Gelisiyorum.com | Blog

Web Sitesi Kurmak İçin Gerekenler!

25.03.2023
614
Web Sitesi Kurmak İçin Gerekenler!

Günümüz dünyasında herkes araştırıyor, okuyor, izliyor. Öğrenmek artık çok ulaşılabilir ve kolay hale geliyor. İnsanların bir konuda merak ettiklerini öğrenebilmesi için pek çok mecra bulunuyor. Bu nedenle internette varlığınızı oluşturmak, kendinizin ve markanızın bilirliğini artırmak için kendinizi direkt olarak anlatmanız önem taşıyor. Peki, siz bilinirliğiniz için neler yapıyorsunuz?

Bir kullanıcının sizi direkt olarak sağlamasını sağlayan en önemli mecralardan biri web sitesidir.

Öncelikle web sitesi ne demektir ve neden web sitesi yapma ihtiyacı duyarız sorularını cevaplayalım. Web sitesi; ürün, hizmet ya da duyuru amaçlı yapılan görsel ve yazılı olarak yaratılan reklam ve hizmetlerin web yazılımı ve programları aracılığıyla, internet üzerinden yayınlandığı sitedir.

Kısacası web siteniz, seslenmek istediğiniz kitleye ulaşabileceğiniz en temel alanlardandır. Ancak kitlenize seslenmek ve web sitesi açmak için öncelikle amaca uygun ve hangi işlemcide çalışacağını belirlemek ve bu doğrultuda gerekli yazılım dillerini öğrenmek gerekmektedir.

Kod bilmeden web sitenizi tasarlamak için izleyeceğiniz adımları sizin için derledik!

1.Adım: Domain Satın Almak

Web sitesi kurma konusunda ilk olarak yapılması gereken bir alan adı yani domain sahibi olmaktır. Basit bir dille belirtmek gerekirse domain “www.” ile başlayan ve size özel “alan adı” ’dır.

Reklam

Günümüzde ülkemizde faaliyet gösteren yüzlerce alan adı alınabilecek firma bulunuyor. Bu nedenle fiyat politikaları ve sunduğu hizmetlere göre kendi tercihinizde seçim yapmanız çok önemli. Alan adını alırken isteğinize bağlı olarak DNS yönetimi ve WHOIS Gizlilik gibi eklentiler alarak devam edebilirsiniz. Ayrıca alan adı günümüzde yıllık olarak tahsis edilir. Fakat alım sırasında uzantıya göre değişkenlik gösterse de birden fazla yıl için alım yapabilirsiniz.

2.Adım: Hosting Satın Almak

Hosting, web sitesine yüklemek istediğiniz tüm verilerin saklandığı yerdir. Kısacası bunu bilgisayarınızdaki hard disk olarak düşünebilirsiniz.

3.Adım: Web Sitesi Oluşturma

Domain ve hosting konusunda ihtiyaçları giderdikten sonra web sitemizi inşa edeceğiniz yapıyı kurmanız gerekiyor. Eğer sabit sayfalardan yani çok fazla değişmeyecek sayfalardan oluşan bir web sitesi kuracaksanız HTML&CSS ile oluşturulmuş şablonlar üzerine gidebilirsiniz. Birkaç saatlik HTML & CSS videoları izledikten sonra konuya yeterli düzeyde hâkim olabilirsiniz.

Eğer dinamik sayfalar oluşturacak ve sürekli yeni sayfalar ekleyecekseniz bir yazılıma sahip olmanız gerekiyor. Bu konuda neredeyse tüm ihtiyaçlara yanıt veren, çok fazla geliştiricinin faaliyet gösteriyor. Eğer çok fazla sermayeniz yoksa tamamen ücretsiz yazılımları kullanabilirsiniz. Fakat temalar, eklentiler ve sayfanızdaki karışık işlemler konusunda kimi zaman ücretli ürünlere yönelmeniz gerekebilir.

Peki hangi sitelerden destek alabilirsiniz? Sizler için bu blog içeriğimizde en iyi web sitesi kurma araçlarını listeledik:

WIX

200 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren Wix, kod bilgisi ve maliyet gerektirmeden kendi web sitenizi yapmanıza yardımcı olan ücretsiz bir platform olarak hizmet veriyor. Kullanıcı paneli açısından oldukça kullanıcı dostu olan sürükle bırak yöntemi ile pratik bir şekilde site kurmaya yardımcı oluyor.

SimpleSite

SimpleSite, bilgisayar harici akıllı telefonunuzda da sitenizi kolaylıkla yönetebileceğiniz bir imkân sunuyor.

Weebly

Weebly; sahip olduğu tema ve şablonu ile kullanıcı dostu olan, popüler bir web site kurma aracı olarak hizmet veriyor. Son derece kullanışlı olan tekniği ile kullanıcılara vakit kaybettirmeden hızlı bir şekilde kendi sitelerini kurmanızı sağlıyor.

Mozello

Mozello kullanım açısından basit ve anlaşılır olan bir web sitesi kurma platformudur. Blog sitesi gibi düz bir site kurma haricinde basit bir e-ticaret sitesi de kurabilirsiniz.

WordPress

WordPress kullanımı en kolay olan geliştiricilerden bir tanesidir. WordPress denildiğinde 2 farklı seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar ise wordpress.org ve wordpress.com olarak ikiye ayrılmaktadır. wordpress.org; içerik düzenleme sistemi ile ilgiliyken wordpress.com ise kodlama bilmeden web sitesi kurmaya yardımcı bir platformdur.

Özellikle basit tıklama ve sürükle bırak sistemi ile farklılıkları rahatlıkla oluşturabileceğiniz wordpress.com, kolay bir kullanım imkânı sunar. İçeriğinde bulunan özelliklerle birlikte binlerce eklentisi ile geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Kaynak: Link Digital

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!