Gelisiyorum.com | Blog

Web Tabanlı Yazılım Geliştirme Nedir?

15.04.2023
622
Web Tabanlı Yazılım Geliştirme Nedir?

Dijitalleşen dünyada rekabet gücümüzü sağlamak ve önde olmak için markaların iş fikirlerini, mobil uygulamalarını ve özel yazılım geliştirmelerini belirli büyüme hedeflerini ve gereksinimleri karşılayacak şekilde uyarlamaları ve tercüme etmeleri gerekiyor. Yazılım geliştirme, tasarım, planlama, hata düzeltme, bakım ve son teknoloji çözümler sunmayı gerektirir.

Web Tabanlı Yazılım Ne Anlama Geliyor?

Web Tabanlı Yazılım, bir sunucu üzerinde ciddi şekilde çalışan bir yazılım uygulamasıdır. Kullanıcılar, bireysel bilgisayarlarına internet tarayıcılarını (Mozilla Firefox, Google Chrome ve diğerleri) kullanarak bağlanarak bu özel yazılıma erişebilirler. Hem işletmeler hem de tüketiciler tarafından kullanılan web tabanlı yazılımlar, aynı zamanda web tabanlı uygulamalar olarak da bilinir. Bu kategorideki yaygın örnekler arasında çeşitli sosyal ağ siteleri, çevrimiçi vitrinler ve webmail yer alır. Ayrıca, muhasebe ve CRM yazılımları gibi üst düzey yazılım uygulamaları da bu kategoriye dahildir.

Web Tabanlı Yazılım ve Web Uygulama Geliştirme Nedir?

Web uygulamaları, temelde bulut teknolojisine dayalı yazılım uygulamalarıdır ve “bulut uygulamaları” olarak da bilinir. Bu uygulamalara modern elektronik cihazlar aracılığıyla, örneğin akıllı telefonlar, tabletler ve internet bağlantısı olan kişisel bilgisayarlar aracılığıyla kolayca erişilebilir. Web uygulamaları veya bulut uygulamaları yüksek pratik faydalar sağlar ve iş ve ticaret dünyasında yaygın olarak kullanılır.

Web Uygulamaları Neler Yapabilir?

Web uygulamaları, hayal edebileceğiniz her şeyi gerçeğe dönüştürebilir. Basit bir ifadeyle, geleneksel yazılımlara benzerler, ancak çok daha gelişmiş verimlilik seviyelerine sahiptirler. İş akışını yönetmek, proje yönetim sistemlerini yönetmek, belgeleri ve çevrimiçi veri tabanlarını paylaşmak ve zaman giriş sistemlerini sürdürmek gibi birçok işlem, bu bulut uygulamaları olmadan neredeyse imkânsız hale gelir.

Web Tabanlı Yazılımın Faydaları Nelerdir?

Web tabanlı yazılım çözümleri, bir dizi etkileyici fayda sağlar. Geleneksel yazılımların aksine, web tabanlı yazılım uygulamaları, herhangi bir cihazdan, herhangi bir yerden internet bağlantısıyla erişilebilir. Bu da işletmelerin ve kullanıcıların iş birliği fırsatlarını kolaylaştırır ve bilgi paylaşımını destekler.

Reklam

Web tabanlı yazılımın bir diğer faydası, uygun maliyetli dağıtımıdır. Geleneksel yazılımlarda, yazılımın yüklenmesi ve bakımı için yüksek maliyetler ve zaman harcamaları gerekir. Ancak, web tabanlı yazılımların dağıtımı daha uygun maliyetlidir ve bakımı daha kolaydır.

Web tabanlı yazılım çözümleri, sağlam güvenlik duvarlarına sahiptir. Geleneksel yazılımların aksine, web tabanlı yazılımların güvenliği için gerekli olan tüm güvenlik önlemleri, yazılımın geliştirilmesi aşamasında düşünülmüş ve uygulanmıştır.

Web tabanlı yazılım uygulamalarının geliştirilmesi, kurulumu ve bakımı daha hızlıdır. Bu, işletmelerin yazılım uygulamalarını daha hızlı bir şekilde kullanmalarını ve iş yapmalarını sağlar.

Son olarak, web tabanlı yazılım uygulamaları, güncellemelerin ve yazılımın hızlı dağıtımını sağlar. Geleneksel yazılımların aksine, web tabanlı yazılım uygulamaları, güncellemelerin ve değişikliklerin hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasına olanak tanır.

Tüm bu nedenlerden dolayı, web tabanlı yazılım çözümleri, işletmelerin verimliliğini artırmak için etkili bir araçtır.


#1: Öncelikle Web Tabanlı Yazılım Nedir?

Web tabanlı yazılım, internet tarayıcısı kullanarak erişebileceğiniz yazılımlardır. CD yüklemek, yazılım indirmek veya yükseltmelerle uğraşmak gerekmez. Daha önce online banka veya Gmail, Hotmail veya Yahoo Mail gibi web tabanlı e-posta programları kullanmışsanız, zaten web tabanlı yazılım kullanmışsınız demektir.


#2: Web Tabanlı Yazılım İşim İçin Neden İyi?

Web tabanlı yazılım çözümlerini kullanarak teknik kaygılardan kurtulabilir ve işinizi büyütmeye odaklanabilirsiniz. Güvenlik, yükseltmeler, yedeklemeler ve çalışma süresi gibi konularda size destek olacağız.


#3: Daha Güvenli

Geleneksel yazılımların aksine, verileriniz taşınabilir sürücüler veya USB’ler gibi cihazlarda değil, modern ve güvenli bir veri merkezinde işletme sınıfı sunucularda saklanır.


#4: Web Her Zaman İş Ortağınızdır

Güvenli ve gizli verilerimizi korumak için kendi sunucularımızı kullanıyoruz. Böylece, size kendi ürünlerimizi sunduğumuzda kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.


#5: Tüm Bilgiler Tek Bir Yerde

Web tabanlı yazılımın en iyi yanı, merkezi bilgilere istediğiniz yerden ve herhangi bir cihazdan erişebilmenizdir. Tüm bilgiler merkezi bir konumda saklandığından, verileri yanlış masaüstünde bırakma riski yoktur.


#6: Günlük Verileri Otomatik Olarak Yedekleyin

Müşterilerimizin verilerini elde etmek için bir kaydımız var ve verilerinizi saklıyoruz. Yedeklerimizin bile yedekleri olduğundan eminiz.


#7: Size Her Zaman En İyisini Sunuyoruz

Geleneksel yazılımların aksine güncellemeleri kendiniz yüklemeniz veya indirmeniz gerekmez. Size otomatik olarak güncellenen ürünler sunuyoruz. Ürünümüzü her kullandığınızda, en üst ve en güncel sürümdür.


#8: Hiçbir Şeyi Yüklemeniz Gerekmez

Yazılımımızın yüklenecek veya indirilecek bir şeyi yoktur. E-postanız veya banka hesabınız kadar basit; sadece normal web tarayıcınız üzerinden giriş yapmanız yeterlidir.


#9: Tüm Güvenilir Ortaklarınız Bilgiye Sahiptir

Veriler merkezi bir hesapta güvence altına alındığından, iş ortaklarınızın her birinin verilere erişimi olacaktır. Sonuç olarak, herkesin güncel bilgilere sahip olduğunu her zaman bilirsiniz.


#10: Evden Çalışmakta Özgürsünüz

Web tabanlı yazılımımız ile ofisinizi istediğiniz yere kurabilirsiniz. Bir müşterinin ofisinde, evinde veya bir otel odasında olsun, bilgilerinize her yerden ve her yerden erişebilirsiniz.


#11: Uyumluluktan Şüphe Yok

Yazılımımız, her platformda çalışır. Bu nedenle uyumluluk konusunda endişelenmenize gerek yok, tüm Linux, Mac ve Windows’u destekliyoruz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!