Gelisiyorum.com | Blog

Çalışan Bir Müzisyen veya Yapımcı Olarak Bir Ses Arabirimi Seçmek

Çalışan Bir Müzisyen veya Yapımcı Olarak Bir Ses Arabirimi Seçmek

Günümüzde çalışan herhangi bir müzisyen veya yapımcı için olmazsa olmaz olan önemli bir donanım parçası ses arabirimidir. Ses arabirimi, enstrüman ve mikrofon sinyallerini bilgisayarınızın dijital ses iş istasyonuna (DAW) dönüştürmenize/kaydetmenize olanak tanıyan bir cihazdır. Bir arabirim ayrıca kaydedilen sesinizi bilgisayarınızın DAW’ından hoparlörlerinize veya kulaklığınıza yönlendirir. Cihaz, ses kaydetmenize ve çaldığınızı geri duymanıza olanak tanıdığı için herhangi bir kayıt kurulumunun ayrılmaz bir parçasıdır. İster Mac’inizde ister PC’nizde müzik üretiyor olun, iyi bir ses arabirimine sahip olmak bilgisayarınızdan en iyi kayıtları almanızı sağlayacaktır.

Müzik projeleriniz için doğru arayüzü seçmek, mikrofonlar, gitarlar, klavyeler ve daha fazlası gibi çeşitli enstrümanları/cihazları kolayca kaydedecektir. Peki, müzik ihtiyaçlarınız için en iyi arayüzü nasıl seçeceğiz? Bu kılavuzda, herhangi bir ses arayüzüne yatırım yapmayı düşünüyorsanız bilmeniz gereken şeyleri size sağlayacağız. Bu blogda, piyasadaki en iyi arayüzlere ilişkin önerilerimize odaklanacağız ve ayrıca her birinin yeteneklerini tartışacağız.

Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz:

Bir ses arabirimi satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken bir şey, ihtiyacınız olan giriş/çıkış miktarıdır. Çoğunlukla solo bir yapımcı olarak çalışıyorsanız, bir giriş/iki çıkış ihtiyacınız olan her şey olacaktır. Büyük bir grup için prodüksiyon yapacaksanız veya bir DJ’seniz, çok daha fazla giriş/çıkışa sahip bir arabirime yatırım yapmayı düşünebilirsiniz. Birden fazla çıkış, kulaklıkları ayırmak veya miksinizi farklı hoparlörlerden duymak için kullanışlı olabilir.

Giriş ve çıkış türleri, müzik projeleriniz için neyle kayıt yaptığınıza bağlı olacaktır. Kayıt için mikrofonlarınızı, gitarlarınızı ve synth’lerinizi mi takıyorsunuz? Eğer öyleyse, XLR veya ¼ inç girişlere sahip bir arayüze ihtiyacınız olabilir. Belirli mikrofonlarla kayıt yapmak istiyorsanız, fantom güç de bir zorunluluktur. Bilgisayarınızda birden fazla cihazı bağlamanıza olanak tanıyan MIDI G/Ç’ye sahip bazı ses arayüzleri vardır. Bir MIDI klavye kullanıyorsanız ve bilgisayarınıza takılabilen bir USB portu varsa, MIDI G/Ç’ye sahip bir arayüz gerekli olmayacaktır.

Çoğu ses arayüzü, birden fazla parça eklediğinizde müzik projenizle tempoda kalmanızı sağlayan düşük gecikmeli kayıt seçeneği sunar. Bazı arayüzler, kayıtlarınızla senkronize olarak efekt eklentilerini kullanmanıza olanak tanıyan daha düşük gecikme seviyeleri sunar. Sonra kendi DSP işlemelerine sahip olanlar da olacaktır.

Reklam

Ayrıca, geri döngü işlevine sahip olacak bazı arayüzler de vardır. Bir arayüzdeki geri döngü, sanal enstrümanlar veya oyun sesleri gibi dahili sesi yeniden yönlendirmenize olanak tanır. Bu özellik, herhangi bir ek donanım kullanmadan farklı uygulamalardan gelen ses kaynaklarını birleştirmek için büyük kolaylık sağlar. Focusrite, Presonus ve Native Instrument ürünlerinin çoğu geri döngü işlevi sunarken Universal Audio gibi markalar bazı ünitelerinde bu özelliği sunmayacaktır.

Focusrite Scarlett Solo, 3. Nesil:

Tartışmasız bir şekilde, şu anda piyasadaki en popüler ses arayüzü Focusrite Scarlett Solo’dur. Fiyatına göre, Focusrite Scarlett Solo’da yanılmayacaksınız çünkü basit ve sağlam tasarımıyla kullanımı en kolay arayüzdür. 3. nesil Focusrite ünitelerinden herhangi biri müzisyenlerin/yapımcıların en iyi mikrofon ön amfisine, gitar/bas için bir enstrüman girişine, yüksek performanslı dönüştürücülere, iki hum-free dengeli çıkışa ve bir Hızlı Başlangıç ​​aracına sahip olmasını sağlayacaktır. Scarlett Solo ayrıca 3 aylık Avid Pro Tools ve Ableton Live Lite aboneliği içeren bir yazılım paketiyle birlikte gelir.

Presonus Stüdyo 24c:

Birçok ses arayüzü, örneğin bir gitaristin müzik ihtiyaçlarını desteklemek için bir araç görevi görür. Ancak, müzik dışında birden fazla amaç da sağlayabilen bazı arayüzler vardır, örneğin ses podcast’leri veya akışları kaydetmek gibi. Presonus Studio 24c, ister kayıtlı bir albüm için müzik üretiyor olun, ister podcast’inizin son bölümü için ses yakalıyor olun, bu dünyaya uyum sağlar. Presonus Studio 24c’nin dikkat çekici bir özelliği, cihazın geri döngüye sahip olmasını sağlayan Evrensel Kontrol yazılımıdır.

Evrensel Ses Volt 1 ve 2:

Universal Audio (UA), kapsamlı eklenti kütüphanesi ve akıcı sinyal akışı açısından öne çıkan üst düzey arayüzler söz konusu olduğunda kraldır. Şirket “Volt” serisini piyasaya sürdüğünde, UA tüm bu olağanüstü özelliklerin çok daha uygun fiyatlı ünitelere sığdırılabileceğini kanıtladı. Volts 1 ve 2, UA’nın ikonik preamp’larını ve zengin vintage tüp seslerini sunan arayüzlerdir. Bu arayüzlerin girişleriyle, Volt 1’de bir giriş mevcutken Volt 2’de iki giriş bulunur. Harika bir fiyata size eski tarz/vintage bir ses verebilecek bir arayüz arıyorsanız, UA’nın Volt 1 ve 2’sinden başkasına bakmayın.

Audi ID44 MkII:

Audient’in ID44 MkII, modern bir muhafazada tasarlanmış iki girişli/iki çıkışlı bir arayüzdür ve bir ses mikrofonu ön amfisi, enstrümantal DI ve yazılımınızın ayarlarını değiştirmenize olanak tanıyan akıllı bir tekerlek sunar. Cihaz, Apple kamera bağlantı kitiyle eşleştirilmiş bir USB-C kablosuyla çalışır ve ayrıca bir Apple ürünüyle de çalışabilir. Kullanılabilirlik ve paranızın karşılığını alma açısından Audient’in ID44 MkII, çalışan bir müzisyen için harika bir seçenektir.

Black Lion Ses Devrimi 2×2:

Black Lion Audio’nun Revolution’ı, devre tasarımı uzmanlığını sergileyen bir diğer iki girişli/iki çıkışlı arayüzdür. Ünitenin tasarımı giriş seviyesi LED’leri, yeşil bir USB göstergesi ve kalın bir monitör düğmesi içerir. Tasarım estetik açıdan en hoş olmasa da, sağlam yapı kalitesi ve taşınabilirlik müzik ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

Native Instruments Komplete Audio 2:

Komplete Audio 2, stereo mikrofon/enstrüman girişleri içeren iki giriş/iki çıkış tasarımına sahiptir. Bu bağlantılar, enstrüman ve hat arasında seçim yapmak için çeşitli seçici anahtarlara sahip yerden tasarruf sağlayan bir XLR kombinasyonunda bulunur. Ana çıkış, muhafazanın üstündeki büyük bir ses düğmesiyle kontrol edilir. Ayrıca, giriş seviyelerini doğru bir şekilde ayarlamak için bir VU ölçer ve bir USB ve fantom göstergesi bulacaksınız. Komplete Audio 2 ayrıca kayıt sırasında oynatmayı duymanızı sağlayan bir ana miks içerir. Komplete Audio 2 tasarımı basit olsa da, cihaz kaydınızla en iyi ses kalitesini sağlama görevini yerine getirir.

Universal Audio UAD Apollo Twin MkII:

Daha önce de belirtildiği gibi, Universal Audio piyasadaki üst düzey ses arayüzleri söz konusu olduğunda kraldır. Eğer para sizin için önemli değilse, o zaman kesinlikle Universal Audio’nun Apollo Twin MkII’sini düşünün. Apollo Twin, USB kablosu yerine Thunderbolt üzerinden güç alan iki girişli/altı çıkışlı bir arayüzdür. Arka ve ön paneller giriş ve çıkış seviyelerini içerirken, gümüş kasanın üst kısmında büyük düğme bulunur. Diğer UA projeleri gibi, bu cihazda da UAD eklentilerine erişim sağlamak için bir DSP kutusu bulunur. Apollo Twin ayrıca, UA’nın emülasyon eklentilerinin cihazın her giriş yoluna yerleştirilmesini sağlayan ikonik ön amfisine sahiptir.

Ses arayüzleri kaliteli müzik yapmak için harika araçlardır. İster kaydedilmiş vokalleriniz ister klavye partisyonunuz olsun, çaldığınız şeyi tekrar dinlemek istiyorsanız, bir arayüz satın almak harika bir yatırım olabilir. Focusrite Scarlett ve Presonus Studio 24c gibi arayüzler, sanal enstrüman dosyalarınızı arayüzünüze geri yönlendirebildikleri için Fadr için harika araçlardır.

Fadr, herhangi bir şarkıdan enstrümanları, vokalleri, midi’leri ve akorları çıkarmanıza ve ardından AI’yı kullanarak anında harika remiksler ve mashup’lar oluşturmanıza olanak tanır. Ve en güzeli, büyük ölçüde ömür boyu ücretsizdir ve premium abonelik için birkaç profesyonel özellik kaydedilir. Şarkıları yüklemeye başlamak için Stems Sayfasını ve AI remikslerini denemek için Remix Sayfasını kullanın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!