Gelisiyorum.com | Blog

Zenith Barter’s “Istanbul” Ofisi

08.05.2023
149
Zenith Barter’s “Istanbul” Ofisi

Bu ofis, yönetim ofisinin girişinden itibaren tek katta konumlandırılmış ve iki evden çıkarıldı. Bu ayrım ile mekanın hizmet birimlerinin donanımları, ön büro yönetimi ile birlikte, daha ciddi konumlarda yer alan eğlenceli karakterlerin ve kurumsal çevre ile karışmasının önüne geçilmektedir.

Birçok işlevin bir mekanda belirli sınırlar içinde olması fikrinden yola çıkılarak kapalı alan duvarlarla yerine oturması fikrinden yola çıkılarak insanların renk ve mekan algılarında sabit oluşturmak yerine faydalanılmakta, tercih edilmektedir. Bu amaçla toplantı, seminer ve bölmeli motorlu perde gibi kapalı ofis alanları tercih edilmekte; yürüyüş yolları ve açık ofis birbirinden ayrılarak renk farklılıkları sağlanacak şekilde, sarkıt grup grupları, işlevsel olarak renkli kıyafetler ve abaküsler, eğlenceli ayrıntılar tercih edildi.

Tasarım ihtiyaçları en büyük engellemeden biri olan tavan perdesi, kapalı ofisler ve yürüme yolları gibi kapalı mekanlarda tavan duruşu gibi daha büyük toplantı, salon, dinlenme, seminer, açık ofis ortamları asma tavan, elektrik, mekanik, sıhhi tesisat ekipmanları açıkta bırakılmış ve bu sayede mekan algısından farklı ferah mekanlar yaratılmıştır.

Diğer bir koruma kalkanı ise girişte olan elektrik panoları, yangın dolapları ve UPS alanı ön büro rengine göre kullanmak arka taraftaki üç gizemli adet kapıyı teknik detaylarını gizleyerek can boşluğuna geçiş yapılmıştır. eğlenceli ortam.

Tasarımın evliliği olarak keyifli çalışma ortamı düşünülerek benimsendiği projede açık ofisler, kapalı ofisler, toplantı odaları ve yönetici odalarına verilen lounge alanı, fotoğraf çekilebilen, dinlenme alanı tasarımı sırasında “Zaman Makinesi” dediğimiz çalışanların çektiği fotoğrafları ve anılarını paylaşabilecekleri, günün stresini duvarlardan atabilecekleri ve seminerler gibi özel mekanlarda, saha tasarımında yeni ortaya çıkmasının ortaya çıkmasında mükemmeliyet özelliklerinde boş alan yaratılmıştır.

Reklam

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!