Gelisiyorum.com | Blog

Yarınki Seni Yenmek

12.05.2023
326
Yarınki Seni Yenmek

Yarınki sen kavramını bir süredir düşünüyorum ve iki boyutta incelemek istiyorum. Birincisi, bildiğiniz gibi her gün bir şeyler katıyoruz kendimize; anılar, hatalar, yeni bilgiler gibi. Bir yandan da fiziksel değişikliklere uğruyoruz; spor yaparak, bir şeyler yiyerek, yaralanarak ve iyileşerek. Her gün ufak değişiklikler ile farklı bir kişiye bürünüyoruz, gerek daha iyi bazen ise daha kötü.

Bunlara herkes aşikar zaten, benim durmak istediğim olayın diğer boyutu yani kümülatif hali. Kendime kattığım şeyleri gün gün ayırmak yerine bunları çok uzun bir dönemde kümülatif olarak incelemek istiyorum. On yıl diyebiliriz, yirmi diyebiliriz, benim hedeflediğim ise ömrümün tamamını kapsıyor. Parayı yastık altına koyduğumuzu düşünelim, enflasyon ve kurları tamamen bir yana bırakırsak, bu para hep sabit kalacaktır rakamsal olarak. Klasik şekilde bankaya faize koyunca da gün ve gün artacak hatta bir süre sonra faizin faizini bile almaya başlayacaksınız.

Kümülatiften kastım bir noktada faizin faizine denk geliyor. Öğrendiğiniz her bilgi başka bir bilgiye kapı açacaktır, yabancı bir dil öğrenmek o dildeki bütün kaynakları okuyabilmenize, bütün filmleri izleyebilmenize hatta kişiler ile tanışıp sohbet edebilmenize imkan sağlayacaktır. Herhangi bir sporu denemeniz o sporda gelişmenize imkan sunacak, bir programlama dilini öğrenmeniz diğerlerini öğrenmenize kolaylık sağlayacaktır. Bugün kendinize kattığınız en ufak şey on yıl sonra mükemmel yaptığınız bir işin temelini atacaktır. Yaptığınız sıradan tekdüze işlerde ise yıllar boyunca sabit bir çizgide ilerleyeceksiniz.

Bir şeyi öğrenmek istiyorsanız, denemek istiyorsanız, 40 yaşını beklemenize gerek yok ve bugün yarım saatinizi vermeniz yeterli. Her gün biraz ödev yap hafta sonuna biter muhabbeti değil bu, yirmi sene sonra nasıl bir insan olacağınızı seçmek bugünkü ufak tefek çabalarınızla başlıyor.

Yarınki seni yenmek ise bambaşka bir konu açıkçası, limitleri zorlamak ile ilgili. Paradoxları bir kenara alırsak ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bugün kitaplar okuyup, hatalar yaparak yarattığınız yarınki siz yeterli mi? Ömrün boyunca %9 yerine %10 faiz aldığını düşün, hesap kısmını sana bırakıyorum…  Asla yeterli bulma kendine kattıklarını, öğrenmeye daha açık ol, daha sosyal ol, etkileşimini daha arttır. Yarınki sen yeterli değil sana, onu geçmeyi çabala, daha iyi olmasını sağla.

Kaynak: yirmilerim.com

Reklam

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!