Gelisiyorum.com | Blog

Yalnız Hissetmenize Engel 5 Öneri

26.03.2023
246
Yalnız Hissetmenize Engel 5 Öneri

erdeyse herkes zaman zaman yalnızlık yaşar. Bu duygu özellikle bulunduğumuz tatillerde, Sevgililer Günü’nde ve aşırı stresin olduğu zamanlarda daha fark edilebilir olur. Peki, yaslanacak bir omuz yokken moraliniz bozulduğunda ne yapmalısınız? Terapistler, doktorlar ve araştırmacılar yalnızlıkla başa çıkmanın en iyi stratejilerinden bazılarını şöyle açıklıyor;

Bir Sınıfa veya Kulübe Katılın

Sanat dersi, egzersiz dersi ya da kitap kulübü olsun, bir derse ya da kulübe katılmak sizi otomatik olarak ilgi alanlarınızdan en az birini paylaşan bir grup insanla karşı karşıya bırakır. Bir sınıfa veya kulübe katılmak, bir grubun parçası olmakla birlikte gelen bir aidiyet duygusu da sağlayabilir. Bu, yaratıcılığı teşvik edebilir, size gün boyunca dört gözle bekleyeceğiniz bir şey verebilir ve yalnızlıktan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Gönüllü Ol

İnandığınız bir amaç için gönüllü olmak, ders almak veya bir kulübe katılmakla aynı faydaları sağlayabilir: başkalarıyla tanışmak, bir grubun parçası olmak ve yeni deneyimler yaratmak. Ayrıca fedakarlığın faydalarını da beraberinde getirir ve hayatınızda daha fazla anlam bulmanıza yardımcı olabilir.

Mevcut İlişkileri Güçlendirin

Reklam

Muhtemelen hayatında daha iyi tanıyabileceğin insanlar veya derinleştirebileceğin aile bağları vardır. Eğer öyleyse, neden arkadaşlarınızı daha sık aramıyorsunuz, onlarla daha fazla dışarı çıkmıyorsunuz ve mevcut ilişkilerinizden keyif almanın ve bağları güçlendirmenin başka yollarını bulmuyorsunuz?

Sevdiklerinize ulaşmak için motivasyon bulmakta zorlanıyorsanız, yavaş yavaş başlamak yardımcı olabilir. Ulaşmayı hayal edebileceğiniz tek bir destekleyici arkadaş veya aile üyesi bulun.

Evcil Hayvan Sahiplenin

Evcil hayvanlar, özellikle köpekler ve kediler pek çok fayda sağlar ve yalnızlığı önlemek bunlardan biridir. Evcil hayvan sahiplenmek, yalnızlığa çok iyi gelecek koşulsuz sevgi sağlar.

Kişisel Bakım Uygulayın

Yalnız hissettiğinizde, kendinize başka şekillerde bakmak için elinizden geleni yaptığınızdan emin olun. Kişisel bakım her zaman iyi bir fikirdir, ama özellikle kendinizi kötü hissettiğinizde. Besleyici yiyecekler yemek, egzersiz yapmak ve yeterince uyumak sadece uzun vadede kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Kaynak: futuredesign.pro

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!