile gerçekleşebilir ve izleyicilerinizle ilişki kurmak işlemlerin ötesine geçerek yıllarca sürebilir. 

Kaynak: www.thinkific.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!