Gelisiyorum.com | Blog

Architecht Bilgi Sistemleri (Information Systems) “Istanbul” Ofisi

30.05.2023
350
Architecht Bilgi Sistemleri (Information Systems) “Istanbul” Ofisi

Architecht Genel Müdürlük ofisi için Architecht kimliğini yansıtabilmek önemli hedeflerimizden biriydi. Bir teknoloji ve yazılım şirketi olması nedeniyle kodlama dili, giriş/asansör alanlarından başlayarak ofisin her köşesinde bir tasarım öğesi olarak öne çıkıyor. Karşılama alanında yer alan “Architecht cafe” hem çalışanların hem de ziyaretçilerin sosyalleşebileceği ve aynı zamanda informal çalışabileceği bir alan olarak tasarlandı.

Giriş alanının sağında ve solunda resmi olmayan toplantı/çalışma alanlarının yer aldığı açık ofis alanına geçiş vardır. İnsan odaklı tasarım anlayışı ve ihtiyaç odaklı bölgeleme ile genel müdürlük, farklı bir çalışma ortamı sunmaktadır. İş istasyonları arasındaki seperatörler özel tasarım puf-depolama ünitelerinden oluşmaktadır. Bu birimler aynı zamanda hızlı e-posta kontrol noktaları ve dinlenme alanları olarak tasarlanmıştır.

Kayıt dışı çalışma modülü birimleri, müşterinin ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanmıştır. Açık alanda 4 kişilik hızlı ve resmi olmayan toplantılar yapılabilirken, kapalı kısım telefon kulübesi/odak çalışma alanı olarak kullanılabilir. Kapalı mekanlarda duvar kaplaması olarak Architecht firma kimliğinden esinlenilen 3 boyutlu üçgen desen kullanılmıştır. Gayri resmi toplantı salonlarında, rahat oturma ve çalışma şekli seçeneklerinin çeşitliliği, çalışanlar için birçok seçenek yaratıyor. Yeni çalışma dünyası ile birlikte tüm işbirliği alanlarında teknoloji destekli mobil araçlar kullanılmaya başlandı. Architecht’in kurumsal kimliğinden ilham alınarak tasarlanan renk düzeninde mavi tonlar ve taba, gri gibi tamamlayıcı renkler tüm mekanda denge sağlamak için kullanılıyor.

Açık ofis alanında ses yalıtımı sağlamak için “Feltouch Acoustics” firmasından özel tasarım akustik aydınlatma kullanılmıştır. Bazı alanlarda tavan akustik perdeleri tercih edilmiştir. Genel olarak açık plan ofis mekanlarında ses yalıtımı sağlamak ve yankıyı engellemek için zemin kaplaması olarak “Interface” halı kullanılmaktadır. İş istasyonlarının altındaki tekerlekli depolama üniteleri özel olarak tasarlanmıştır. Kişisel eşyalar ve çantalar için ayrı bölümleri vardır, ayrıca üst kısım oturmak için puftur.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!