Gelisiyorum.com | Blog

Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkarabilecek, Evde Yapabileceğiniz 5 Aktivite

28.03.2023
646
Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkarabilecek, Evde Yapabileceğiniz 5 Aktivite

Yaratıcılığınızı ortaya çıkarabileceğiniz ve evinizin konforlu ortamında yapabileceğiniz aktiviteler sayesinde keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz. Tüm gün evde olmaktan sıkıldıysanız ve evinizde yaratıcı işlere imza atmak istiyorsanız 5 farklı aktiviteyi değerlendirebilirsiniz.

1. Patates Baskı

Özellikle çocuklarla beraber yapılabilecek olan patates baskılar keyifli alanlar dekore etmenizi de sağlayabilir. Şekilli kek kalıplarından da yardım alarak patateslere farklı şekiller verebilir ve ortaya çıkan şekilleri rengarenk boyayabilirsiniz.

patates

Böylelikle resim kağıdına baskı da yapabilirsiniz. Çocuğunuzun yaratıcılığına da katkı sağlayabilecek olan baskıları sulu boya ve fırça ile zenginleştirebilirsiniz.

2. Enstrüman Öğrenmek

Yeni bir enstrüman öğrenmeye çalışmanız ve müzik ile ilgilenmeniz yaratıcılığınızı körükleyebilecek önemli bir girişim olabilir.

Sevdiğiniz şarkıları çalmaya çalışarak başlayabileceğiniz bu süreçte kendinizi her gün biraz daha geliştirebilir ve kendi bestelerinizi de oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bunun için ilk etapta hangi enstrümanı çalmak istediğinize karar vermeniz yeterli olacaktır.

3. Egzersiz

Egzersiz yapmak insanların yaratıcılığını geliştirir. Spor ve egzersiz sayesinde vücudunuzun olduğu kadar zihniniz de canlı ve enerjik kalır. Bu sayede kendinizi daha yakından tanıma fırsatı elde etmiş olursunuz.

Reklam

Egzersiz yaratıcılığınızı destekleyebileceği gibi aynı zamanda gün içerisinde psikolojik olarak kendinizi daha rahat hissedebilmenize de destek sağlar. Böylelikle sağlıklı yaşamınızı desteklerken yaratıcılık gerektiren çalışmalarınıza daha iyi bir şekilde konsantre olmaya başlayabilirsiniz.

4. Sokak Hayvanları için Barınak

Yağışlı ve soğuk havalar söz konusu olduğu zaman daha fazla önem taşıyan barınakları evde farklı malzemeler ile hazırlayabilirsiniz.

Evinizde keyifli bir şekilde dizayn edebileceğiniz barınaklar için strafor gibi materyalleri de kullanabilirsiniz. Kutunun çevresini sıkıca bantlayarak yaratıcılığınızı destekleyebileceğiniz farklı tasarımlara sahip barınaklar yapabilirsiniz.

5. CD Boyama

Artık kullanmadığınız veya boş olarak satın alabileceğiniz CD’ler ile yaratıcı çalışmalara imza atabilirsiniz. Bunun için istediğiniz kalınlıktaki ve sayıdaki boya fırçalarına ve kurşun kalemlere sahip olmanız yeterli olabilir.

Boya olarak da akrilik gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. CD boyama çalışmaları sayesinde mekanlarınızda kullanabileceğiniz dekoratif ürünler ortaya çıkarabilirsiniz. Her birini farklı şekillerde tasarlayarak dekorasyon stilinize farklı bir duruş kazandırabilirsiniz.

Kaynak: burakgoc.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!