Gelisiyorum.com | Blog

Confidential Maslak “Istanbul” Ofisi

02.06.2023
100
Confidential Maslak “Istanbul” Ofisi

Genel Tasarım Konsepti ve Açık Çalışma Alanları Proje alanı iki bölüme ayrılmıştır; yönetim ve ofisler. Fonksiyonlar, doğal ışıktan yararlanma ihtiyacına göre konumlandırılmıştır.

Cepheden uzakta konumlanan destek alanları, mümkün olduğunca fazla doğal ışık alabilmek için şeffaf bölücülerle ayrılmıştır. Tasarım kimliğinin bir parçası olarak, bina çekirdeği çevresinde izole görüşme odaları, depolama alanları ve yazıcı alanları gibi işlevler yer almaktadır. Bu bölgelerdeki duvar ve zeminlerde eğrisel geometri uygulanmaktadır. Bu fonksiyonların dış yüzeyinde ahşap kullanımı ile sıcaklık hissi eklenirken, iç kısımlarda renk kullanımı ile dengeli bir canlılık hedeflenmiştir.

Açık ofis alanına hakim olan açık tavan kurgusu ferahlık hissi yaratırken; aynı zamanda projeye özel akustik elemanlar ile dinamik bir ofis algısı oluşturulmaktadır. Bu aynı zamanda açık tavan kullanımının kötü tarafı olan akustik öneminden kaçınmaya da yardımcı olur.

Giriş ve Karşılama Alanı Girişte, dokusu ve formu ile firmanın plastik üretimindeki tecrübesini yansıtan bir banko karşılıyor. Bu tezgâhın arkasında sade, dairesel ve güçlü bir form yer alıyor. Bu form toplantı odalarını birbirinden ayırırken aynı zamanda teşhir ve depolama fonksiyonlarını da yerine getirmektedir.

Birleştirilebilir Toplantı Odaları

Karşılama salonundan ulaşılan bu toplantı alanları, toplantı katılımcı sayısına göre hareketli paneller açılarak birleştirilebilir. Özel yapım tekerlekli masalar, mekan düzeninin kolayca dönüştürülmesine olanak sağlar. Akustik perde tavan ve duvar kaplaması ile konforlu bir toplantı alanı hedeflenmiştir. Yönetim alanı Yönetim alanı misafir girişinden gizli pivot kapıyla, açık ofis ve sosyal alandan gizli sürgülü kapıyla ayrılmıştır. Burada yöneticiler için kaliteli, konforlu bir çalışma alanı amaçlanmaktadır.

Pivot kapılar açılıp mekan derinliği artırılarak salon alanı ile birleşik ve geniş bir alan sağlanırken, kapılar kapatılarak sessiz ve izole bir çalışma alanı sağlanmıştır.

Reklam

Lounge alanı, yöneticiler için bir dinlenme alanı olmasının yanı sıra, ziyaretçiler için firma imajını destekleyici niteliktedir. Giriş holünden gelen dairesel ve güçlü form, burada bir şömine köşesi ve mutfağa dönüşüyor.

Yönetici odaları ile aynı perde tavan ve ahşap duvar kaplaması kullanılarak mekan devamlılığı sağlanmıştır. Sosyal Alan Çalışanların taleplerine göre; açık ofis alanlarına koku ve ses geçişini önlemek için yemek hazırlama bölümü ayrılmıştır.

Alanın açık kısmında bar ve farklı oturma elemanları ile farklı kullanımlar sunulmaktadır. Ayrıca alan bireysel çalışma, dinlenme ve sosyal aktivitelerin gerçekleştirilebileceği çok amaçlı bir alan olarak planlanmıştır.

Kaynak: officesnapshots.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!