Gelisiyorum.com | Blog

Web Sitenizde Neden Bir Blog’a İhtiyacınız Var?

15.04.2023
385
Web Sitenizde Neden Bir Blog’a İhtiyacınız Var?

Dünya çapında 4,9 milyardan fazla internet kullanıcısıyla, işletmenizin olabildiğince çok kişiye ulaşmasını sağlamak hayati önem taşır. Bunu yapmanın harika bir yolu, web sitenizde bir bloga sahip olmaktır. Bir blog düşündüğünüzde, aklınıza sizi en son trendlerden haberdar eden bir moda tutkunu veya en son ve en harika tariflerini paylaşan bir yemek blog yazarı gelebilir. Ancak günümüzde bloglar bunun çok ötesine geçiyor.

Bloglar, işletmelerin erişimlerini genişletmelerinin bir yoludur. Potansiyel müşterilere düzenli olarak kaliteli, değerli içerikler göndermek, şirketinizin güvenilirliğini artıracaktır. Sadece bu değil, bir blog aynı zamanda web sitesi trafiğini artırabilir ve ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtabilir. Web siteniz için bir bloga sahip olmanın işinize nasıl fayda sağlayabileceğinin yedi nedenini öğrenmek için okumaya devam edin.

1. Neden – Sitenize Daha Fazla Trafik Çekin

Blogu olan web siteleri, blogu olmayanlara göre daha fazla trafik üretme eğilimindedir. Bunun için kolay bir açıklama var.

Web siteniz çalışmaya başladıktan sonra, muhtemelen bu sayfaları düzenli olarak güncellemezsiniz. Bir blog gönderisi yayınladığınızda, bu web sitenize dizine eklenmiş başka bir sayfa ekler; bu da organik bir aramada sitenize trafik çekecek olan SERP’lerde (Arama Motoru Sonuçları Sayfası) görüneceğiniz anlamına gelir.

2. Neden – Blogunuzu Sosyal Medya İçin Yeniden Amaçlayın

Yeni bir blog yayınladığınızda, başkalarının sosyal medyada paylaşabileceği içerik oluşturursunuz. Bu sayede, hedef kitleniz daha da büyür.

Ayrıca sosyal medya yöneticiniz de bloglarınızı faydalı bulacaktır. Blog gönderilerinizdeki içeriği kullanarak, sosyal medya gönderileri oluşturabilirler.

Reklam

3. Neden – Site Ziyaretçilerini Potansiyel Müşterilere Dönüştürün

Sitenizde daha fazla ziyaretçi olduğunda, bu ziyaretçileri potansiyel müşterilere dönüştürmek için daha fazla fırsatınız olur. Bu nedenle, her blog gönderisinde olası satışlar oluşturacak bir çağrıda bulunma (CTA) mesajı bulunmalıdır.

CTA’nız, ziyaretçileri teknik incelemeler, ücretsiz e-kitaplar, web seminerleri, denemeler ve insanların bilgilerini paylaşmak isteyeceği diğer içeriklere yönlendirebilir. İşte nasıl çalıştığı:

  1. Birisi web sitenizi ziyaret ediyor
  2. CTA’nızı ücretsiz olarak görüyorlar
  3. CTA’yı tıkladıklarında, doldurmaları için bir form ile birlikte açılış sayfanıza gelirler.
  4. Bilgileri gönderirler ve bedava ürünlerini alırlar.

4. Neden – Sektörünüzde Otorite Oluşturun

Değerli içerik oluşturmak, sizi sektörünüzde bir lider haline getirecektir. Blogunuz, okuyucularınızın ve müşterilerinizin sıklıkla sorduğu soruları ele almalıdır. Potansiyel müşteriler, blogunuzun faydalı olduğunu ve aradıkları bilgileri sağladığını gördüklerinde, rakipleriniz yerine sizinle çalışma olasılıkları daha yüksektir.

5. Neden – Bağlantı Oluşturmaya Yardımcı Olur

Google algoritması, bir siteyi SERP’sinde (arama motoru sonuç sayfası) sıralarken dikkate aldığı faktörlerden biri de geri bağlantılardır. Bu nedenle SEO (arama motoru optimizasyonu) için geri bağlantılar gereklidir.

Makaleniz, sadece potansiyel müşterileriniz için değil, sektörünüzdeki ve sektör lideri olarak kabul edilen diğer şirketler için de değerli olduğunda, alakalı bağlantılar elde etmek daha kolaydır. Ek olarak, bağlantılar bir şekilde başka bir web sitesinden bir öneri olarak görülür, bu nedenle Google sizi güvenilir ve bir endüstri uzmanı olarak kabul eder.

6. Neden – Uzun Vadeli Sonuçlar İçin

Bir blog gönderisi yayınladığınızda, insanlar onu sosyal medyada buldukça ve aboneleriniz e-postalarını ve RSS’lerini okumaya başladıkça önemli bir sayıda görüntüleme elde edersiniz. Ancak, daha sonra görüntülemeler düşer. Asla korkmayın! Gönderiniz sıralamada yer alır, bu da o blog gönderisinden gelecekte yıllarca trafik alabileceğiniz anlamına gelir.

Bir süre blog yazdıktan sonra, satışlarınızın çoğunun muhtemelen eski blog gönderilerinden geleceğini göreceksiniz. Bu nedenle, blog gönderileriniz ne kadar “her zaman yeşil” olursa, gelecek yıllarda satış üretme olasılığınız o kadar yüksek olur.

7. Neden – İş Haberlerini Paylaşın

Blogunuz sadece makalelerle dolu olmak zorunda değil. Abonelerinize şirketinizle ilgili haberleri paylaşarak neler olup bittiğini öğrenebilmelerini sağlayabilirsiniz. Şirket haberlerini paylaşmak, ziyaretçilerin her zaman satıştan bahsetmediğinizi görmelerine yardımcı olur. Ayrıca işin daha kişisel bir yönünü de gösterebilirsiniz.

Web Tasarım Sistemleri, Blogunuzu Hazırlayıp Çalıştırmanıza Yardımcı Olmak İçin Burada!

Bloglar, bir web sitesindeki bir hikâyeden daha fazlasını temsil eder. Sadece daha fazla site trafiği ve daha fazla potansiyel müşteri oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda otorite oluşturur ve potansiyel müşterilerle daha iyi bir ilişki kurmanıza yardımcı olur. Ayrıca, markanızın sesini dünyanın dört bir yanındaki insanlara iletmek için de kullanılabilir. Peki, nereden başlamalısınız?

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!